ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρώτο φαβορί να διαδεχθεί τον Πόντες στην Ντέμπρετσεν ο Πάβλοβιτς

Πρώτο φαβορί να διαδεχθεί τον Πόντες στην Ντέμπρετσεν ο Πάβλοβιτς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ένας γνώριμος των Ελληνικών γηπέδων, ο Μίλαν Πάβλοβιτς, είναι το πρώτο φαβορί για να αντικαταστήσει τον Λιονέλ Πόντες στην Ντέμπρετσεν με τον Πορτογάλο τεχνικό να είναι σε δύσκολη θέση.

Ένας γνώριμος των ελληνικών γηπέδων βρίσκεται... υπό κρίση στην Ντέμπρετσεν και ένας επίσης γνώριμος των ελληνικών γηπέδων αναμένεται να τον διαδεχθεί.

Ο λόγος για τον Λιονέλ Πόντες πρώην τεχνικός του Παναιτωλικού και νυν προπονητής των Ούγγρων και τον Μίλαν Πάβλοβιτς ο οποίος είναι το πρώτο φαβορί για να αναλάβει τη τεχνική ηγεσία του Ουγγρικού συλλόγου.

Ο 50χρονος Σερβοέλληνας προπονητής μετά από αρκετά χρόνια σε ακαδημίες ποδοσφαίρου αλλά και ως συνεργάτης του Γκόραν Στεβάνοβιτς στη κινεζική Κινγκάντο Τζονούν αναμένεται να είναι ο διάδοχος του Πόντες στην Ντέμπρετσεν.

Να θυμίσουμε ότι ο Μίλαν Πάβλοβιτς είναι πρώην διεθνής Γιουγκοσλάβος ποδοσφαιριστής, καθώς γεννήθηκε στην -ενωμένη- Γιουγκοσλαβία στις 30 Δεκεμβρίου 1967. Από το 1992, ο Πάβλοβιτς ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Έχει αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα και για το λόγο αυτόν υπηρέτησε τρίμηνη στρατιωτική θητεία στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Στην Ελλάδα εργάστηκε αρχικά ως ποδοσφαιριστής και στη συνέχεια ως προπονητής ποδοσφαίρου. Είναι κάτοχος προπονητικού διπλώματος UEFA-pro.

Από την αγωνιστική περίοδο 2004-2005 έως την περίοδο 2012-13 ανήκε στο προπονητικό δυναμικό των τμημάτων υποδομής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, από το οποίο αποχώρησε το καλοκαίρι του 2013.

Την σεζόν 2013-14 ήταν στο προπονητικό επιτελείο του Γκόραν Στεβάνοβιτς στην κινεζική Κινγκντάο Τζονούν και εν συνεχεία για δυο χρόνια δούλεψε ως τεχνικός διευθυντής στον Αστέρα.

Ως ποδοσφαιριστής, ο Πάβλοβιτς αγωνίστηκε ως μέσος στην πρώτη κατηγορία της Γιουγκοσλαβικής Λίγκας με τη Ζελέζνιτσαρ από το 1987-1992, έχοντας συνολικά 84 συμμετοχές και 6 τέρματα.

Από το 1992 έως το 2002 αγωνίστηκε στην Ελλάδα με εξαιρετική επιτυχία στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, τον Εθνικό Αστέρα και την Αναγέννηση Καρδίτσας. Στην ποδοσφαιρική του καριέρα αγωνίστηκε σε τέσσερις ομάδες και συμμετείχε συνολικά σε 345 επίσημους αγώνες σημειώνοντας 31 τέρματα.

Υπήρξε διεθνής και αρχηγός της ομάδας U20 της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Χιλή το 1987, στην οποία ήταν συμπαίκτης με μετέπειτα διάσημους ποδοσφαιριστές μεγάλων Ευρωπαϊκών ομάδων και πρωταθλημάτων, όπως οι Μπόμπαν, Σούκερ, Στίματς, Προσινέτσκι, Μιγιάτοβιτς.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ