ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σιμεόνε: "Όταν μας λένε τυχερούς, σκέφτομαι τα τρία γκολ στο Άνφιλντ"

Σιμεόνε: "Όταν μας λένε τυχερούς, σκέφτομαι τα τρία γκολ στο Άνφιλντ"
PETER BYRNE/PA VIA AP

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε παραλλήλισε το ποδόσφαιρο με το μποξ σε συνέντευξή του ενώ απάντησε στις κατηγορίες περί τυχερής Ατλέτικο θυμίζοντας το... Άνφιλντ.

Τη συνταγή μίας σωστής ποδοσφαιρικής ομάδας έδωσε ο Ντιέγκο Σιμεόνε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "As", με τον Αργεντινό να μιλάει στο μαδριλένικο μέσο για την Ατλέτικο και να θυμίζει το πώς αντιμετώπισε και κατάφερε να αποκλείσει πρόσφατα την Λίβερπουλ από τη συνέχεια του Champions League.

"Το σημαντικό σε μία ομάδα είναι η συμπεριφορά. Υπάρχουν παίκτες που έχουν ταλέντο αλλά δεν αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι να τα δίνουν όλα στον αγωνιστικό χώρο και να είναι συγκεντρωμένοι.

Το ποδόσφαιρο είναι όπως η πυγμαχία επειδή πρέπει να ξέρεις πότε είναι η στιγμή να επιτεθείς. Στην Ατλέτικο ξέρουμε ακριβώς ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σημεία μας και αυτό φάνηκε και στον αγώνα του Άνφιλντ.

Ξέραμε πως μπορούσαμε να κάνουμε ζημιά στην Λίβερπουλ και περιμέναμε την κατάλληλη στιγμή.

Όταν ακούω να λένε πως είμαστε τυχεροί, σκέφτομαι μία πρωταθλήτρια Ευρώπης που έχασε δεχόμενη τρία γκολ στην έδρα της", τόνισε ο τεχνικός της Ατλέτικο, που έχει πλέον ως στόχο να φτάσει την ομάδα του σε έναν τρίτο τελικό Champions League μετά τους δύο χαμένους του 2014 και του 2016 κόντρα στην Ρεάλ.

Σιμεόνε: "Όταν μας λένε τυχερούς, σκέφτομαι τα τρία γκολ στο Άνφιλντ"
AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

"Η ήττα στον πρώτο τελικό με την Ρεάλ δεν ήταν αποτυχία, αυτή στον δεύτερο ήταν. Φτάσαμε στην Λισσαβώνα το 2014 ως πρωταθλητές Ισπανίας αλλά η Ρεάλ ήταν πιο δυνατή από εμάς στις καθυστερήσεις. Στο Μιλάνο αντίθετα μπορούσαμε να νικήσουμε πριν φτάσει το ματς στα πέναλτι".

Στην ίδια συνέντευξη, ο Σιμεόνε ρωτήθηκε για τους Μέσι και Ρονάλντο και κατέθεσε μία ενδιαφέρουσα άποψη για το αν θα μπορούσαν να συνυπάρξουν στην ίδια ομάδα.

"Εάν μου ζητηθεί η διαφορά μεταξύ του Μέσι και του Μαραντόνα, θα σας πω ότι ο Μέσι είναι μηχανή των γκολ και ο Ντιέγκο αντιπροσωπεύει την ουσία του αργεντίνικου ποδοσφαίρου.

Στο γήπεδο θα μπορούσαν να παίξουν στην ίδια ομάδα. Αν σε αυτούς βάζαμε τον Ρονάλντο θα ήταν πιο δύσκολο.

Πάντα λέω πως αν σε μία ομάδα είναι ένας που δεν τρέχει, δεν υπάρχει πρόβλημα.Εάν δεν τρέχουν δύο, είναι δύσκολο. Εάν είναι τρεις, τότε είναι αδύνατο να πετύχει η ομάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ