Πρόβλημα με το UEFA Super Cup γιατί η Ουγγαρία κλείνει τα σύνορα

Η απόφαση της Ουγγαρίας να κλείσει τα σύνορα για περίπου ένα μήνα (αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου) φέρνει προβληματισμό στην UEFA αναφορικά με τη διεξαγωγή του Super Cup στη "Puskas Arena".

Μόλις πριν από τρεις ημέρες, έγινε επίσημα γνωστό πως η Βουδαπέστη θα φιλοξενήσει το UEFA Super Cup ανάμεσα σε Μπάγερν Μονάχου και Σεβίλλη (παρουσία φιλάθλων μάλιστα), κι ήδη προέκυψε ο πρώτος αστερίσκος αναφορικά με τη διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου, η Κυβέρνηση της Ουγγαρίας ανακοίνωσε πως από την 1η Σεπτεμβρίου κλείνει τα σύνορα για ταξιδιώτες (εξαιρούνται στρατιωτικές και ανθρωπιστικές αποστολές, επαγγελματίες αλλά και διπλωμάτες) προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έχει φέρει προβληματισμό στη χώρα, με αποτέλεσμα ουδείς να είναι σε θέση να πει με σιγουριά τι θα συμβεί με το προγραμματισμένο παιχνίδι της 24ης Σεπτεμβρίου.

Ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου, Γκέργκελι Γκούλιας, εξήγησε τις παραμέτρους που θα ισχύσουν από την 1η Σεπτεμβρίου στη χώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τις πτήσεις, δίχως όμως να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι της Μπάγερν Μονάχου με τη Σεβίλλη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η ουγγρική κυβέρνηση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και τους πιθανούς περιορισμούς τόσο για τη διεξαγωγή του αγώνα όσο και για την παρουσία φιλάθλων (μόνο ντόπιων) στον αγώνα.

Η ουσία βέβαια είναι πως η UEFA βρίσκεται ξανά μπροστά σε ακόμη ένα εμπόδιο λόγω του κορονοϊού.

AP Photo

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.