ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σικαμπάλα: "Μου έλεγαν στη Ζάμαλεκ 'μάθε στον Ριβάλντο λίγη μπάλα'"

ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / Α' ΕΘΝΙΚΗ
ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / Α' ΕΘΝΙΚΗ MOTIONTEAM

Ο Σικαμπάλα απαντά στο Sport24.gr αν "έμαθε στον Ριβάλντο λίγη μπάλα", ονειρεύεται να ξαναπαίξει στη "φλεγόμενη Τούμπα" κι ευγνωμονεί τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

"Μάθε στον Ριβάλντο λίγη μπάλα, Σικαμπάλα, Σικαμπάλα". Αυτό το σύνθημα δονούσε την Τούμπα, όταν σε ηλικία 21 ετών ο "μάγος" εξ Αιγύπτου πατούσε το πόδι του στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ.

Ο Σικαμπάλα μπορεί ποτέ να μην επιβεβαίωσε τις μεγάλες προσδοκίες, αλλά ακόμη και τώρα στα 32 του θεωρείται "μάγος". Όταν σηκώθηκε για προθέρμανση στο "Λέτσιγκρουντ" - κατά τη διάρκεια του φιλικού ανάμεσα σε Πορτογαλία και Αίγυπτο που διοργανώθηκε από τους Έλληνες εκπροσώπους Φώτη Μαραγκό και Γιώργο Ελευθερούδη - το γήπεδο της Ζυρίχης ξεσηκώθηκε. Τα 2/3 του ήταν στα χρώματα της Αιγύπτου...

"Σι, καμπάλα, Σι, καμπάλα". Κούπερ θέλοντος και επιτρέποντος, το αίτημα έγινε πραγματικότητα. Τον πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 79ο λεπτό, στη θέση του σκόρερ, Μοχάμεντ Σαλάχ.

Σικαμπάλα: "Μου έλεγαν στη Ζάμαλεκ 'μάθε στον Ριβάλντο λίγη μπάλα'"

Το Sport24.gr τον συνάντησε στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η εθνική Αιγύπτου στο "Mariott". Η συζήτηση δεν μπορούσε παρά να στραφεί γύρω από το δημοφιλές σύνθημα.

Άλλωστε, το είπε κι ο Αμρ Ουάρντα. Ο εξτρέμ του Ατρομήτου, ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ, όταν τον ρωτήσαμε πού είναι ο Σικαμπάλα, απάντησε με χιούμορ: "Μάθε στον Ριβάλντο λίγη μπάλα, Σικαμπάλα, Σικαμπάλα".

"Είναι ένα σύνθημα το οποίο θα το θυμάμαι για πάντα. Με χαροποιεί πάρα πολύ όταν το ακούω. Επειδή ο γυμναστής μας είναι Έλληνας (Αντώνης Σαριόγλου), το είχε μάθε σε αρκετά παιδιά που είναι και στην εθνική και στη Ζάμαλεκ και μου το έλεγαν στις προπονήσεις της ομάδας".

Ο Αιγύπτιος τίθεται αντίπαλος με την Εθνική Ελλάδας σε φιλική αναμέτρηση στο ίδιο γήπεδο (27/3, 21:00). Δίχως αμφιβολία αναμνήσεις "ξυπνούν" στον μεσοεπιθετικό της Αλ-Ραέντ, ως δανεικός από τη Ζάμαλεκ. Το ομολογεί κι ο ίδιος.

"Μου λείπει πάρα πολύ η Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη. Συνδύασα την παρουσία μου στην πόλη με κάποια χρόνια που ήμουν σε πολύ νεαρή ηλικία. Την αγαπώ πολύ τη Θεσσαλονίκη. Μου γεννά πολλές αναμνήσεις το φιλικό με την Εθνική Ελλάδας. Θα ήθελα να δω και κάποια γνωστά μου πρόσωπα, αλλά δυστυχώς έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ήμουν στον ΠΑΟΚ".

Σικαμπάλα: "Μου έλεγαν στη Ζάμαλεκ 'μάθε στον Ριβάλντο λίγη μπάλα'"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΠΑΟΚ, ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην καριέρα του Σικαμπάλα, καθώς αγωνίστηκε με τη φανέλα του από το 2005 έως το 2007. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, αλλά ο "Φαραώ" θα ήθελε να τον γυρίσει. Παραδέχεται τα λάθη που δεν τον άφησαν να "λάμψει" και δεν μπορεί να ξεχάσει τη "φλεγόμενη Τούμπα".

"Ο ΠΑΟΚ με σημάδεψε. Πάντα παρακολουθώ τι γίνεται στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ. Ίσως το γεγονός ότι ήμουν μικρός να μη με βοήθησε. Ίσως να ήμουν λίγο ανώριμος. Δυστυχώς, μετά η ποδοσφαιρική μου καριέρα πήρε ένα διαφορετικό δρόμο. Νιώθω, όμως, πάντα μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ.

Είναι εκπληκτική η ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Τούμπας. Θα ήθελα να το ξαναζήσω αυτό. Η Τούμπα να φλέγεται και να παίξω ένα ντέρμπι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ".

Στο τέλος της σύντομης συζήτησης, ο Σικαμπάλα κράτησε μια κουβέντα για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Τον Αργεντινό πρώην τεχνικό του Άρη και νυν ομοσπονδιακό της εθνικής Αιγύπτου που του έδωσε την ευκαιρία να φορέσει εκ νέου το εθνόσημο και να πάει Μουντιάλ. Αλήθεια, ποιος θα το φανταζόταν;

FILE - In this Nov. 6, 2017 photo, Omar Gaber, who plays for Swiss Super League side FC Basel, left, chats with Shikabala, whose real name is Mahmoud Abdel-Razeq, as they warm up with the national team, in Cairo stadium, Egypt. A surprise call-up for international duty has given striker Shikabala a comeback that could even bring on better things -- a place for the 31-year-old journeyman in the Egypt squad traveling to the 2018 World Cup in Russia. (AP Photo/Amr Nabil)
FILE - In this Nov. 6, 2017 photo, Omar Gaber, who plays for Swiss Super League side FC Basel, left, chats with Shikabala, whose real name is Mahmoud Abdel-Razeq, as they warm up with the national team, in Cairo stadium, Egypt. A surprise call-up for international duty has given striker Shikabala a comeback that could even bring on better things -- a place for the 31-year-old journeyman in the Egypt squad traveling to the 2018 World Cup in Russia. (AP Photo/Amr Nabil) AP

"Είμαι πολύ χαρούμενος με την επιστροφή μου στην εθνική ομάδα. Για εμάς τους Αιγύπτιους είναι πολύ σημαντικό να φοράμε τη φανέλα της. Πόσο μάλλον, όταν έχει επιτευχθεί κάτι τόσο σημαντικό όπως είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ. Πρέπει να τα πάω καλά με την ομάδα μου για να συνεχίσω να έχω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου και να πάω στα γήπεδα της Ρωσίας.

Ήταν πολλά χρόνια που η Αίγυπτος δεν πήγαινε στο Μουντιάλ. Δεν πίστευα ότι θα μου δοθεί η ευκαιρία. Μέχρι να έρθει ο κύριος Κούπερ δεν ήμουν στις αποστολές. Τελικά, τον έπεισα και με πήρε μαζί του. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι και να με πάρει στο παγκόσμιο Κύπελλο".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ