ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προπονητής της χρονιάς στο Ισραήλ ο Ίβιτς

36η ΓΙΟΡΤΗ ΠΣΑΠ / ΒΡΑΒΕΙΑ 2016 - 2017 / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
36η ΓΙΟΡΤΗ ΠΣΑΠ / ΒΡΑΒΕΙΑ 2016 - 2017 / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βλάνταν Ίβιτς που κατέκτησε δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ αποθεώθηκε στο Ισραήλ. Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ αναδείχθηκε προπονητής της σεζόν σε μια χρονιά - ορόσημο για το κλαμπ.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Ισραήλ από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε τη... σφραγίδα του Βλάνταν Ίβιτς. Ο Σέρβος πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ οδήγησε την ομάδα του σε μια χρονιά - ορόσημο για το κλαμπ, με απολογισμό 25 νίκες, εννέα ισοπαλίες και καμία ήττα, με 62 γκολ ενεργητικό και οκτώ παθητικό!

Πρόκειται για τον μοναδικό ξένο προπονητή από το 2012 μέχρι σήμερα στο Ισραήλ ο οποίος έμεινε στη θέση του για περισσότερο από μία σεζόν. Υπέγραψε στη Μακάμπι τον Αύγουστο του 2018 και σε 69 παιχνίδια γνώρισε μία μόλις ήττα!

"Αρνήθηκε να χάσει στο πρωτάθλημα, δεν δίστασε να αφήσει παίκτες - σταρ στον πάγκο, προώθησε νεαρούς, άλλαξε πολλές φορές την ενδεκάδα αλλά διατήρησε τη σιδηρά πειθαρχία". Αυτό αναφέρεται σε ένα από τα καλύτερα σάιτ της χώρας, το one.co.il, για τον 43χρονο προπονητή, ο οποίος αναδείχθηκε, αναμενόμενα, ως ο κορυφαίος τεχνικός στη χώρα για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Η επιτυχία του παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε μπλεξίματα με το financial fair play και υποχρεώθηκε να πορευτεί κυρίως με ντόπιους ποδοσφαιριστές. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Αύγουστο του 2018 αναγκάστηκε να πουλήσει τον Βίνταρ Κιάρτανσον στη Ροστόβ και τον Ιούλιο του 2019 τον Πρέντραγκ Ραΐκοβιτς στη Ρέιμς. Ενώ η ομάδα έβαλε στα ταμεία της 7,5 εκατ. ευρώ, παραχώρησε δύο σπουδαίους ποδοσφαιριστές της λόγω του ffp.

Ο 43χρονος Ίβιτς έφυγε από το Ισραήλ με δύο πρωταθλήματα και κυρίως με τεράστια αναγνώριση ως προς τη δουλειά του. "Ο Όσκαρ Γκαρθία και ο Πάουλο Σόουζα πήραν κι αυτοί πρωταθλήματα με τη Μακάμπι την τελευταία δεκαετία, ο Πάκο Εστράν σημείωσε ιστορικό τρεμπλ, αλλά καμία από τις ομάδες αυτών των προπονητών δεν έδειξε τέτοια υπεροχή όπως αυτή του Βλάνταν Ίβιτς" αναφέρουν στα ρεπορτάζ τους οι Ισραηλινοί δημοσιογράφοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ