ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παραμένει αποκλεισμένη στην Ισπανία λόγω κοροναϊού η ομάδα της Γουχάν

Παραμένει αποκλεισμένη στην Ισπανία λόγω κοροναϊού η ομάδα της Γουχάν

Η πόλη της Γουχάν παραμένει σε καραντίνα λόγω του κοροναϊού, ενώ οι παίκτες της τοπικής ομάδας βρίσκονται αποκλεισμένοι στην Ισπανία μακριά από τις οικογένειές τους.

Σε πόλη-φάντασμα έχει μετατραπεί η Γουχάν λόγω του κοροναϊού. Η πόλη επίκεντρο του ιού βρίσκεται σε καραντίνα μετρώντας τα περισσότερα θύματα. Κανείς δεν μπορεί να εισέλθει ή να εξέλθει από αυτήν, ενώ οι δρόμοι έχουν ερημώσει εξαιτίας της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Θύμα της κατάστασης έχει πέσει η Γουχάν Ζαλ, η τοπική ομάδα που είχε αποχωρήσει από την Κίνα στα τέλη του Ιανουαρίου με προορισμό την Ανδαλουσία, ώστε να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Η έναρξη της κινέζικης Super League έχει αναβληθεί και οι παίκτες της Γουχάν βρίσκονται καθηλωμένοι στην Ανδαλουσία μακριά από τις οικογένειες τους, τις οποίες βλέπουν μόνο από την οθόνη του υπολογιστή.

"Όλα είναι καλά. Είμαστε επαγγελματίες και είμαστε συγκεντρωμένοι στο ποδόσφαιρο. Η Ισπανία μας φέρεται καλά. Υπήρξε φασαρία όταν φτάσαμε, αλλά οι άνθρωποι μας εμπιστεύονται πλέον" τόνισε ο αρχηγός της ομάδας Γιάο Χανλίν.

Όταν προσγειώθηκε η αποστολή της Γουχάν Ζαλ στο αεροδρόμιο της Μάλαγα διενεργήθηκαν αρκετές εξετάσεις, όμως αποδείχθηκε ότι κανένα μέλος της ομάδας δεν νοσούσε από τον κοροναϊό.

Η κατάσταση δεν ήταν εύκολη στην αρχή. Πολλές ήταν οι ομάδες, όπως η Κράσνονταρ, που φοβήθηκε να αντιμετωπίσει την Γουχάν Ζαλ, ακυρώνοντας φιλικά που είχαν οριστεί. "Δεν είναι κινητοί ιοί, αλλά αθλητές. Ελπίζω να βρουν συμπαράσταση στην Ισπανία, δεν είναι εύκολο να είσαι χιλιόμετρα μακριά από την οικογένειά σου" είχε αναφέρει ο προπονητής της κινεζικής ομάδας, Χοσέ Γκονζάλες στην "Marca"

Οι παίκτες της ομάδας της Γουχάν περιμένουν με αγωνία ποτέ θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και στις οικογένειές τους: "Για να είμαι ειλικρινής, αν δεν πας σπίτι σου τόσες μέρες, οι παίκτες θα καταλήξουν στο τέλος άρρωστοι. Η διοίκηση της ομάδας προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη στους ποδοσφαιριστές" σχολίασε στην ισπανική εφημερίδα μέλος της αποστολής.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ