ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σανιόλ: "Δεν μιλούσα δύο χρόνια στον Ζιντάν λόγω της κουτουλιάς στον Ματεράτσι"

France's Zinedine Zidane, right, and Willy Sagnol walk during a training session in Tignes in the French Alps, Monday, May 22, 2006. The French team are training in France in preparation for the World Cup in Germany next month. (AP Photo/Christophe Ena)
France's Zinedine Zidane, right, and Willy Sagnol walk during a training session in Tignes in the French Alps, Monday, May 22, 2006. The French team are training in France in preparation for the World Cup in Germany next month. (AP Photo/Christophe Ena) AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Ο παλαίμαχος μπακ της εθνικής Γαλλίας και της Μπάγερν, Βίλι Σανιόλ αποκάλυψε πως δεν μιλούσε για δύο χρόνια στον Ζινεντίν Ζιντάν εξαιτίας της κουτουλιάς που έριξε στον Μάρκο Ματεράτσι και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006.

Σε μία αποκάλυψη προχώρησε ο πρώην μπακ της εθνικής Γαλλίας και της Μπάγερν, Βίλι Σανιόλ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα " AS". O παλαίμαχος αμυντικός υποστήριξε πως για σχεδόν δύο χρόνια δεν μιλούσε στον Ζινεντίν Ζιντάν, καθώς είχε νευριάσει με την κουτουλιά που είχε ρίξει στον Μάρκο Ματεράτσι και είχε ως αποτέλεσμα να αφήσει τη Γαλλία με 10 παίκτες στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006.

Μία ανόητη ενέργεια που είναι δεδομένο πως στοίχισε στη Γαλλία, αφού τελικά η Ιταλία στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια με 5-3 στα πέναλτι, ενώ η κανονική διάρκεια και η παράταση είχαν ολοκληρωθεί στο 1-1. Μάλιστα, ο "Ζιζού" είχε σκοράρει με εκτέλεση αλά Πανένκα, δίνοντας το προβάδισμα στη Γαλλία στον τελικό, πριν ισοφαρίσει ο Ματεράτσι. Από την πλευρά του, ο Σανιόλ περιέγραψε τι συνέβη στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του αγώνα, αλλά και πώς τελικά αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις των δύο ανδρών.

"Μπαίνεις στα αποδυτήρια, έχεις χάσει και έχεις έναν τύπο να μιλάει και να ζητάει συγγνώμη. Αλλά δεν τον ακούς! Είσαι βαθιά απογοητευμένος, είσαι στον κόσμο σου. Δεν ήθελα να δεχθώ τη συγγνώμη του, ούτε να του μιλήσω. Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή. Κανονικά, θα έπρεπε να πάω στην τουαλέτα και να καπνίσω 250 τσιγάρα σε 10 λεπτά. Μόνο έτσι θα ξέφευγα", ανέφερε αρχικά ο παλαίμαχος μπακ της Μπάγερν, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε πως "Δεν μιλούσαμε για σχεδόν δύο χρόνια. Το 2008, μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, παντρευόμουν. Κι η σύζυγός μου μου είπε να τον καλέσουμε στο γάμο. Του τηλεφώνησα, αλλά δεν μπορούσε να έρθει στο πάρτι. Όμως, χάρηκα όταν τον είδα την επόμενη ημέρα στο γάμο. Ήπιαμε ένα απεριτίφ μαζί, κάναμε μία όμορφη συζήτηση και η σχέση μας αποκαταστάθηκε".

Photo Credits: AP Photo/Christophe Ena

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ