ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σάλος με τη συμμετοχή του Νόιερ σε τραγούδι υπέρ του ναζισμού

Σάλος με τη συμμετοχή του Νόιερ σε τραγούδι υπέρ του ναζισμού

Φωτιές άναψε στον Μάνουελ Νόιερ ένα video που δημοσίευσε η "Bild", με τον Γερμανό κίπερ να τραγουδάει ακραίο εθνικιστικό τραγούδι της Κροατίας που υμνεί το ναζισμό.

Λίγες ημέρες πριν ο Μάνουελ Νόιερ βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της αθλητικής επικαιρότητας στην Γερμανία για την κατάκτηση του νταμπλ από την Μπάγερν Μονάχου, τώρα όμως βρίσκεται στο προσκήνιο για... λάθος λόγους.

Για αυτό έχει την ευθύνη η "Bild", με την γερμανική εφημερίδα να δημοσιεύει μέσω της ηλεκτρονικής της έκδοσης ένα video που δείχνει τον Νόιερ να τραγουδάει, μαζί με άλλα άτομα, τραγούδια της άκρας δεξιάς της Κροατίας τα οποία αποθεώνουν το ναζισμό.

Το video έχει τραβηχτεί κατά τη διάρκεια των διακοπών που κάνει ο παίκτης στο Ντουμπρόβνικ και σε αυτό φαίνεται να τραγουδάει σε βάρκα μαζί με διάφορους φίλους του, μεταξύ των οποίων και ο προπονητής των τερματοφυλάκων της Μπάγερν, Τόνι Ταπάλοβιτς.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το γερμανικό μέσο, ο Νόιερ τραγουδάει μαζί με την παρέα του τραγούδια του Κροάτη Μάρκο Πέρκοβιτς, μέλος του συγκροτήματος "Τόμπσον", ο οποίος είναι γνωστός για την υποστήριξή του στην ακραία εθνικιστική οργάνωση Ουστάσα που είχε προχωρήσει σε εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής κίπερ με την "Νάσιοναλμαντσαφτ" τραγουδάει στίχους από το ""Lijepa li si" ("Πόσο Όμορφη Είσαι"), ένα τραγούδι που αναφέρεται στην εφήμερη κροατική δημοκρατία της Βοσνίας -που δεν αναγνωρίστηκε ποτέ μετά την υπογραφή των συμφωνιών του Ντέιτον το 1995- και το οποίο έχει ξεκάθαρες ακραίες εθνικιστικές θέσεις.

Σάλος με τη συμμετοχή του Νόιερ σε τραγούδι υπέρ του ναζισμού

Δείτε όλο το video με πρωταγωνιστή τον Μάνουελ Νόιερ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ