ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πώς καταστράφηκε ο Εμπουέ

Πώς καταστράφηκε ο Εμπουέ

Ο άστεγος και οικονομικά κατεστραμμένος, Εμανουέλ Εμπουέ δηλώνει "αφελής" για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τη ζωή του. Σήμερα θα μάθεις πώς τα πήρε όλα η πρώην γυναίκα του.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, διάβασες στο Sport24.gr πως ο Emmanuel Eboué, ένας εκ των πέντε πιο πλούσιων Ιβοριανών ποδοσφαιριστών το 2013 (με θητεία σε Arsenal και Galatasaray, μεταξύ άλλων), είναι άστεγος και χρεοκοπημένος. Συν του ότι σκέφτεται την αυτοκτονία, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να δώσει όλα του τα υπάρχοντα στην πρώην σύζυγο του.

Σήμερα, προέκυψε το δημοσίευμα της Mirror, σύμφωνα με το οποίο κάποιοι θέλησαν να βοηθήσουν τον 34χρονο που δεν είχε χρήματα καν να πληρώσει δικηγόρο να κάνει έφεση. Πέραν νομικής στήριξης, θα του δοθεί και θέση στη Galatasaray, όπως έγραψε δημοσιογράφος από την Ghana (Futbolarena). Λόγω προβλήματος υγείας που έχει, δεν μπορεί να αγωνιστεί πια. Για αυτό του προτάθηκε θέση υπαλληλου.

Ήλθε η ώρα να διαβάσεις το λόγο που ο δικαστής, ο οποίος διαχειρίστηκε το διαζύγιο του Eboué με την Βελγίδα Aurélie Bertrand (ενώθηκαν εις γάμου κοινωνία, το 2004, πριν πάει στην Arsenal και απέκτησαν τρία παιδιά), αποφάσισε να τα δώσει όλα στη γυναίκα του.

Συνήθως, όταν η σύζυγος δεν δουλεύει, το δικαστήριο της επιδικάζει κάπου στο 40% όσων χρημάτων έχει "βγάλει" ο σύζυγος, στα χρόνια του γάμου. Οι δικηγόροι συνιστούν τα εξής: 1) να μην βάζει το συναίσθημα στη μέση, 2) να ξέρεις πως όλα μοιράζονται (μέχρι και τα bonus miles, αλλά και τα χρέη), 3) να κάνεις μια μεγάλη αγορά, πριν κάνεις αίτηση (γιατί όσο διαρκεί το δικαστήριο συνήθως "παγώνουν" τα πάντα, έως ότου γίνει η ρευστοποίηση και μετά η μοιρασιά), 4) να γνωρίζεις πάντα την οικονομική κατάσταση της άλλης πλευράς (να ενημερώνεσαι για έκδοση καρτών, αιτήσεις για δάνειο κλπ), 5) να συγκεντρώνεις αποδεικτικά στοιχεία που ενοχοποιούν την άλλη πλευρά -πάντα πριν καταθέσεις την αίτηση, 6) να προβείς σε εκτίμηση των υπάρχοντων, 7) να μην κρύψεις το παραμικρό στα δικά σου οικονομικά στοιχεία και 8) να έχεις τα απαραίτητα έγγραφα για ό,τι έχει αποκτηθεί/γίνει κατά τη διάρκεια του γάμου.

Το τελευταίο (τα έγγραφα) διευκόλυνε τη ζωή της Aurélie, όπως κατέστρεφε τον Eboué. Τι έκανε ο Ιβοριανός; Δεν ασχολήθηκε ποτέ με τη διαχείριση των οικονομικών του, αφήνοντας την πρώην πια, σύζυγο του να κάνει κουμάντο. Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως " όταν έπαιζα στην Τουρκία, κέρδισα 8 εκατομμύρια ευρώ και είχα στείλει τα 7.000.000 σε εκείνη και τα παιδιά". Έκανε και κάτι χειρότερο: " Υπέγραφα ό,τι χαρτί μου ζητούσε να υπογράψω, χωρίς να το διαβάζω". Που σημαίνει ότι η Aurélie του έλεγε πως ζητούσε -ας πούμε- την άδεια για να αγοράσει ένα αυτοκίνητο. Του έστελνε έγγραφο που έπρεπε να υπογράψει, στο οποίο ανέφερε επίσης, πως της εκχωρεί ένα από τα σπίτια του (ή όποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο). Ο παίκτης δεν έμπαινε στον κόπο να διαβάσει όλες τις σελίδες και υπέγραφε.

Τώρα δηλώνει πως υπήρξε αφελής " που εμπιστεύτηκα ανθρώπους, οι οποίοι τελικά, δεν ήθελαν το καλό μου και τους οποίους δεν έπρεπε να έχω εμπιστευτεί".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ