ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρόταση του IFAB να παραταθούν οι πέντε αλλαγές και τη νέα σεζόν

Leicester's Jamie Vardy, comes on as a substitute to replace Leicester's Ayoze Perez during the English League Cup semifinal 2nd leg soccer match between Aston Villa and Leicester City and at the Villa'Park in Birmingham, England, Tuesday, Jan. 28, 2020. (AP Photo/Rui Vieira)
Leicester's Jamie Vardy, comes on as a substitute to replace Leicester's Ayoze Perez during the English League Cup semifinal 2nd leg soccer match between Aston Villa and Leicester City and at the Villa'Park in Birmingham, England, Tuesday, Jan. 28, 2020. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Athletic", το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) αναμένεται να προτείνει την παράταση των πέντε αλλαγών και την αγωνιστική περίοδο 2020-21, με κάθε Λίγκα να αποφασίζει αν θα την αποδεχθεί ή όχι.

Η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε σημαντικές αλλαγές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) αποφάσισε πριν από την επανέναρξη των πρωταθλημάτων να δώσει το δικαίωμα στις ομάδες να κάνουν έως πέντε αλλαγές στους αγώνες προκειμένου οι παίκτες να ανταπεξέλθουν στα συνεχόμενα παιχνίδια.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει αποκλειστικό ρεπορτάζ του " Athletic", το IFAB αναμένεται να προτείνει την παράταση των πέντε αλλαγών και την αγωνιστική περίοδο 2020-21. Η συγκεκριμένη πρόταση θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα και κάθε λίγκα θα αποφασίσει αν θα την αποδεχθεί ή όχι.

Βέβαια, υπάρχουν αρκετές ομάδες που εκφράζουν ήδη αντιρρήσεις, καθώς θεωρούν πως μ' αυτό τον τρόπο αποκτούν ακόμη μεγαλύτερο πλεονέκτημα οι ομάδες με βάθος στο ρόστερ και περισσότερες επιλογές. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από τις αλλαγές κατά τη διάρκεια των αγώνων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η εξέλιξη μίας αναμέτρησης.

Γι' αυτό και δεν αποκλείεται η πρόταση να καταψηφιστεί από αρκετές Λίγκες, αν και η αρχική σκέψη του IFAB ήταν να παραταθούν οι πέντε αλλαγές περισσότερο για λόγους υγείας και ασφαλείας των ποδοσφαιριστών απ' την επίπονη φετινή σεζόν και την επόμενη που θα είναι μικρότερη σε χρονική διάρκεια, αλλά με ίδιο ή παρόμοιο αριθμό αγώνων.

Photo Credits: AP Photo/Rui Vieira

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ