ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν ο Χόκινγκ έδειχνε στην Αγγλία τον δρόμο της επιτυχίας σε Μουντιάλ!

Όταν ο Χόκινγκ έδειχνε στην Αγγλία τον δρόμο της επιτυχίας σε Μουντιάλ!

Ο Στήβεν Χόκινγκ ανέλυσε το 2014, βάσει στατιστικών, την άποψη του για τις πιθανότητες της Αγγλίας στο Μουντιάλ. Με ποιο σύστημα έπρεπε να παίζει, ποια φανέλα έπρεπε να φοράει και που έπρεπε να χτυπάνε τα πέναλτι. (VIDEO)

Ο Βρετανός θεωρητικός φυσικός, Στίβεν Χόκινγκ, απεβίωσε σήμερα (14/3), σε ηλικία 76 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση που υπέγραψαν τα παιδιά του. Πέθανε ήρεμα στο σπίτι του στην πόλη του Κέμπριτζ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

"Αισθανόμαστε τεράστια θλίψη για τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα", ο οποίος "ήταν σπάνιος άνθρωπος" και "σπουδαίος επιστήμονας, το έργο του οποίου θα ζήσει για πολλά χρόνια ακόμη", τόνισαν τα παιδιά του κοσμολόγου, η Λούσι, ο Ρόμπερτ και ο Τιμ, στην ανακοίνωση που μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

O Στίβεν Χόκινγκ υπήρξε κορυφαίος θεωρητικός φυσικός, κοσμολόγος, και συγγραφέας. Μεταξύ των σημαντικών επιστημονικών εργασιών του ήταν μια συνεργασία με τον Ρότζερ Πένροουζ επάνω σε θεωρήματα βαρύτητας ιδιομορφιών στα πλαίσια γενικής σχετικότητας και η θεωρητική πρόβλεψη ότι οι μαύρες τρύπες εκπέμπουν την ακτινοβολία, που συχνά καλείται ακτινοβολία Χόκινγκ.

O Χόκινγκ ήταν ο πρώτος που εξέθεσε μια κοσμολογία που εξηγήθηκε από μια ένωση της γενική θεωρία της σχετικότητας και της κβαντικής μηχανικής. Για λίγη ώρα ξέχασε την ιδιότητα του φυσικού και ανέλυσε τις πιθανότητες της Αγγλίας για διάκριση στο Μουντιάλ του 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Όταν ο Χόκινγκ έδειχνε στην Αγγλία τον δρόμο της επιτυχίας σε Μουντιάλ!

Ο Χόκινγκ, θέλοντας να τεκμηριώσει την άποψη του,βασίστηκε σε στατιστικές μελέτες και ονόμασε την μέθοδο που ακολούθησε "General Logistic Regression Modelling". Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αγγλία είχε περισσότερες πιθανότητες για νίκη όταν φορούσε την κόκκινη φανέλα και όχι εμφάνιση άλλου χρώματος και το σύστημα που έπρεπε να ακολουθήσει, ήταν το 4-3-3. Ναι, έπρεπε να ξεφύγει από το περιβόητο 4-4-2!

Επίσης, ο διαιτητής ήταν προτιμότερο να είναι από την Ευρώπη και οι αγώνες να γίνονταν σε χαμηλό υψόμετρο, με ώρα έναρξης στις 15:00. Όσον αφορά στο σωστό χτύπημα πέναλτι, οι παίκτες της Αγγλίας θα έπρεπε να σημαδέψουν ψηλά στις δύο γωνίες στην εστία του αντίπαλου τερματοφύλακα. Τα πέναλτι ανέκαθεν ήταν η μεγάλη πληγή για την εθνική ομάδα.

Για την ιστορία, η Αγγλία βγήκε τελευταία στον Δ' Όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας με μόλις έναν βαθμό. Έχασε 2-1 από την Ιταλία και την Ουρουγουάη και έφερε 0-0 με την Κόστα Ρίκα. Δεν τον άκουσαν ούτε στα βασικά και απέτυχαν οικτρά. Ο ίδιος έδειξε τον δρόμο, αλλά τα "τρία λιοντάρια" δεν τον ακολούθησαν...

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ