ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι τέσσερις ενδεκάδες της εθνικής Γερμανίας

Germany team poses prior to the Confederations Cup, semifinal soccer match between Germany and Mexico, at the Fisht Stadium in Sochi, Russia, Thursday, June 29, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Germany team poses prior to the Confederations Cup, semifinal soccer match between Germany and Mexico, at the Fisht Stadium in Sochi, Russia, Thursday, June 29, 2017. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Τέσσερις διαφορετικές ενδεκάδες μπορεί να παρατάξει ο Γιόαχιμ Λεβ στην εθνική Γερμανίας, αφού διαθέτει το μεγαλύτερο βάθος πάγκου από κάθε άλλον προπονητή.

Η Γερμανία δείχνει με την παρουσία της στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών ότι το βάθος που διαθέτει στον πάγκο της είναι τεράστιο. Ο Γιόαχιμ Λεβ ταξίδεψε στη Ρωσία με τους αναπληρωματικούς ουσιαστικά και μόλις με έναν παίκτη από την Μπάγερν, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.

Η σελίδα της Bundesliga στο facebook άδραξε την ευκαιρία και προσπάθησε να υπογραμμίσει αυτό το "οπλοστάσιο" που διαθέτει το γερμανικό ποδόσφαιρο, παρουσιάζοντας τέσσερις διαφορετικές ενδεκάδες που καμία χώρα στον κόσμο δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει σε κάποια διεθνή διοργάνωση.

Η ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Οι πρώτες επιλογές του Γερμανού εκλέκτορα, σύμφωνα με την Bundesliga, αδιαμφισβήτητα χρίζουν τα "πάντσερ" φαβορί για τη διατήρηση των σκήπτρων στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ποδοσφαιριστές όπως οι Μάνουελ Νόιερ, Ματς Χούμελς, Τζερόμ Μπόατενγκ, Τόνι Κρόος και Μεσούτ Εζίλ δύσκολα θα ήταν αναπληρωματικοί σε κάποιον σύλλογο, ενώ οι Τόμας Μίλερ, Γιόζουα Κίμιχ, Σάμι Κεντίρα και Μάρκο Ρόις βρίσκονται κι αυτοί πολύ ψηλά σε επίπεδο. Μοναδικά "μελανά" σημεία παραμένουν η θέση του "φουνταριστού" και του αριστερού μπακ, αν και αυτά τα "κενά" υπήρχαν και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπου η "νάτσιοναλμανσαφτ" ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου.

Οι τέσσερις ενδεκάδες της εθνικής Γερμανίας

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΟΥΝ

Στη δεύτερη διαλογή υπάρχουν ποδοσφαιριστές που εύκολα θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τους "βασικούς" ή και που αδικούνται που βρίσκονται στους αναπληρωματικούς. Η χρονιά που έκανε ο Τίμο Βέρνερ, για παράδειγμα, δεν θα πρέπει να τον αφήνει πίσω από τον Μάριο Γκόμεθ, ενώ ο μονίμως τραυματίας Ρόις ίσως να είναι πιο επισφαλής επιλογή σε σχέση με τον Γιούλιαν Ντράξλερ.

Το δίδυμο στα χαφ του Γιούλιαν Βάιγκλ με τον Ιλκάι Γκιουντογκάν ανά πάσα στιγμή μπορεί να αναπληρώσει εκείνο των Κρόος - Κεντίρα, ενώ και ο Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν έδειξε στην Μπαρτσελόνα φέτος ότι ως shot-stopper δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον Νόιερ.

Οι τέσσερις ενδεκάδες της εθνικής Γερμανίας

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Η τρίτη κατά σειρά ενδεκάδα που παρουσιάζει η Bundesliga περιλαμβάνει αρκετούς ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν τη γερμανική ομάδα του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Ποδοσφαιριστές κυρίως σε νεαρή ηλικία, αλλά και κάποιοι που ήδη αγωνίζονται σε κορυφαίες ομάδες του κόσμου ως βασικοί, όπως ο τερματοφύλακας της Παρί Σεν Ζερμέν Κέβιν Τραπ, ο μέσος της Λίβερπουλ Εμρέ Τζαν και ο αμυντικός της Ρόμα Αντόνιο Ρίντιγκερ.

Μαχμούντ Νταχούντ, Νίκλας Ζίλε, Γιούλιαν Μπραντ και Σερζ Νιαμπρί θεωρούνται τρεις από τους πιο φερέλπιδες ποδοσφαιριστές στη χώρα, ενώ και οι Λαρς Στιντλ και Μάρβιν Πλάτενχαρτ καθυστέρησαν ηλικιακά, ωστόσο αποδεικνύουν ότι πρόκειται για χρήσιμες μονάδες.

Οι τέσσερις ενδεκάδες της εθνικής Γερμανίας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΗ

Η τέταρτη ενδεκάδα της Γερμανίας θα μπορούσε να σταθεί με αξιώσεις σε οποιαδήποτε μεγάλη διοργάνωση. Εξάλλου, ποδοσφαιριστές όπως ο Μπερντ Λένο και ο Αντρέ Σίρλε έχουν αγωνιστεί πολλές φορές με την πρώτη ομάδα, ενώ ο Ζεμπάστιαν Ρούντι πήρε μεταγραφή στην Μπάγερν όπου θα κληθεί να δώσει τα διαπιστευτήριά του.

Ο Σάντρο Βάγκνερ και ο Κέβιν Φόλαντ πάντα βρίσκονται στα υπόψιν του ομοσπονδιακού προπονητή, ενώ ο Τζόναταν Τα και ο Μαξ Μέγερ αποτελούν την επόμενη φουρνιά της χώρας σε στόπερ και επιτελικό μέσο αντιστοίχως.

Μάλιστα, σε αυτές τις τέσσερις ενδεκάδες δεν χώρεσαν ονόματα όπως οι Μαξ Άρνολντ, Λαρς Μπέντερ, Σβεν Μπέντερ, Γκονσάλο Κάστρο και Αμίν Γιουνές που έχουν μικρή ή μεγάλη διεθνή εμπειρία, ή οι Ντάβι Ζέλκε και Κάι Χάβερτς, που θα αποκτήσουν πολύ σύντομα.

Οι τέσσερις ενδεκάδες της εθνικής Γερμανίας

Photo credits: AP Photo/Martin Meissner

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ