ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2018: Πρόκριση στα πέναλτι η Αλ Αΐν, γκολάρα ο Μπεργκ

Emirates's Al Ain Marcus Berg celebrates after scoring a goal during the first round of the Club World Cup soccer match between Al Ain Club and Team Wellington at the Hazza Bin Zayed stadium in Al Ain, United Arab Emirates, Wednesday, Dec. 12, 2018. (AP Photo/Hassan Ammar)
Emirates's Al Ain Marcus Berg celebrates after scoring a goal during the first round of the Club World Cup soccer match between Al Ain Club and Team Wellington at the Hazza Bin Zayed stadium in Al Ain, United Arab Emirates, Wednesday, Dec. 12, 2018. (AP Photo/Hassan Ammar) AP

Η Αλ Αϊν πήρε την πρόκριση στα πέναλτι με 4-3 επί της Ουέλινγκτον για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων 2018. Η ομάδα των ΗΑΕ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-3, αλλά έστειλε το ματς στην παράταση με γκολάρα του Μπεργκ. Έχασε πέναλτι ο Σουηδός φορ.

Συναρπαστικό ματς διεξήχθη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το πρώτο χρονικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2018. Η Αλ Αΐν επέστρεψε από το 0-3, έστειλε το ματς στην παράταση (3-3 η κανονική διάρκεια) και πήρε την πρόκριση στα πέναλτι (4-3). Ο πρώην φορ του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ, το γκολ της ισοφάρισης, ύστερα έχασε πέναλτι.

Η Ουέλινγκτον άνοιξε το σκορ στο "Χαζά μπιν Ζαγέντ" με τον Μπαρσία, μόλις έντεκα λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης. Πριν προλάβει να συνέλθει από το σοκ η Αλ Αΐν, οι Νεοζηλανδοί διεύρυναν το προβάδισμά τους.

Ο Κλάπτσαμ στο 15ο λεπτό έκανε το 0-2, ενώ ο Ίλιτς στο 44ο - με τους γηπεδούχους να πελαγοδρομούν - έκανε το 0-3. Κι ενώ η Ουέλινγκτον ετοιμαζόταν για τον προημιτελικό με την Εσπεράνς της Τυνησίας, η ομάδα από τα ΗΑΕ δεν είχε "πει" την τελευταία της λέξη.

Ο Σιοτάνι μείωσε μετά από ένα λεπτό (45'), ενώ ο Ντουμπιά έκανε το 2-3 τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ζντράβκο Μάμιτς πέρασε τον Μάρκους Μπεργκ στο 75ο λεπτό και στο 85ο ισοφάρισε με εκπληκτικό σουτ σε 3-3 κι έστειλε το ματς στην παράταση.

ΑΛ ΑΪΝ: Μπιλάλ Σαΐντ, Μοχάμαντ Αχμάντ, Αμχέντ, Σαλέμ (38' Μοχάμεντ), Σιοτάνι, Ελ Σαχάτ, Μπαρμάν (118' Αμπουντάν αλ Ζάμπερι), Ντουμπιά (63' Ντιακί) Κάιο, Μαρούφ (78' Μπεργκ), Αμπντουλραχμάν.

ΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ: Μπάλαϊ, Κάμερον (57' Μόλοϊ - 120' Άλεϊ), Γκάλεϊ, Χίλιαρ, Σχρίβερς, Σινκλέρ (80' Κίκολι), Μπάρσια, Ίλιτς, Γουότσον, Μπέβιν, Κλάπτσαμ (74' Χάιλεμαριαμ)

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Εσπεράνς - Αλ Αΐν - 15/12

Κασίμα Άντλερς - Γουαδαλαχάρα - 15/12

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Ρίβερ Πλέιτ - (νικητής Εσπεράνς - Αΐν) - 18/12

Ρεάλ Μαδρίτης - (νικητής Κασίμα Άντλερς - Γουαδαλαχάρα) - 18/12

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ