Πέντε νεκροί από έκρηξη βόμβας σε στάδιο στη Σομαλία

Πέντε νεκροί από έκρηξη βόμβας σε στάδιο στη Σομαλία

Πέντε νεκροί και οκτώ τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, είναι ο απολογισμός έκρηξης βόμβας σε ένα γεμάτο γήπεδο στη Σομαλία, όπου διεξαγόταν ο ημιτελικός ενός τοπικού τουρνουά στη Μπαράβα.

Τραγωδία στη Σομαλία, καθώς υπήρξαν έντε νεκροί και οκτώ τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, έπειτα από έκρηξη βόμβας σε ένα γεμάτο γήπεδο, όπου διεξαγόταν ο ημιτελικός ενός τοπικού τουρνουά στη Μπαράβα, στα νότια της χώρας.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι η βόμβα ήταν τοποθετημένη στην περιοχή VIP του σταδίου. Σύμφωνα με αξιωματούχους, κανένας παίκτης δεν τραυματίστηκε. Στόχος ήταν οι τοπικές αρχές που βρίσκονταν στην εξέδρα εκείνη, αλλά είχαν αλλάξει θέσεις λίγο πριν από τον αγώνα.

 Η πόλη βρίσκεται 220 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Μογκαντίσου και αποτελεί στρατηγικό λιμάνι που χρησιμοποιείται ως βάση από την αποστολή της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία (AMISOM).

Η εξτρεμιστική οργάνωση του Αλ Σαμπάαντ, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Είναι μια οργάνωση που έφτασε στη μέγιστη επέκτασή της πριν από μερικά χρόνια, ενώ τους τελευταίους μήνες έχει εντείνει τις επιθέσεις της στο κεντρικό και νότιο τμήμα της χώρας.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24