ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρόστιμο στην ΑΪΚ για τη μεταγραφή του Ισάκ στην Ντόρτμουντ

Πρόστιμο στην ΑΪΚ για τη μεταγραφή του Ισάκ στην Ντόρτμουντ

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σουηδίας επέβαλε πρόστιμο ύψους 35.000 ευρώ στην ΑΪΚ Στοκχόλμης επειδή παραβίασε τους κανονισμούς της FIFA στην μεταγραφή του Αλεξάντερ Ισάκ στην Ντόρτμουντ.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Μπορούσια Ντόρτμουντ προσέφερε 10.700.000 ευρώ στην ΑΪΚ Στοκχόλμης για την απόκτηση του 17χρονου Αλεξάντερ Ισάκ, ο οποίος θεωρείται ένα απ' τα μεγαλύτερο ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Λίγους μήνες αργότερα, η σουηδική ομάδα τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 35.000 ευρώ απ' την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας, καθώς παραβίασε τους κανονισμούς της FIFA για μεταγραφές ανήλικων ποδοσφαιριστών.

Συγκεκριμένα, οι διοικούντες την ΑΪΚ κατέβαλαν ένα ποσό σε μάνατζερ, οι οποίοι βοήθησαν στην ολοκλήρωση του deal. Κάτι τέτοιο απαγορεύεται απ' τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά πως δεν πρέπει να δίδονται χρήματα σε μεσάζοντες, αν ο ποδοσφαιριστής είναι κάτω των 18 ετών.

Παρ' όλα αυτά, το συγκεκριμένο ποσό θεωρείται.... μηδαμινό σε σχέση με τα 10.700.000 ευρώ που μπήκαν στα ταμεία της ομάδας απ' την πώληση του νεαρού επιθετικού. Βέβαια, ο σύλλογος μπορεί να καταθέσει έφεση μέχρι τις 16 Μαΐου προκειμένου να μειωθεί ή και να απαλειφθεί το πρόστιμο.

Photo Credits: Dortmund Official Twitter

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ