ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ομοσπονδία Αγγλίας: "Πληρώνουμε τις γυναίκες όσο και τους άντρες"

Balls lie on the pitch prior to the English Premier League soccer match between Norwich City and Brighton & Hove Albion at Carrow Road Stadium in Norwich, England, Saturday, July 4, 2020. (Joe Giddens/Pool Photo via AP)
Balls lie on the pitch prior to the English Premier League soccer match between Norwich City and Brighton & Hove Albion at Carrow Road Stadium in Norwich, England, Saturday, July 4, 2020. (Joe Giddens/Pool Photo via AP) JOE GIDDENS/POOL PHOTO VIA AP

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας αποκάλυψε ότι οι γυναίκες λαμβάνουν από τον Ιανουάριο του 2020 τα ίδια χρήματα με τους άντρες, όταν εκπροσωπούν την εθνική ομάδα.

Μετά την απόφαση και τη δέσμευση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, Ροτζέριο Κάμποκλο, περί εξίσωσης των πληρωμών για τους αθλητές και των δύο φύλων, η Ομοσπονδία της Αγγλίας γνωστοποίησε ότι το μέτρο αυτό ισχύει στο Νησί από τον Ιανουάριο του 2020.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, όταν η Π.Ο. της Αγγλίας ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το αν θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Βραζιλίας σχετικά με την πληρωμή αντρών και γυναικών παικτών δήλωσε:

“Πληρώνουμε τις γυναίκες παίκτριες ακριβώς όπως και τους άνδρες, όταν αυτοί αγωνίζονται για την εκπροσώπηση της Αγγλίας, τόσο από την άποψη των αμοιβών αγώνα όσο και των μπόνους”, ενώ συνέχισε αναφέροντας πως: “Αυτή η ισοτιμία ισχύει από τον Ιανουάριο του 2020”.

Οι Αγγλίδες παίκτριες έλαβαν ισοδύναμη πληρωμή μπόνους από την Ομοσπονδία για πρώτη φορά το Μάρτιο στο SheBelieves Cup, που έλαβε χώρα στις ΗΠΑ.

Παρά την ισότιμη αμοιβή ωστόσο που παρέχει η αγγλική Ομοσπονδία, τα χρήματα που μπορούν να κερδίσουν άντρες και γυναίκες αθλητές όταν πρόκειται για μεγάλες διοργανώσεις, εξακολουθούν να έχουν χαοτική διαφορά. Αυτό οφείλεται στην ανισότητα των χρηματικών επάθλων που προσφέρονται από τη FIFA και την UEFA.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ