Παραιτήθηκε από FIFA και UEFA ο Βιγιάρ

Ο Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, μετά από τρεις δεκαετίες σε υψηλά αξιώματα της FIFA και της UEFA, αποτελεί παρελθόν για τους δύο οργανισμούς λόγω εμπλοκής στο σκάνδαλο διαφθοράς.

Ο πρώην πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, μετά από την αποπομπή του από την RFEF, παραιτήθηκε των αξιωμάτων του και στις διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες.

Ο 67χρονος Ισπανός ήταν ο πιο παλιός εκ των αντιπροέδρων της FIFA, έχοντας 29 χρόνια θητεία στον οργανισμό, ενώ ήταν και επί 25 χρόνια μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA. Μάλιστα, στη διάρκεια των διοικητικών αλλαγών στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, διετέλεσε προεδρεύων στη θέση του αποπεφθέντα Μισέλ Πλατινί.

Ο Βιγιάρ έχει προφυλακιστεί πριν από μία εβδομάδα μαζί με τον γιο του, Γκόρκα Βιγιάρ, καθώς και ακόμα δύο παράγοντες της Τενερίφης, με την κατηγορία ότι ζημίωσαν το ταμείο της ομοσπονδίας κατά τουλάχιστον 45.000.000 ευρώ.

"Ο Βιγιάρ δεν διατηρεί πλέον επίσημο ρόλο στον οργανισμό μας. Με τη δικαστική υπόθεση στην Ισπανία σε εξέλιξη,  δεν έχουμε περαιτέρω σχόλια να κάνουμε επί του θέματος", τόνισαν άνθρωποι της UEFA στο "Reuters".

Ο πρόεδρος Αλεκσάντερ Τσεφέριν αποδέχθηκε την παραίτηση του Βιγιάρ, ευχαριστώντας τον για την πολυετή προσφορά του.

Photo credits: AP Photo/Francisco Seco

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 28 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ

Καθαιρέθηκε ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24