ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Βίκτορ Περέιρα κατέκτησε το πρωτάθλημα κι "έσπασε" την επταετή κυριαρχία της Guangzhou Evergrande

Ο Βίκτορ Περέιρα κατέκτησε το πρωτάθλημα κι "έσπασε" την επταετή κυριαρχία της Guangzhou Evergrande
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Shanghai SIPG στην οποία είναι τεχνικός ο πρώην του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα, κατέκτησε μαθηματικά την Τετάρτη (7/11) το πρωτάθλημα Κίνας "σπάζοντας" την επταετή κυριαρχία της Guangzhou Evergrande.

Την κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος της καριέρας του - μετά τα δύο στον πάγκο της Πόρτο και το ένα στον πάγκο του Ολυμπιακού - πανηγύρισε ο 50χρονος Πορτογάλος προπονητής, Βίτορ Περέιρα.

Η Shanghai SIPG κατέκτησε και μαθηματικά την Τετάρτη (7/11) το πρωτάθλημα της Κίνας. Έτσι "έσπασε" την κυριαρχία της Guangzhou Evergrande, η οποία κατακτούσε τον τίτλο διαδοχικά τα τελευταία επτά χρόνια.

Η ομάδα από τη Σανγκάη νίκησε 2-1 την Beijing Renhe κι εξασφάλισε την κατάκτηση, καθώς η δεύτερη στη βαθμολογία (Guangzhou Evergrande) δεν έχει δυνατότητα να καλύψει τη διαφορά (οκτώ βαθμοί) στην εναπομείνασα αγωνιστική.

Μάλιστα, από τη Shanghai SIPG αναδείχθηκε κι ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας. Ο Γου Λέι με 27 γκολ είναι πρώτος στην κορυφή της σχετικής λίστας των πίνακα των σκόρερς. Η νέα πρωταθλήτρια Κίνας είχε φθάσει κοντά στην "πηγή" (2015, 2017), αλλά δεν κατάφερε να "πιει νερό". Καταλυτική συμμετοχή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος είχε κι ο Βραζιλιάνος Χουλκ (πρώην Πόρτο και Ζενίτ) με 13 γκολ, αλλά κι συμπατριώτης του Οσκάρ (πρώην Τσέλσι) με 12 γκολ και 18 ασίστ.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ