Σαν σήμερα: Πραγματοποιείται ο αγώνας που είχε αναβληθεί 29 φορές

Τριανταοκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (22/2) απ' την ημέρα που έλαβε χώρα το παιχνίδι ανάμεσα σε Ινβερνές και Φόλκερκ, έπειτα από 29 ανεπιτυχείς προσπάθειες. Το Sport24.gr παραθέτει τα δεδομένα της αναμέτρησης, ενώ εξιστορεί κι άλλους αγώνες που δεν έγιναν, λόγω κακοκαιρίας (PHOTOS).

Συμπληρώθηκαν 38 χρόνια (22 Φεβρουαρίου 1979) απ' το παιχνίδι ανάμεσα στην Ινβερνές Καλεντόνιαν Θιστλ και τη Φόλκερκ, το οποίο πραγματοποιήθηκε, ύστερα από 29 ανεπιτυχείς προσπάθειες.

Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες για τη δεύτερη φάση του κυπέλλου Σκωτίας, αλλά η μεταξύ τους συνάντηση έμελε να μείνει στην ποδοσφαιρική ιστορία. Ο λόγος ήταν ότι έλαβε χώρα μετά από 29 αναβολές και μέχρι σήμερα διατηρεί αυτό το ρεκόρ.

Ο Τύπος της εποχής ανέφερε ότι ο χειμώνας του 1979 έμεινε στη μνήμη των κατοίκων ως "παγωμένος", μιας και οι πολικές θερμοκρασίες έκαναν δύσκολη τη ζωή τους.

Όπως είναι λογικό, οι καιρικές συνθήκες δεν θα μπορούσαν να μην επηρεάσουν τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο. Αρκετοί αγώνες αναβλήθηκαν, αλλά ο πιο αξιομνημόνευτος είναι εκείνος μεταξύ Ινβερνές και Φόλκερκ, επειδή διεξήχθη μετά από 29 προσπάθειες.

*το παλιό γήπεδο της Ινβερνές

Άξιο αναφοράς είναι ότι η αρχική ημερομηνία διεξαγωγής ήταν η 6η Ιανουαρίου 1979, αλλά τελικώς πραγματοποιήθηκε την 22η Φεβρουαρίου! Δηλαδή, οι δύο σύλλογοι περίμεναν 47 ημέρες, ώστε το γήπεδο "Kings Mills" να είναι σε θέση να φιλοξενήσει τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών.

ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ, ΑΛΛΑ...

Για την ιστορία, η Φόλκερκ επικράτησε με 4-0. Μάλιστα, το σκορ διαμορφώθηκε απ' το πρώτο ημίχρονο, στέλνοντας τους φιλοξενούμενους στην επόμενη φάση του θεσμού. Πάντως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, μιας κι αναγκάστηκαν να δώσουν το επόμενο ματς τρία 24ωρα αργότερα.

Μεταξύ δεύτερου και τρίτου γύρου μεσολάβησαν 71 ημέρες, με αποτέλεσμα η διοργανώτρια αρχή να είναι αναγκασμένη να ορίσει άμεσα τα επόμενα παιχνίδια. Η ομάδα του Μπιλ Λιτλ αναγκάστηκε να επισκεφθεί την έδρα της Νταντί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και να αποχαιρετήσει άδοξα το θεσμό του κυπέλλου (1-0).

ΟΙ 400+1 ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ, ΛΟΓΩ ΠΑΓΩΝΙΑΣ

Ο χειμώνας του 1963 ήταν εξίσου παγωμένος για τους πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας. Ο υδράργυρος ήταν κολλημένος για μέρες κάτω απ' τους 0°C, με αποτέλεσμα να κάνει δύσκολες τις προσπάθειες των αθλητών.

Αποτέλεσμα στο παραπάνω ήταν να αναβληθούν περισσότερες από 400 αναμετρήσεις σε Αγγλία και Σκωτία, καθώς οι αγωνιστικές υποχρεώσεις σταμάτησαν για περίπου ένα μήνα. Μία απ' αυτές ήταν το ραντεβού μεταξύ Κόβεντρι Σίτι και Λίνκολν Σίτι για τον τρίτο γύρο του FA Cup, το οποίο διεξήχθη τελικά μετά από 16 προσπάθειες.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS