ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σταμάτησε το ποδόσφαιρο και τώρα καλλιεργεί κάνναβη!

Australia's Mark Bresciano, left, and Chile's Arturo Vidal battle for the ball during the group B World Cup soccer match between Chile and Australia at the Arena Pantanal in Cuiaba, Brazil, Friday, June 13, 2014. (AP Photo/Felipe Dana)
Australia's Mark Bresciano, left, and Chile's Arturo Vidal battle for the ball during the group B World Cup soccer match between Chile and Australia at the Arena Pantanal in Cuiaba, Brazil, Friday, June 13, 2014. (AP Photo/Felipe Dana) AP PHOTO/FELIPE DANA

Ο Μαρκ Μπρεσιάνο κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 2015 και τώρα είναι έτοιμος για μία εντελώς νέα ζωή, καθώς ετοιμάζεται να δραστηριοποιηθεί στην καλλιέργεια θεραπευτικής κάναβης.

Υπηρέτησε πιστά το χώρο του ποδοσφαίρου για 20 ολόκληρα χρόνια (1995-2015) παίζοντας για οκτώ διαφορετικούς συλλόγους και στο ίδιο διάστημα φόρεσε 84 φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Αυστραλίας (2001-2015).

Πλέον όμως το ποδόσφαιρο μοιάζει με μακρινή ανάμνηση για τον Μαρκ Μπρεσιάνο, με τον 38χρονο Αυστραλό πρώην άσο να είναι τώρα επιχειρηματίας και να ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά του μέσω ενός νέου εγχειρήματος που τον έχει ενθουσιάσει.

"Δεν παρακολουθώ πια ποδόσφαιρο, θα μου κατέστρεφε τη μέρα. Πρέπει να συγκεντρώσω όλες τις δυνάμεις μου στο νέο μου πρότζεκτ: την καλλιέργεια κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς.

Άρχισα να δουλεύω μαζί με τα αδέρφια μου, ξαδέρφια και φίλους και να κατασκευάζουμε σπίτια. Τώρα ετοιμάζομαι να ασχοληθώ με την καλλιέργεια θεραπευτικής κάνναβης.

Lazio's Mark Bresciano of Australia reacts during an Italian Serie A soccer match against Cesena, at Cesena's Manuzzi stadium, Italy, Wednesday, Nov. 10, 2010. (AP Photo/Marco Vasini)
Lazio's Mark Bresciano of Australia reacts during an Italian Serie A soccer match against Cesena, at Cesena's Manuzzi stadium, Italy, Wednesday, Nov. 10, 2010. (AP Photo/Marco Vasini) AP PHOTO/MARCO VASINI

Μαζί με έναν συνεργάτη μου είμαστε έτοιμοι να πάρουμε άδεια για να καλλιεργούμε και να παράγουμε μαριχουάνα, είναι ένας μακρύς δρόμος αλλά συνέχεια μαθαίνω νέα πρόγματα.

Δίνω όλο τον εαυτό μου για αυτό το σχέδιο. Έχουμε ήδη επιλέξει την τοποθεσία όπου θα κατασκευάσουμε το θερμοκήπιο για να την καλλιεργήσουμε", τόνισε με συνέντευξή του στο "SBS" ο άλλοτε άσος των Έμπολι, Πάρμα, Παλέρμο και Λάτσιο, και συνέχισε:

"Αυτή τη στιγμή είμαστε μόνο δύο άτομα για να χρηματοδοτήσουμε την επιχείρηση, έπειτα θα ψάξουμε και για άλλους επενδυτές. Είναι ένα μελετημένο σχέδιο επειδή είναι κάτι το καινούριο στην Αυστραλία, ταξιδεύουμε πολυ και φτάσαμε μέχρι τις ΗΠΑ για να δούμε πώς δουλεύουν άνθρωποι εκεί πάνω σε αυτό τον τομέα.

Αυτό το σχέδιο μου δίνει κίνητρα για να σηκώνομαι όλες τις ημέρες, είναι σαν να έχω ξαναγεννηθεί. Απολαμβάνω αυτή την ιδέα και ελπίζω να αναπτυχθεί η επιχείρηση.

Netherlands' Nigel de Jong, left, pulls down Australia's Mark Bresciano during the group B World Cup soccer match between Australia and the Netherlands at the Estadio Beira-Rio in Porto Alegre, Brazil, Wednesday, June 18, 2014.  (AP Photo/Fernando Vergara)
Netherlands' Nigel de Jong, left, pulls down Australia's Mark Bresciano during the group B World Cup soccer match between Australia and the Netherlands at the Estadio Beira-Rio in Porto Alegre, Brazil, Wednesday, June 18, 2014. (AP Photo/Fernando Vergara) AP PHOTO/FERNANDO VERGARA

Το όνομα θα είναι διαφορετικό από το δικό μου, δεν θέλω να εκμεταλλευτώ το επώνυμό μου. Το σχέδιο αυτό θα ξεκινήσει το 2019, Μάρτιο-Απρίλιο".

Πέρα από την επαγγελματική του δραστηριότητα, ο Μπρεσιάνο αναφέρθηκε και στη ζωή του στην Αυστραλία που δεν έχει καμία σχέση με τους αγχωτικούς ρυθμούς που είχε όταν ήταν κάτοικος Ιταλίας.

"Μου αρέσει η ζωή που κάνω στην Αυστραλία επειδή είμαι απλός και ταπεινός και εδώ ελάχιστοι με αναγνωρίζουν. Εάν με αναγνωρίσουν, με αφήνουν στην ηρεμία μου, στην Ιταλία αντίθετα το ποδόσφαιρο είναι θρησκεία.

Συνεχίζω να υποστηρίζω τις ομάδες στις οποίες έχω αγωνιστεί αλλά και τους παλιούς μου συμπαίκτες. Κάθε πρωί ξυπνώ και κοιτάζω άμεσα τα αποτελέσματα στο διαδίκτυο. Τι μου λείπει; Μόνο η μπάλα, δεν θα κουράζομαι ποτέ να παίζω".

Photo Credits: AP Photo/Felipe Dana, AP Photo/Fernando Vergara, AP Photo/Marco Vasini

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ