ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαλάχ, ο πρώτος κορυφαίος Αφρικανός στην Αγγλία

Liverpool's Mohamed Salah celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League semifinal, first leg, soccer match between Liverpool and Roma at Anfield Stadium, Liverpool, England, Tuesday, April 24, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Σαλάχ (AP Photo/Rui Vieira) AP

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Συντακτών ανακήρυξε τον Μοχάμεντ Σαλάχ κορυφαίο ποδοσφαιριστή του αγγλικού πρωταθλήματος, διάκριση που δεν κέρδισε ούτε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ούτε ο Γιαγιά Τουρέ.

Η φετινή αγωνιστική πορεία του Μοχάμεντ Σαλάχ στην Αγγλία είναι μυθική. Ο Αιγύπτιος σπάει τα κοντέρ στην πρώτη του χρονιά στην Premier League, ενώ έχει πάρει τη Λίβερπουλ από το χέρι και την στέλνει στον τελικό του Champions League.

Η παρουσία του είναι εξωπραγματική, γι' αυτό άλλωστε δεν πρέπει να προκαλεί καμία εντύπωση ότι Ένωση Ποδοσφαιρικών Συντακτών στο Νησί θεωρεί πως είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Αγγλία για την φετινή σεζόν.

Μάλιστα, έγινε ο πρώτος Αφρικανός ποδοσφαιριστής που λαμβάνει το συγκεκριμένο βραβείο στην 70χρονη ιστορία του θεσμού και μόνο οι Στίβεν Τζέραρντ και Λουίς Σουάρες έχουν διακριθεί στο παρελθόν ως παίκτες της Λίβερπουλ.

Αφρικανοί όπως οι Ιβοριανοί, Ντιντιέ Ντρογκμπά και Γιαγιά Τουρέ, με τρομερές σεζόν στην Αγγλία, δεν έχουν πάρει τον συγκεκριμένο τίτλο στο παρελθόν. Στη δεύτερη θέση με διαφορά 20 ψήφων βρέθηκε ο Κέβιν Ντε Μπράινε της πρωταθιλήτριας, Μάντσεστερ Σίτι, ενώ τρίτος είναι ο Άγγλος φορ της Τότεναμ, Χάρι Κέιν.

Άλλοι παίκτες που έλαβαν ψήφους από την FWA, ήταν οι Σέρχιο Αγκουέρο, Κρίστιαν Έρικσεν, Ρομπέρτο Φιρμίνο, Νικ Πόουπ, Νταβίντ Σίλβα, Ραχίμ Στέρλινγκ και Γιαν Φερτόνχεν,

AP Photo/Rui Vieira

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ