ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρόωρο τέλος στη Βοσνία, πρωταθλήτρια η Σαράγεβο

FK Sarajevo's Besim Serbecic, left, and Celtic's Ryan Christie battle for the ball during the Champions League first qualifying round, second leg soccer match at Celtic Park, Glasgow, Scotland, Wednesday July 17, 2019. (Andrew Milligan/PA via AP)
FK Sarajevo's Besim Serbecic, left, and Celtic's Ryan Christie battle for the ball during the Champions League first qualifying round, second leg soccer match at Celtic Park, Glasgow, Scotland, Wednesday July 17, 2019. (Andrew Milligan/PA via AP) AP

Το Δ.Σ της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βοσνίας αποφάσισε να βάλει πρόωρο τέλος σεζόν σε πρωτάθλημα και κύπελλο της χώρας. Πρωταθλήτρια η Σαράγεβο, στο Europa League οι Ζελέζνιτσαρ, Ζρίνσκι και Μπόρατς.

Την απόφαση να τερματιστεί πρόωρα η σεζόν σε πρωτάθλημα και κύπελλο λόγω του κορονοϊού έλαβε το βράδυ της Δευτέρας (1/6) η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βοσνίας στο έκτακτο Δ.Σ που διεξήχθη.

Μέχρι την εμφάνιση της πανδημίας είχαν διεξαχθεί 22 ματς. Πρωταθλήτρια κηρύχθηκε η Σαράγεβο, για δεύτερη διαδοχική σεζόν, και θα συμμετέχει στον πρώτο προκριματικό του Champions League. Η Ζελέζνιταρ (δεύτερη στα ματς που διεξήχθησαν), Ζρίνσκι (τρίτη) και Μπόρατς Μπάνια Λούκα (τέταρτη) θα συμμετάσχουν στο Europa League της επόμενης σεζόν.

Υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία οι Τσέλικ Ζένιτσα και Ζβιγέζντα. Αποφασίστηκε, παράλληλα, να ξεκινήσει η επόμενη σεζόν την πρώτη και δεύτερη ημέρα του Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι στην επιλογή του πρόωρου τερματισμού της σεζόν κατέφυγαν χώρες όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Κύπρος.

Photo credits: AP Images

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ