ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πέντε ματς τιμωρία στον Καρδόνα για τη ρατσιστική κίνηση

Πέντε ματς τιμωρία στον Καρδόνα για τη ρατσιστική κίνηση

Η FIFA απέδειξε γι' ακόμη μία φορά ότι είναι αμείλικτη απέναντι στον ρατσισμό και τιμώρησε με πέντε ματς τον Εντουίν Καρδόνα για τη ρατσιστική κίνησή του στο φιλικό των εθνικών Κολομβίας και Νοτίου Κορέας. (video)

Η εθνική Νοτίου Κορέας νίκησε 2-1 την αντίστοιχη της Κολομβίας σε φιλική αναμέτρηση στη Σουόν στις 10 Νοέμβρη, αλλά αυτή σημαδεύτηκε από την κίνηση του Εντουίν Καρδόνα. Στο 63ο λεπτό του ματς, ο 24χρονος μεσοεπιθετικός της Μπόκα Τζούνιορς κι ενώ μιλούσε με αντίπαλό του (Λι Μιουν Γκιου) έκανε χαρακτηριστική κίνηση με τα δάχτυλα στα μάτια του, η οποία παρέπεμπε στα ασιατικά χαρακτηριστικά προσώπου.

Η φάση δεν υπέπεσε στην αντίληψη του Αυστραλού διαιτητή, Κρις Μπιθ, κι έως εκ τούτου ο Κολομβιανός δεν τιμωρήθηκε. Μετά το σάλο που προκλήθηκε, o Καρδόνα ζήτησε συγγνώμη μέσω ενός video που δημοσίευσε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media.

"Δεν ήταν η πρόθεσή μου να δείξω έλλειψη σεβασμού σε κάποιον, ή σε κάποια χώρα. Εάν κάποιος αισθάνθηκε προσβεβλημένος, ζητώ χίλια συγγνώμη", υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Η FIFA απέδειξε γι' ακόμη μια φορά ότι έχει μηδενική ανοχή απέναντι σε περιστατικά που υποδηλώνουν ρατσισμό. Επέβαλε στον Νοτιοαμερικανό ποινή πέντε ματς. Δεν κινδυνεύει, ωστόσο, να χάσει την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας (οι "καφετέρος" είναι στον 8ο όμιλο με Πολωνία, Σενεγάλη και Ιαπωνία). Θα εκτίσει την ποινή του στις φιλικές αναμετρήσεις μέχρι τότε.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ