ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πάρτι σκανδάλων και χρηματισμού εκατομμυρίων ευρώ από την FIFA

Πάρτι σκανδάλων και χρηματισμού εκατομμυρίων ευρώ από την FIFA

Η "Bild" έφερε στην δημοσιότητα μεγάλο μέρος της έκθεσης 430 σελίδων του ανεξάρτητου ερευνητή, Μάικλ Γκαρσία, όπου μεταξύ άλλων τονίζεται ότι βρέθηκαν 1,8 εκ. ευρώ σε λογαριασμό καταθέσεων της δεκάχρονης κόρης ενός μέλους της FIFA που είχε δικαίωμα ψήφου.

Η διαφθορά και τα σκάνδαλα έχουν μετατρέψει την FIFA σε μια αμαρτωλή Συνομοσπονδία, όπου βασιλεύει η ανομία και έχει χάσει το κύρος της και την αξιοπιστία της. Νέα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας και αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, αφού οι πάντες πλέον γνωρίζουν πως παίζονται παιχνίδια κάτω από το τραπέζι, με απώτερο στόχο τον πλουτισμό ορισμένων που έχουν δύναμη και κινούν τα νήματα.

Η Bild έφερε στην δημοσιότητα ένα μέρος της έκθεσης 430 σελίδων του ανεξάρτητου ερευνητή Μάικλ Γκαρσία, όπου τα ευρήματα είναι ενδεικτικά του "πάρτι" που έχει στηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Πολλά χέρια βούτηξαν στο μέλι, διότι το χρήμα είναι... γλυκό και προσφέρει δύναμη, ανέσεις, πολυτέλεια. Ειδικά, δε, αν μιλάμε για πλουτισμό εκατομμυρίων ευρώ.

Μεταξύ άλλων, η Bild αναφέρει πως 1,8 εκ. ευρώ εμφανίστηκαν από ανώνυμη πηγή σε λογαριασμό καταθέσεων 10χρονης κόρης μέλους της FIFA που είχε δικαίωμα ψήφου. Ναι, έμπλεξαν μέχρι και ένα κορίτσι που πάει στο δημοτικό, προκειμένου να κρύψουν τα ίχνη τους.

Επίσης, βάσει των ευρημάτων του Γκαρσία και όπως προκύπτει από την έρευνα, τρία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, που επίσης ψήφιζαν στη διαδικασία, πήγαν σε πάρτι στο Ρίο ντε Τζανέιρο με ιδιωτικό τζετ της Π.Ο. του Κατάρ ακριβώς πριν την ψηφοφορία για την ανάθεση του Μουντιάλ 2022.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά η Aspire Academy που εδρεύει στο Κατάρ και θεωρείται από τις καλύτερες ακαδημίες στον πλανήτη, επίσης εμπλέκεται στη χειραγώγηση ψήφων μελών της FIFA, προκειμένου να πάει το μεθεπόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο εκεί.

Απ' αυτή την έρευνα έχουν γίνει συλλήψεις και έχουν αποχωρήσει στελέχη της FIFA από τις θέσεις τους και η αλήθεια είναι πως όσο ξετυλίγεται το κουβάρι, τόσο θα βγαίνουν και άλλα πράγματα στη φόρα. Στοιχεία διόλου κολακευτικά για την Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Όσο για τον Γκαρσία, ο οποίος πριν 2,5 χρόνια είχε παραιτηθεί από το ερευνητικό σώμα της FIFA, διότι έκανε λόγο για περίληψη των στοιχείων της έρευνάς του και για απόπειρα συγκάλυψης των σκανδάλων, είναι αυτός που έχει ξεσκεπάσει πολλούς. Όσοι ήθελαν να τον φιμώσουν, δεν τα κατάφεραν.



TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ