ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι ομάδες που έκαναν το τρεμπλ

Οι ομάδες που έκαναν το τρεμπλ

Η Γιουβέντους θέλει να κάνει το τρεμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αν το καταφέρει θα μπει στο κλαμπ των έξι ευρωπαϊκών ομάδων και δεκατριών συνολικά στον κόσμο που το έκαναν στο παρελθόν.

Η Γιουβέντους κατέκτησε το Κύπελλο και έκανε το νταμπλ στην Ιταλία. Οι παίκτες του Μάσιμο Αλέγκρι θα διεκδικήσουν στον τελικό του Champions League στο Βερολίνο με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, το τρίτο τρόπαιο στη σεζόν με στόχο το τρεμπλ. Θα κάνουν αυτό που λίγες ομάδες έκαναν στο παρελθόν στην Ευρώπη. Η Σέλτικ, η Αϊντχόφεν, η Γιουνάιτεντ, η Μπαρτσελόνα, η Ίντερ και η Μπάγερν. Διαβάστε ποιες ομάδες στον κόσμο έκαναν τρεμπλ. Από την Σάντος μέχρι την Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

1962 Σάντος (Πρωτάθλημα Παουλίστα, Κύπελλο Βραζιλίας, Κόπα Λιμπερταδόρες)

1963 Σάντος (Πρωτάθλημα Σάο Πάολο, Κύπελλο Βραζιλίας, Κόπα Λιμπερταδόρες)

Δύο φορές η Σάντος του Πελέ κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες την δεκαετία του '60 (1962, 1963). Το πλαισίωσε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Βραζιλίας και το κύπελλο και έγινε η πρώτη ομάδα παγκοσμίως που έκανε τρεμπλ. Εκείνη την χρονιά, κέρδισε και τον τέταρτο τίτλο σε διοργάνωση που συμμετείχε κάνοντας το 4 στα 4, αφού κατέκτησε και το Διηπειρωτικό.

Οι ομάδες που έκαναν το τρεμπλ

1967 Σέλτικ (Πρωτάθλημα Σκωτίας, Κύπελλο Σκωτίας, Κύπελλο Πρωταθλητριών)

Το 1967, η Σέλτικ του Τζοκ Στιν έγινε η πρώτη βρετανική ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών . Επίσης, είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο στηριγμένη αποκλειστικά σε γηγενείς παίκτες. Η κατάκτηση του τρεμπλ εκείνη την χρονιά θεωρείται η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ομάδας. Οι παίκτες που έπαιξαν στον τελικό με την Ίντερ πήραν το προσωνύμιο τα "λιοντάρια της Λισαβώνας".

1969 Κρουζ Αζούλ (Πρωτάθλημα Μεξικού, Κύπελλο Μεξικού, CONCACAF Champions League)

Η ιστορική ομάδα του Μεξικού ήταν η πρώτη που έφθασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ποδοσφαίρου Βορείου Αμερικής. Το 1969 έγινε η 5η ομάδα στον κόσμο που έκανε τρεμπλ.

Οι ομάδες που έκαναν το τρεμπλ

1972 Άγιαξ (Πρωτάθλημα Ολλανδίας, Κύπελλο Ολλανδίας, Κύπελλο Πρωταθλητριών)

Η ομάδα που άλλαξε το ποδόσφαιρο, ο θρυλικός Άγιαξ της δεκαετίας του '70 έκανε το τρεμπλ με προπονητή τον Στέφαν Κόβατς. Με νωπές τις δάφνες από το επίτευγμα, ο Άγιαξ ήρθε στην Ελλάδα για φιλικό ματς. Με αρκετούς αναπληρωματικούς, αγωνίσθηκε στο "ξερό" γήπεδο της Σαλαμίνας με τον τοπικό Αίαντα, τον οποίο νίκησε με 2-0.

Οι ομάδες που έκαναν το τρεμπλ

1988 Αϊντχόφεν (Πρωτάθλημα Ολλανδίας, Κύπελλο Ολλανδίας, Κύπελλο Πρωταθλητριών)

Η Αϊντχόφεν του Γκους Χίντιγκ παραμένει η πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία της. Το πρωτάθλημα κατακτήθηκε τέσσερις αγωνιστικές πριν την λήξη. Στην επίθεση είχε 117 γκολ! Στον τελικό Κυπέλλου νίκησε την Ρόντα ενώ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών κέρδισε την Μπενφίκα στα πέναλτι. Στο ρόστερ της είχε παίκτες όπως οι Ρόνταλντ Κούμαν, Έρικ Γκέρετς, Σόρεν Λέρμπι, Βιμ Κιφτ.

Οι ομάδες που έκαναν το τρεμπλ

1999 Μάντσεστερ Γ. (Premier League, Κύπελλο Αγγλίας, Champions League)

Στον ιστορικό τελικό του Champions League 1999 στην Βαρκελώνη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 2-1 την Μπάγερν και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Στον τελικό του Κυπέλλου είχε νικήσει την Νιουκάστλ ενώ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας την τελευταία αγωνιστική χάρις στη νίκη επί της Τότεναμ. Ήταν η πρώτη φορά μετά το 1968 που οι "κόκκινοι διάβολοι" έκαναν το τρεμπλ.

2000 Kαρδιές της Άκρα (Πρωτάθλημα Γκάνας, Κύπελλο Γκάνας, CAF Champions League)

Το 2000 οι Καρδιές της Άκρα έκαναν το τρεμπλ με προπονητή τον Cecil Jones Attuquayefio. Κατέκτησαν αήττητες το CAF Champions League κερδίζοντας στον τελικό την Εσπεράνσε από την Τυνησία. Ο Cecil Jones Attuquayefio ψηφίστηκε προπονητής της χρονιάς στην χώρα του.

Οι ομάδες που έκαναν το τρεμπλ

2006 Αλ Αχλί (Πρωτάθλημα Αιγύπτου, Κύπελλο Αιγύπτου, Caf Champions League)

2007 Αλ Αχλί (Πρωτάθλημα Αιγύπτου, Κύπελλο Αιγύπτου, Caf Champions League)

H Aλ Αχλί είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην Αίγυπτο και το επιβεβαίωσε δύο φορές τα τελευταία χρόνια με την κατάκτηση του τρεμπλ.

Οι ομάδες που έκαναν το τρεμπλ

2009 Μπαρτσελόνα (Πρωτάθλημα Ισπανίας, Κύπελλο Ισπανίας, Champions League)

Η Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα κυριάρχησε στην Ισπανία και την Ευρώπη το 2009 όταν έκανε το τρεμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Την ανωτερότητα της παραδέχτηκαν και οι αντίπαλοι της. Θεωρείται μία από καλύτερες ομάδες στην ιστορία των "μπλαουγκράνα".

2010 Ίντερ (Πρωτάθλημα Ιταλίας, Κύπελλο Ιταλίας, Champions League)

Στην πιο πετυχημένη χρονιά της ιστορίας της η Ίντερ έγινε η 6η ευρωπαϊκή ομάδα και η πρώτη ιταλική που έκανε το τρεμπλ. Οι "νερατζούρι" με τον Ζοσέ Μουρίνιο προπονητή, νίκησαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ την Μπάγερν, στο κύπελλο την Ρόμα και κατέκτησαν το πρωτάθλημα στην τελευταία αγωνιστική με τη νίκη επί της Σιένα.

2011 Eσπεράνσε (Πρωτάθλημα Τυνησίας, Κύπελλο Τυνησίας, Caf Champions League)

Οι ομάδες που έκαναν το τρεμπλ

2013 Μπάγερν (Πρωτάθλημα Γερμανίας, Κύπελλο Γερμανίας, Champions League)

Το 2013 η Μπάγερν έγινε η πρώτη γερμανική ομάδα που έκανε το τρεμπλ. Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ νίκησε την Ντόρτμουντ, στο κύπελλο την Στουτγκάρδη ενώ κατέκτησε εύκολα το πρωτάθλημα με 25 βαθμούς μπροστά από την 2η Ντόρτμουντ. Προπονητής ήταν ο Γιουπ Χάινκες, ο οποίος αποχώρησε στο τέλος της σεζόν δίνοντας την θέση του στον Πεπ Γκουαρδιόλα.

2014 Οκλαντ (Πρωτάθλημα Ν. Ζηλανδίας, Κύπελλο Ν. Ζηλανδίας, OFC Champions League)

Οι ομάδες που έκαναν το τρεμπλ

Άλλα τρεμπλ...

Το 2006 η Μπόκα Τζούνιορς έγινε η πρώτη ομάδα μετά την Ρίβερ Πλέιτ την σεζόν 1999-2000 που κέρδισε το πρωτάθλημα Απερτούρα και Κλαουσούρα. Η χρονιά ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του Copa Sudamericana.

Το 2001 η Λίβερπουλ έκανε το δικό της τρεμπλ. Κέρδισε το Κύπελλο Αγγλίας, το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο UEFA. Το 1982, η Γκέτεμποργκ με τον Σβεν Γκόραν Ερικσον στον πάγκο πήρε Κύπελλο UEFA, πρωτάθλημα και Κύπελλο Σουηδίας, ενώ ανάλογο επίτευγμα πέτυχε το 2000 η Γαλατάσαραϊ του Φατίχ Τερίμ στην Τουρκία.

Το 2003 η Πόρτο του Ζοζέ Μουρίνιο κέρδισε το Κύπελλο UEFA και τους τίτλους στην Πορτογαλία. Το 2005 η TΣΣΚΑ Μόσχας κατάφερε το ίδιο, επικρατώντας στον τελικό του Κυπέλλου UEFA με 3-1 επί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Πηγή: Goal.com

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ