ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι πιο παράξενες και αστείες ψήφοι για το The Best

Argentinian soccer legend Diego Armando Maradona, left, sits beside Brazilian soccer legend Ronaldo during the The Best FIFA 2017 Awards at the Palladium Theatre in London, Monday, Oct. 23, 2017. (AP Photo/Alastair Grant)
Argentinian soccer legend Diego Armando Maradona, left, sits beside Brazilian soccer legend Ronaldo during the The Best FIFA 2017 Awards at the Palladium Theatre in London, Monday, Oct. 23, 2017. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Ακόμα μία ψηφοφορία για την ανάδειξη των κορυφαίων του ποδοσφαίρου περιελάμβανε ακατανόητες ψήφους, υποκειμενικές επιλογές και ορισμένα... ανέκδοτα. Μέσι, Μουρίνιο και Σκίμπε ήταν οι πρωταγωνιστές.

Τα βραβεία της FIFA για τους κορυφαίους της σεζόν ολοκληρώθηκε για δεύτερη χρονιά χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Ζινεντίν Ζιντάν ήταν τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση των δύο βασικών διακρίσεων και εν τέλει ήταν εκείνοι που ανέβηκαν στη σκηνή του "Παλάντιουμ" στο Λονδίνο για να παραλάβουν τα έπαθλά τους.

ΟΙ ΤΡΕΛΕΣΤΟΥ ΣΚΙΜΠΕ, ΟΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΙ

Μόνο που όπως συμβαίνει με κάθε ψηφοφορία και δη τόσο ανοιχτή, υπάρχουν ορισμένες αμφιλεγόμενες επιλογές. Για παράδειγμα, υπήρξαν 45 ψηφοφόροι από τους συνολικά 459 ομοσπονδιακούς τεχνικούς, αρχηγούς εθνικών ομάδων και δημοσιογράφους που δεν θεώρησαν ότι ο Ρονάλντο, ο οποίος ψηφίστηκε καλύτερος από 340 άτομα, είναι άξιος για κάποια από τις πρώτες τρεις θέσεις στην ψηφοφορία για τον καλύτερο παίκτη. Ένας εξ αυτών και ο Μίχαελ Σκίμπε...

Ο Λιονέλ Μέσι από την πλευρά του ψηφίστηκε από 55 άτομα ως κορυφαίος, ενώ 168 δεν τον είχαν στο top-3 τους, μεταξύ των οποίων ο Ρονάλντο.

Μόνο 26 άτομα δεν ψήφισαν ούτε Ρονάλντο ούτε Μέσι στις τρεις κορυφαίες επιλογές τους, μεταξύ των οποίων οι Μάνουελ Νόιερ, Γιόαχιμ Λεβ, Ζουλέν Λοπετέγκι, Κρις Κόουλμαν και φυσικά Σκίμπε.

Μόλις 16 άτομα από τους 459 ψηφοφόρους δεν ψήφισε κανέναν εκ της τελικής τριάδας (Ρονάλντο, Μέσι, Νεϊμάρ) και φυσικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας είναι ένας εξ αυτών.

Αρκετά ιδιαίτερες ήταν και οι επιλογές του Μέσι, ο οποίος μόνο... αντικειμενικός δεν ήταν στην ψηφοφορία, αφού δεν αφιέρωσε καμία από τις έξι διαθέσιμες θέσεις σε κάποιο μέλος της Ρεάλ που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας, το Champions League και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Αντιθέτως, ψήφισε τους Λουίς Σουάρες, Αντρές Ινιέστα, Νεϊμάρ, Λουίς Ενρίκε, Πεπ Γκουαρδιόλα και Ντιέγκο Σιμεόνε.

Ο τέως ομοσπονδιακός της Σκοτίας, Γκόρντον Στράχαν, ο οποίος μετά από τον αποκλεισμό της χώρας στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 παραπονέθηκε πως οι συμπατριώτες του είναι πίσω γενετικά, λόγω της μικρής σωματοδομής τους, επέλεξε για το top-3 του τρεις ποδοσφαιριστές κάτω του 1,75μ.: Λούκα Μόντριτς, Ενγκολό Καντέ, Μέσι.

Από τους 24 αρχικούς υποψηφίους, οι Λεονάρντο Μπονούτσι, Ντάνι Καρβαχάλ, Πάουλο Ντιμπάλα, Αντουάν Γκριεζμάν, Αντρές Ινιέστα, Μαρσέλο, Αλέξις Σάντσες και Αρτούρο Βιδάλ δεν έλαβαν ούτε μία ψήφο.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την ψηφοφορία για τους ποδοσφαιριστές (PDF)

ΤΟ... ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΚΙ Ο ΠΕΠ

Τα ευτράπελα δεν λείπουν και από την ψηφοφορία των προπονητών, με τον Ζοζέ Μουρίνιο να πρωταγωνιστεί. Ο Πορτογάλος τεχνικός κατέκτησε τρία τρόπαια, το Europa League, το League Cup και το Super Cup, αλλά όχι και την προτίμηση των ανθρώπων του ποδοσφαίρου, πλην εννέα εξαιρέσεων.

Οι αρχηγοί του Μπουτάν, των Νησιών Κουκ, της Γουινέας Μπιζάου, του Νεπάλ, οι προπονητές της Αμερικανικής Σαμόα, των Νησιών Κουκ, της Γουινέα Μπιζάου, του Ιράκ και ο Σκοτσέζος δημοσιογράφος Ντάνκαν Καστλς, που λειτουργεί συχνά ως... εκπρόσωπος Τύπου του μάνατζερ του Special One, Ζόρζε Μέντες, ήταν οι μοναδικοί που θεώρησαν ότι ο Πορτογάλος ήταν ο καλύτερος προπονητής της σεζόν 2016-2017.

Μπορεί να μην τον ψήφισε σε καμία από τις τρεις θέσεις ούτε ο παίκτης του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αρχηγός της εθνικής Αρμενίας, Χενρίχ Μχιταριάν, ωστόσο, κατάφερε να πάρει μεγαλύτερο ποσοστό έναντι του Πεπ Γκουαρδιόλα (5,3% - 2,9%). Κι αυτό γιατί ο Καταλανός είχε μόλις οκτώ ψηφοφόρους που θεώρησαν ότι ήταν ο κορυφαίος πέρυσι: τους αρχηγούς της Αρούμπα, της Μάλτας, της Μοζαμβίκης, της Τανζανίας, της Τόνγκα, και τους προπονητές της Καμπότζης, της Νότιας Κορέας και του Τρίνινταντ και Τομπάγκο.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την ψηφοφορία για τους προπονητές (PDF)

Photo credits: AP Photo/Alastair Grant

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ