ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρεάλ-Μπαρτσελόνα στο International Champions Cup

Ρεάλ-Μπαρτσελόνα στο International Champions Cup

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα θα συμμετάσχουν στο International Champions Cup και θα τεθούν αντιμέτωπες. Από πότε έχουν να αναμετρηθούν σε φιλικό αγώνα.

Ασυνήθιστο φιλικό θα λάβει χώρα στις 29 Ιουλίου στο "Hard Rock Stadium" του Μαϊάμι, καθώς Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα θα τεθούν αντιμέτωπες σε αναμέτρηση του International Champions Cup.

Μάλιστα, στην εν λόγω διοργάνωση θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ομάδες απ' το "MLS" των ΗΠΑ. Όμως, άξιο αναφοράς είναι να εντοπίσουμε πόσα χρόνια έχουν περάσει απ' το τελευταίο φιλικό "Clásico".

Για την ακρίβεια, θα πρέπει να γυρίσουμε στο μακρινό 1991. Τότε οι δύο κυρίαρχοι του ισπανικού ποδοσφαίρου συναντήθηκαν σε διπλούς αγώνες στο πλαίσιο του "Desafío Total Canal+".

Το πρώτο ματς έγινε την 1η Μαΐου 1991 στο "Santiago Bernabéu" με τη Ρεάλ να επικρατεί με 3-1 χάρις στα τέρματα -μέσα σε τρία λεπτά- των Εμίλιο Μπουτραγκένιο (16'), Φερνάντο Ιέρο (17') και Φρανσίσκο Βιγιαρόγια (18').

Η ρεβάνς άργησε να γίνει, μιας και πραγματοποιήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους στο "Camp Nou". Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε στο 67' με τον Μινγέλ Ναδάλ, ενώ οι Μαδριλένοι απάντησαν με τον Αδολφό Αλντανά στο 72'. Σκορ που έμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Πάντως, αν πρέπει να εξαιρέσουμε τις φιλικές συναντήσεις των δύο εντός ισπανικών συνόρων, τότε πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο στο 1982. Τότε, το "Clásico" έλαβε χώρα για την τρίτη θέση του "Venezuela Cup" στο "Farid Richa". Η Ρεάλ Μαδρίτης μέτρησε ακόμα μία φιλική νίκη (1-0) με σκόρερ τον Βιθέντε ντελ Μπόσκε (10').

AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ