ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι τρεις ομάδες που ανέτρεψαν διαφορά τεσσάρων γκολ και προκρίθηκαν

Οι τρεις ομάδες που ανέτρεψαν διαφορά τεσσάρων γκολ και προκρίθηκαν

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να προκριθεί στα προημιτελικά του Champions League με τη συντριβή στο Παρίσι; Τρεις ομάδες στο παρελθόν κατάφεραν να ανατρέψουν διαφορά τεσσάρων γκολ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. (videos)

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται με το ενάμιση πόδι εκτός συνέχειας Champions League. Την Τρίτη το βράδυ, η Παρί Σεν-Ζερμέν συνέτριψε με 4-0 τους "μπλαουγκράνα" και μπορεί να εκκρεμεί η ρεβάνς του "Camp Nou", αλλά χρειάζεται ένα "θαύμα" ώστε η ομάδα της Βαρκελώνης να βρεθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Τρεις ομάδες κατά το παρελθόν έχουν καταφέρει την ανατροπή - διαφοράς τεσσάρων γκολ - για ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η τελευταία φορά που συνέβη, βέβαια, ήταν το 1985.

Για το Κύπελλο Κυπελλούχων της σεζόν 1961-1962 η Λε Σο-ντε-Φον από την Ελβετία είχε νικήσει στην έδρα της με 6-2 τη Λεϊσόες από την Πορτογαλία για τον προκριματικό γύρο. Οι Ίβηρες νίκησαν με 5-0 τη Λε Σο-ντε-Φον στη ρεβάνς του Ματοσίνιος και πήραν μια επική πρόκριση.

Το 1984 για το Κύπελλο UEFA, η ΚΠΡ συνέτριψε με 6-2 την Παρτίζαν στο "Highbury", στο Λονδίνο. Αλλά, η ομάδα της γειτονικής χώρας κατάφερε να προκριθεί στο Βελιγράδι με το 4-0.

Άλλη μία, η τρίτη και τελευταία το 1985. Η Ρεάλ Μαδρίτης αφού πέρασε το εμπόδιο της ΑΕΚ στον πρώτο γύρο και της Τσερνομόρετς στο δεύτερο, έπεσε πάνω στην Γκλάντμπαχ στον τρίτο.

Το πρώτο ματς, στη Γερμανία, βρήκε την Γκλάντμπαχ να νικά με 5-1 τους "μερένγκες". Αλλά η ρεβάνς του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" έδωσε την πρόκριση στην ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας. Με σκορ 4-0 και Μίτσελ, Βαλντάνο, Σαντιγιάνα και Μπουτραγκένιο στην ενδεκάδα. Μάλιστα κατέκτησε και τον τίτλο, στους διπλούς τελικούς με την Κολωνία.

Πηγή: Mr Chip

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ