Πλατεία για τα θύματα του Χέιζελ στο Τορίνο

Το δημαρχιακό συμβούλιο του Τορίνο αποφάσισε να δώσει το όνομα των θυμάτων του Χέιζελ σε μία πλατεία της πόλης, ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής.

Σε μία ξεχωριστή κίνηση προχώρησε το δημαρχιακό συμβούλιο του Τορίνο, καθώς αποφάσισε να δώσει το όνομα των θυμάτων του Χέιζελ σε μία απ' τις πλατείας της πόλης. Συγκεκριμένα, η περιοχή που βρίσκεται μεταξύ των δρόμων Dora Agrigento και Fortino θα ονομαστεί "Piazzetta vittime dello stadio di Heysel".

Θυμίζουμε πως στις 29 Μαΐου του 1985 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον "ματωμένο" τελικό μεταξύ της Γιουβέντους και της Λίβερπουλ. Το γήπεδο ήταν κατάμεστο από 60.000 θεατές, 25.000 για κάθε ομάδα και 10.000 σε "ουδέτερη" ζώνη.

Περίπου μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα, οι οπαδοί της αγγλικής ομάδας παραβιάζουν ένα κιγκλίδωμα που τους χώριζε από τους φίλους της Γιουβέντους, οι οποίοι οπισθοχωρούν προς έναν τοίχο στην "ουδέτερη" ζώνη, στον τομέα Z. Όσοι βρισκόταν κοντά στον τοίχο συνεθλίβησαν από την πίεση χιλιάδων κόσμου. Τα σπασμένα καθίσματα και τα σκαλιά δεν βοηθούσαν την κατάσταση και ορισμένοι θεατές σκόνταψαν.

Ο τοίχος τελικά κατέρρευσε, ενώ πολλά άτομα αναρριχήθηκαν από πάνω με ασφάλεια. Πολλοί άλλοι, ωστόσο, έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σοβαρά, γράφοντας μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Photo Credits: AP Photo/Virginia Mayo

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24