ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οργή στον κόσμο για την επιβεβαίωση ότι το αεροσκάφος βρέθηκε χωρίς καύσιμα!

Οργή στον κόσμο για την επιβεβαίωση ότι το αεροσκάφος βρέθηκε χωρίς καύσιμα!

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στον κόσμο της Σαπεκοένσε για την επιβεβαίωση ότι το μοιραίο αεροσκάφος είχε ξεμείνει από καύσιμα. Εν αναμονή του επίσημου πορίσματος για τα ακριβή αίτια της πτώσης που κόστισε την ζωή σε 71 ανθρώπους.

Από τη μια λύπη και οδυρμός για τις αθώες ψυχές που χάθηκαν. Από την άλλη οργή και αγανάκτηση για τα αίτια που κόστισαν την ζωή σε 71 ανθρώπους. Οι φίλαθλοι της Σαπεκοένσε δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη στην αγαπημένη τους ομάδα, που ταξίδευε στο Μεντεγίν της Κολομβίας για τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana με την Ατλέτικο Νασιονάλ και μόνο τρεις κατάφεραν να επιβιώσουν, με τον έναν μάλιστα να χάνει το πόδι του.

Ένα τεράστιο "γιατί" τριβελίζει το μυαλό όλων, που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η Σαπεκοένσε σχεδόν ξεκληρίστηκε. Προπονητής, πρόεδρος, παίκτες είναι νεκροί, το ίδιο και πολλοί δημοσιογράφοι και μέλη πληρώματος. Δεν πρέπει να ξεχνιούνται και αυτοί οι άνθρωποι, το ίδιο ακριβώς μετρούσε και η δική τους ζωή. Οικογένειες είχαν, ανθρώπους άφησαν πίσω τους να πενθούν.

Ο φίλαθλος κόσμος της βραζιλιάνικης ομάδας αισθάνεται οργισμένος από το ηχητικό ντοκουμέντο με τον πιλότο του μοιραίου αεροσκάφους, ο οποίος ανέφερε πως είχε ξεμείνει από καύσιμα. Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας πολιτικής αεροπορίας της Κολομβίας παραδέχθηκε ότι το αεροπλάνο την στιγμή της σύγκρουσης δεν είχε καύσιμα. Βέβαια, μένει να διευκρινιστεί το "γιατί"από το μαύρο κουτί. Οι έρευνες συνεχίζονται...

"Μπορούμε ξεκάθαρα να πούμε ότι το αεροσκάφος όταν συγκρούστηκε στο έδαφος, δεν είχε καύσιμα. Συνεχίζουμε τις έρευνες", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φρέντι Μπονίγια και το ποτήρι της οργής ξεχειλίζει. Ο κόσμος που βρισκόταν στο γήπεδο της Σαπεκοένσε και πληροφορήθηκε το περιεχόμενο του ηχητικού ντοκουμέντου, δεν μπορούσε να χωνέψει ότι η ομάδα τους ουσιαστικά αφανίστηκε για έναν τέτοιο λόγο.

"Το TJ85 είπε ξαφνικά 'Ζητούμε προτεραιότητα για να προσεγγίσουμε την πίστα προσγείωσης, ζητούμε προτεραιότητα να συνεχίσουμε στη θέση. Έχουμε πρόβλημα με τα καύσιμα'", σύμφωνα με τον Χουάν Σεμπάστιαν Ουπεγκί.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, η φωνή του κυβερνήτη κάθε λεπτό που περνούσε, πρόδιδε αγωνία. "Τώρα έχουμε γενικό πρόβλημα στα ηλεκτρικό. Έχουμε πρόβλημα σε όλα τα ηλεκτρικά συστήματα. Δεν έχω επαφή με το ραντάρ τώρα, δεν έχω επαφή με το ραντάρ. Βοηθήστε μας! Βοηθήστε μας", συνέχισε να μεταφέρει ο Ουπεγκί.

O πιλότος του αεροσκάφους της "Avianca" επισημαίνει πως εκείνη τη στιγμή που άκουγε τις συνομιλίες παρέμεινε σιωπηλός και σκεφτόταν: "Κάντο, κάντο, κάντο. Προσγειωθείτε, προσγειωθείτε. Γαμώτο, ο τύπος είναι στα 9.000 πόδια θα σκοτωθεί". Η έκκληση για βοήθεια διεκόπη απότομα, όταν ο κυβερνήτης ζήτησε για μία ακόμα φορά να του δώσουν τις συντεταγμένες για να μπορέσει (ανεπιτυχώς) να προσγειωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ανατριχίλα: Κατάμεστο το γήπεδο για τον... τελικό με την Σαπεκοένσε!
Πρόεδρος Σαπεκοένσε: "Μου ζητούν να αγωνιστούμε άμεσα"
Η Ρεάλ τίμησε τη Σαπεκοένσε
Οι συγκλονιστικές εκκλήσεις του πιλότου από το μοιραίο αεροσκάφος
Τερματοφύλακας της Σαπεκοένσε απέφυγε το ταξίδι κατά τύχη
Το μήνυμα του Πάπα για τη Σαπεκοένσε
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ