ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πιρές: "Κανονικά έπρεπε να δώσω την μπάλα στον Ζιντάν και όχι στον Τρεζεγκέ"

David Trezeguet of France, right, scores the winning golden goal in extra-time during the final of the EURO 2000 Soccer Championships between France and Italy at the De Kuip Stadium in Rotterdam, The Netherlands, Sunday July 2, 2000. France won the match 2-1. (AP Photo/Thomas Kienzle)
David Trezeguet of France, right, scores the winning golden goal in extra-time during the final of the EURO 2000 Soccer Championships between France and Italy at the De Kuip Stadium in Rotterdam, The Netherlands, Sunday July 2, 2000. France won the match 2-1. (AP Photo/Thomas Kienzle) AP

Σαν σήμερα (2/7) πριν από 20 χρόνια, η Γαλλία κέρδιζε την Ιταλία στον τελικό του Euro 2000 (2-1), στα γήπεδα της Ολλανδίας, με τον Πιρές να εξιστορεί το περίφημο γκολ του τίτλου, το οποίο θα μπορουσε να έχει διαφορετική κατάληξη.

Ο βετεράνος μέσος της Άρσεναλ και της Μαρσέιγ, Ρομπέρτ Πιρές, εξιστορεί τις στιγμές που έζησε στον περίφημο τελικό του Euro 2000, ο οποίος χάρισε στην εθνική Γαλλίας το δεύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Ο Πιρές μίλησε στο France Football, όπου μεταξύ άλλων είπε ότι κανονικά έπρεπε να δώσει την μπάλα στον Ζιντάν και όχι στον Τρεζεγκέ, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο τέρμα των τρικολόρ.

"Πριν αρχίσει η παράταση, ήρθε ο Μαρσέλ Ντεσαγί και μου είπε 'Τώρα ας δούμε τι μπορείς να κάνεις'. Το πήρα άσχημα. Με το να μου λέει κάτι τέτοιο, έδειχνε πως δεν με εμπιστεύεται πολύ. Αλλά τελικά, ίσως η πρόταση του έμεινε ασυνείδητα μέσα στο μυαλό μου, και με βοήθησε να κάνω αυτό που έκανα. Μερικές φορές σκέφτομαι αυτή την κίνηση. Ήταν πραγματικά παράξενη, γιατί κανονικά έπρεπε να δώσω την μπάλα στον Ζιντάν.

Και τελικά δεν το έκανα. Ήταν το ένστικτο. Επέλεξα να τρέξω στα αριστερά. Μπροστά μου ήταν ο Καναβάρο, και πλησίασε και ο Νέστα. Ήμουν τυχερός που η μπάλα πέρασε ανάμεσα από τα πόδια του (Νέστα). Είδα τον Νταβίντ (Τρεζεγκέ) η θέση που πήρε στην περιοχή, ο τρόπος που είδε την μπάλα και γύρισε το κορμί του και το καθαρό μυαλό που είχε για να κάνει το βολέ. Το γκολ ήταν όπως αυτός ως επιθετικός ... τέλειο", τόνισε ο Πιρές.

Για την ιστορία, η Ιταλία έχασε το κύπελλο για 30 δευτερόλεπτα πριν τις καθυστερήσεις! Ο Ντελβέκιο έβαλε την "Σκουάντρα Ατζούρα" μπροστά στο σκορ στο 55', ο Βιλτόρ ισοφάρισε στο 90' και ο Τρεζεγκέ ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 103'.

AP Photo/Thomas Kienzle

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ