ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ριβάλντο: Αποθέωσε Φιρμίνο και θυμήθηκε το φλερτ του '99 με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Former FC Barcelona player Rivaldo runs during a friendly soccer match between FC Barcelona legends and Manchester United legends at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Friday, June, 30, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez)
Former FC Barcelona player Rivaldo runs during a friendly soccer match between FC Barcelona legends and Manchester United legends at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Friday, June, 30, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο έγινε ο πρώτος Βραζιλιάνος που έφτασε τα 50 τέρματα στην Premier League και γνώρισε την αποθέωση από τον Ριβάλντο, ο οποίος υποστήριξε ότι θα μπορούσε να κάνει τα ίδια αν είχε πάρει μεταγραφή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Προσγειώθηκε στο Άνφιλντ πριν καν πατήσει το πόδι του ο Γιούργκεν Κλοπ (μεταγραφή του Μπρένταν Ρότζερς το καλοκαίρι του 2015), εντούτοις ο Ρομπέρτο Φιρμίνο αποδείχτηκε μία από τις σημαντικότερες κινήσεις της Λίβερπουλ αυτή τη δεκαετία ως ο παίκτης που εκτοξεύει ακόμα περισσότερο την αξία των Μανέ και Σαλάχ.

Μία επιβράβευση μάλιστα για τον Βραζιλιάνο διεθνή επιθετικό ήρθε το απόγευμα του Σαββάτου, όταν σκόραρε το τρίτο γκολ των κόκκινων στο εκτός έδρας 3-0 επί της Μπέρνλι και έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής από τη "χώρα της σάμπα" που έφτασε τα 50 γκολ στην Premier League.

Το επίτευγμα αυτό σχολιάστηκε και από τον Ριβάλντο, με τον νικητή της Χρυσής Μπάλας το 1999 να δίνει τα εύσημα στον συμπατριώτη του και να εκφράζει την άποψη πως θα μπορούσε και εκείνος να πετύχει κάτι ανάλογο αν πήγαινε στην Αγγλία για να παίξει ποδόσφαιρο, αφήνοντας την Μπαρτσελόνα για χάρη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά τη χρονιά του τρεμπλ από τους κόκκινους διαβόλους (1999).

"Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο έγινε ο πρώτος Βραζιλιάνος με 50 γκολ στην Premier League και οφείλω να του δώσω συγχαρητήρια για αυτό το επίτευγμα. Είναι παίκτης με μεγάλη προσωπικότητα και με ιδιαίτερη αίσθηση του γκολ αλλά και με έξυπνες κινήσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Ίσως αν είχα υπογράψει στην Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ κια είχα την ευκαιρία, να είχα πετύχει κάτι ανάλογο με αυτό που κάνει τώρα στην Λίβερπουλ ο Φιρμίνο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο άλλοτε παίκτης των Ολυμπιακού και ΑΕΚ, για να προσθέσει:

"Φυσικά, θα έπαιζε ρόλο το πόσο καιρό θα έπαιζα στην Αγγλία. Παρόλα αυτά είχα καταφέρει να μετατρέψω τον εαυτό μου από έναν δημιουργικό παίκτη που έδινε ασίστ στους άλλους σε κάποιον που μπορούσε να σκοράρει συχνά.

Σε πέντε σεζόν μου στην Μπαρτσελόνα είχα πετύχει 130 γκολ, οπότε γιατί να μην έβαζα και 50 γκολ στην Αγγλία; Πιστεύω πως κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό μετά από 4-5 σεζόν μου εκεί".

Photo Credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ