ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρουμανία: Στην Κλουζ ο τελευταίος τίτλος εθνικού πρωταθλήματος στην Ευρώπη

CFR's Andrei Burca celebrates at the end of the Europa League group E soccer match between CFR Cluj and Celtic, at the Constantin Radulescu stadium, in Cluj, Romania, Thursday, Dec. 12, 2019. (AP Photo/Cristian Cosma)
CFR's Andrei Burca celebrates at the end of the Europa League group E soccer match between CFR Cluj and Celtic, at the Constantin Radulescu stadium, in Cluj, Romania, Thursday, Dec. 12, 2019. (AP Photo/Cristian Cosma) AP

Η Κλουζ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ρουμανίας για τη σεζόν 2019/2020 επικρατώντας της Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα με 3-1 σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη με κανόνες τελικού.

Πρωταθλήτρια στην Ρουμανία αναδείχθηκε η Κλουζ σε έναν αγώνα ζωής ή θανάτου με αντίπαλο την Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα. Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερο, αφού η ρουμανική ομοσπονδία αποφάσισε τη διεξαγωγή του αγώνα με κανόνες τελικού, ώστε να προλάβει το deadline της UEFA για τους πρωταθλητές εθνικών πρωταθλημάτων.

Με λίγα λόγια, αν το παιχνίδι έληγε ισόπαλο τότε η αναμέτρηση θα οδηγούταν στην παράταση και έπειτα τα πέναλτι, καθώς η Ρουμανία ήταν η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν είχε δηλώσει πρωταθλητή στην ομοσπονδία.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν χρειάστηκε να συμβεί εφόσον η Κλουζ επικράτησε με σκορ 3-1. Η Κραϊόβα προηγήθηκε στο 10ο λεπτό με τον Νιστόρ. Στο 36ο λεπτό οι πρωταθλητές ισοφάρισαν με τον Βινίσιους, ενώ στο 56ο λεπτό ο Μπολί έκανε το 2-1. Ο Τσιπριάν Ντας διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Με αυτόν τον τρόπο η Κλουζ πήρε τον τίτλο για τρίτη συνεχόμενο φορά και τον 6ο συνολικά στην ιστορία της.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ