ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρανιέρι: "Έψαχνα νέα ταλέντα στην Ελλάδα αλλά δεν ήταν εύκολο..."

Ρανιέρι: "Έψαχνα νέα ταλέντα στην Ελλάδα αλλά δεν ήταν εύκολο..."

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι ξεκαθάρισε ότι είναι περισσότερο προπονητής συλλόγου αλλά δεν έκλεισε την πόρτα της εθνικής Ιταλίας σε συνέντευξή του στην Corriere dello Sport ενώ εξήγησε τους λόγους που δεν μπόρεσε να πετύχει στην Εθνική Ελλάδας.

Η εκπληκτικη πορεία που διανύει φέτος με την Λέστερ έχει κάνει τους ανθρώπους της εθνικής Ιταλίας να βλέπουν με πολύ καλό μάτι την περίπτωσή του μετά την αποχώρηση του Αντόνιο Κόντε από τον πάγκο μετά το Euro 2016 ( είναι θέμα ημερών να υπογράψει στην Τσέλσι), παρόλα αυτά ο Κλάουντιο Ρανιέρι είναι αρκετά επιφυλακτικός και σε αυτό έχει παίξει ρόλο και η πρόσφατη πικρή εμπειρία του στην... Εθνική Ελλάδας.

"Το ποδόσφαιρο αντανακλά την κοινωνία και εκείνη η χώρα έζησε και ζει δύσκολες στιγμές. Από ποδοσφαιρική άποψη η εθνική Ελλάδας τα είχε πάει πολύ καλά στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Εκείνη την περίοδο όμως έπρεπε να γίνει το πέρασμα στην επόμενη γενιά, συμβαίνει. Έχει συμβεί και στην Ιταλία. Εγώ έψαχνα νέα ταλέντα αλλά δεν ήταν εύκολο. Ξέρετε πόσες ημέρες συνολικά, για τέσσερις αγώνες, είχα στη διάθεσή μου τους παίκτες;

Δώδεκα. Δεν κατάφερα ποτέ να κάνω ένα φιλικό για να βρω την ισορροπία μεταξύ της εθνικής ομάδας και των συλλόγων, κάτι που ήταν πρόβλημα και για τον Αντόνιο Κόντε.

Εγώ πρέπει να ζω με τα παιδιά, πρέπει να τους προπονώ όλη την ημέρα, πρέπει να τους κατανοώ, να μοιράζομαι τις ανησυχίες και τα προβλήματά τους, να τους βοηθάω να γίνουν καλοί παίκτες και σωστά άτομα.

Ρανιέρι: "Έψαχνα νέα ταλέντα στην Ελλάδα αλλά δεν ήταν εύκολο..."

Είμαι προπονητής συλλόγου περισσότερο και λιγότερο προπονητής για εθνική ομάδα", δήλωσε ο 65χρονος Ιταλός τεχνικός, ο οποίος σε ερώτηση για το αν φαντάζεται τον εαυτό του στον πάγκο της "σκουάντρα ατζούρα" ενόψει του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία, απάντησε:

"Κοιτάξτε, εγώ δεσμεύομαι με τριετές συμβόλαιο με τη Λέστερ και τώρα είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό το σχέδιο, όπως μπορείτε να φανταστείτε. Είμαι υποχρεωμένος και θέλω να κάνω καλή δουλειά για αυτό το σύλλογο. Μετά δεν ξέρω, δεν μπορείς ποτέ να πεις ποτέ. Αλλά σας έχω πει τα χαρακτηριστικα μου ως προπονητής..."

Στην ίδια συνέντευξη ο Κλάουντιο Ρανιέρι αναφέρθηκε και στην παρουσία του στην Ίντερ τη σεζόν 2011-12 και εξήγησε για ποιο λόγο δεν μπόρεσε να σταθεί στους Μιλανέζους:

"Το πρόβλημά μου, παραδοσιακά, ήταν ότι πηγαίναμε πάρα πολύ καλά στο ξεκίνημα: στην Ίντερ ξεκίνησα με νίκες ενώ ήμασταν και πρώτοι στον όμιλο του Champions League. Έπειτα ακολούθησε η κοιλιά της ομάδας και τα πράγματα έγιναν δύσκολα.

Ρανιέρι: "Έψαχνα νέα ταλέντα στην Ελλάδα αλλά δεν ήταν εύκολο..."

Με τον Μοράτι έχω διατηρήσει εξαιρετική σχέση. Και αυτό γιατί εγώ ήμουν πάντα ξεκάθαρος με τους προέδρους. Εάν με καλούν τους ακούω. Εάν με πείθει το σχέδιό τους, το παντρεύομαι αμέσως και κάνω τα πάντα για να το υλοποιήσω.

Από εκεί και πέρα ουδείς μπορεί να μου πει τίποτα σε τεχνικά ζητήματα, ούτε μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις μου. Εγώ είμαι που έχω ευθύνη για ό,τι κανω, είτε καλό είτε κακό. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να μου λέει τι να κάνω στο γήπεδο όπως και εγώ δεν επεμβαίνω στη δουλειά των άλλων".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ