ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σουάρες: Τα στοιχεία που τον καίνε στην υπόθεση του διαβατηρίου

Barcelona's Luis Suarez reacts during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Real Madrid at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Dec. 18, 2019. Thousands of Catalan separatists are planning to protest around and inside Barcelona's Camp Nou Stadium during Wednesday's "Clasico". (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona's Luis Suarez reacts during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Real Madrid at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Dec. 18, 2019. Thousands of Catalan separatists are planning to protest around and inside Barcelona's Camp Nou Stadium during Wednesday's "Clasico". (AP Photo/Joan Monfort) AP PHOTO/JOAN MONFORT

Στα χέρια των Αρχών βρίσκονται, σύμφωνα με την ιταλική Corriere della Sera, τα μηνύματα, τα οποία διέρρευσαν τις ερωτήσεις στο Λουίς Σουάρες λίγα λεπτά πριν περάσει τις εξετάσεις στις 17 Σεπτεμβρίου για το ιταλικό διαβατήριο. Στον Εισαγγελέα οι δικηγόροι της Γιουβέντους.

Νέα στοιχεία εμφανίζονται στην έρευνα σχετικά με το σκάνδαλο που έχει για πρωταγωνιστή τον Λούις Σουάρες, ο οποίος όπως έγινε γνωστό προκειμένου να αποκτήσει την ιταλική υπηκοότητα, προέβη σε παρατυπίες κατά τη διάρκεια των εξετάσεων για την απόκτηση του διαβατηρίου.

Οι εξετάσεις διήρκεσαν μόλις 12 λεπτά, με τον 33χρονο Ουρουγουανό να λαμβάνει προνομιακής μεταχείρισης, ενώ όπως αναφέρει δημοσίευμα της Corriere della Sera, υπήρξε διαρροή των ερωτήσεων μέσω μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων (Teams).

Συγκεκριμένα, στις ιταλικές Αρχές βρίσκονται πλέον τα μηνύματα και τα αρχεία, τα οποία διέρρευσαν τις ερωτήσεις των εξετάσεων, ενώ στα χέρια των ερευνητών υπάρχουν επίσης, και video από τις συναντήσεις, που είχαν σκοπό να βοηθήσουν τον 33χρονο Ουρουγουανό να απομνημονεύσει τις απαντήσεις.

Κάτι που όπως θα καταλάβετε παρακάτω δεν ήταν και ιδιαίτερα δύσκολο. Βλέπετε οι ερωτήσεις ήταν αρκετά εύκολο. Η πρώτη ερώτηση που έγινε στον Νοτιοαμερικανό ήταν: ''Ποιο είναι το όνομά σου;'', με τον ίδιο να απαντάει ''Το όνομά μου είναι Λουίς Αλμπέρτο Σουάρες Ντίας''. Στη συνέχεια, οι εξεταστές του έδειξαν δύο φωτογραφίες με ένα καρπούζι και ένα σούπερ μάρκετ, τις οποίες ονόμασε σωστά. Όταν ρωτήθηκε για μια ιταλική πόλη απάντησε: ''Τορίνο'', ενώ σχετικά με την οικογένειά του και τον ίδιο είπε: ''Είμαι ποδοσφαιριστής και βρίσκομαι στη Βαρκελώνη για 6 χρόνια", με αποτέλεσμα να περνάει επιτυχώς τις εξετάσεις.

Αν και ο πρώην σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα πήγε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η Γιουβέντους είχε συνδεθεί επίσης, με το όνομα του Σουάρες. Μάλιστα, από την έρευνα του Εισαγγελέα της Περούτζια, προέκυψε πως οι διευθυντές των ''μπιανκονέρι'' πραγματοποίησαν επαφές με το Πανεπιστήμιο, προκειμένου να υπάρξει μια διαφορετική μεταχείριση για τον Ουρουγουανό και να περάσει τις εξετάσεις.

Παρόλα αυτά, οι έρευνες συνεχίζονται...

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ