ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην εθνική Εκουαδόρ ο Κλίνσμαν

United States coach Jurgen Klinsmann looks on prior a Copa America Centenario quarterfinal soccer match against Ecuador, Thursday, June 16, 2016 at CenturyLink Field in Seattle. (AP Photo/Ted S. Warren)
United States coach Jurgen Klinsmann looks on prior a Copa America Centenario quarterfinal soccer match against Ecuador, Thursday, June 16, 2016 at CenturyLink Field in Seattle. (AP Photo/Ted S. Warren) AP

Ο 55χρονος Γερμανός προπονητής, Γιούργκεν Κλίνσμαν, επιστρέφει στους πάγκους μετά από τρία χρόνια, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της εθνικής Εκουαδόρ.

Η αποχώρηση του Ερνάν Ντάριο Γκόμες άφησε ορφανή την τεχνική ηγεσία στην εθνική Εκουαδόρ - ο Χόρχε Σέλικο ανέλαβε ως υπηρεσιακός για τα φιλικά - και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία βλέπει στο πρόσωπο ενός Ευρωπαίου τον διάδοχο του "Μπολίγιο".

Ο Γιούργκεν Κλίνσμαν είναι ο εκλεκτός για ν' αναλάβει ομοσπονδιακός προπονητής της τρικολόρ, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας. Τις προχωρημένες επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο 55χρονος Γερμανός τεχνικός, ενώ η ανακοίνωση πρόσληψης αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Ο Κλίνσμαν έχει μείνει μακριά από τους πάγκους από το 2016, όταν κι αποχώρησε από την εθνική των ΗΠΑ στο τιμόνι της οποίας βρισκόταν για πέντε χρόνια. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την εθνική Γερμανίας (2004-2006) και τη σεζόν 2008-2009 βρέθηκε στον πάγκο της Μπάγερν.

Το Εκουαδόρ αναζητά την καλύτερη λύση για την τεχνική ηγεσία με το βλέμμα στην προκριματική διαδικασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, η τελική φάση του οποίου θα διεξαχθεί στο Κατάρ.

Photo credits: AP Photo/Ted S. Warren

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ