ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαμπντόρια: Διεκδικεί 5 εκατ. ευρώ για τον Μπρούνο Φερνάντες

Manchester United's Bruno Fernandes during the FA Cup fifth round soccer match between Derby County and Manchester United at Pride Park in Derby, England, Thursday, March 5, 2020. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester United's Bruno Fernandes during the FA Cup fifth round soccer match between Derby County and Manchester United at Pride Park in Derby, England, Thursday, March 5, 2020. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Η Σπόρτινγκ πούλησε τον Ιανουάριο τον Μπρούνο Φερνάντες στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά βλέπει τη Σαμπντόρια να διεκδικεί ένα μέρος των χρημάτων που εισέπραξε. Ξεκινάει έρευνα η FIFA.

Η Σπόρτιγκ προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να ισορροπήσει τα οικονομικά της, με την πώληση του Μπρούνο Φερνάντες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν από μερικούς μήνες να αποτελεί μια πολύ σημαντική ανάσα για την ίδια. Το εισπραχθέν ποσό των 54.000.000 ευρώ έλυσε ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων της, εσχάτως όμως είδε τη Σαμπντόρια να διεκδικεί ένα μικρό ποσοστό αυτών των χρημάτων.

Ο ιταλικός σύλλογος, από τον οποίο είχε μεταπηδήσει στη Σπόρτιγκ ο Μπρούνο Φερνάντες το 2017, υποστηρίζει ότι πρέπει να του καταβληθούν περί τα 5.000.000 ευρώ ως μέρος της συμφωνίας που είχε υπογραφτεί πριν από τρία χρόνια.

Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για ποσοστό μεταπώλησης που φτάνει στο 10% του συνολικού ποσού που εισέπραξε η Σπόρτιγκ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από την πλευρά τους, οι πράσινοι υποστηρίζουν ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα γιατί ο παίκτης είχε λύσει το συμβόλαιό του με την ομάδα το καλοκαίρι του 2018 μετά την επίθεση που δέχθηκαν οι παίκτες από τους οπαδούς, για να υπογράψει εν συνεχεία μια νέα συμφωνία με την Σπόρτινγκ.

Κάπως έτσι, η υπόθεση έχει φτάσει μέχρι τη FIFA, η οποία θα επιληφθεί της κατάστασης και θα αποφανθεί αν τελικά η Σαμπντόρια πρέπει να πληρωθεί ή όχι.

AP Photo/Rui Vieira

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ