ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι μεταγραφικοί στόχοι του Γκουαρδιόλα για Μάντσεστερ Σίτι

Οι μεταγραφικοί στόχοι του Γκουαρδιόλα για Μάντσεστερ Σίτι
© EPA

Ο Πογκμπά ίσως να έχει ήδη υπογράψει στη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ στην λίστα του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι για αρχή άλλα 5 δυνατά ονόματα. Διαβάστε ποιοι είναι αυτοί, αλλά και γενικότερα τον αρχικό μεταγραφικό σχεδιασμό

Από 1η Ιουλίου ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα είναι και τυπικά νέος προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, μπορεί στόχος του να είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Champions League, με την Μπάγερν Μονάχου, όμως έχει φυσικά ξεκινήσει ο μεταγραφικό σχεδιασμός για τις καλοκαιρινές κινήσεις ενίσχυσης των "πολιτών".

Οι φήμες θέλουν ήδη τον αγγλικό σύλλογο να έχει συμφωνήσει με την Γιουβέντους για την απόκτηση του Πολ Πογκμπά, όπως και με τον ίδιο τον Γάλλο άσο, ενώ από εκεί και πέρα ο Γκουαρδιόλα έχει άλλα 5 ονόματα σε πρώτο πλάνο, σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ.

Αυτοί οι 5 παίκτες λοιπόν είναι οι Ιλκάι Γκιουντογάν, Τιάγκο Αλκάνταρα, Τόνι Κρόος, Τζον Στόουνς και Εμερίκ Λαπόρτ. Τρεις μέσοι (άρα 4 μαζί με Πογκμπά) και δύο κεντρικοί αμυντικοί.

Ας ξεκινήσουμε από το κέντρο. Θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως θα αποτελέσει παρελθόν ο Γιαγιά Τουρέ και ο Πογκμπά θα είναι κατά κάποιο τρόπο ο αντικαταστάτης του. Ο Τόνι Κρόος είναι ένας παίκτης που o Γκουαρδιόλα ήθελε να μείνει όταν πήγε στην Μπάγερν, η διοίκηση όμως τον πούλησε στην Ρεάλ, ο Ιγκάι Γκιουντογάν είναι μέσος box-to-box, από τους καλύτερους στο είδος του, ενώ ο Τιάγκο Αλκάνταρα αποτελεί αγαπημένο παιδί του Πεπ (και Μπάρτσα και Μπάγερν μαζί).

Αν θεωρήσουμε δεδομένο τον Πογκμπά, είναι σίγουρο πως δεν είναι στόχος να αποκτηθούν όλοι οι παραπάνω, αλλά ίσως μόνο ένας από αυτούς (πιθανότατα δύο). Άλλωστε υπάρχουν και οι Φερνάντο και Φερναντίνιο, αλλά και άλλοι στόχοι, άλλοι παίκτες που παρακολουθεί η Σίτι τις περιπτώσεις τους με πιο σπουδαίο όνομα τον Σέρτζι Μπουσκέτς. Ο Ισπανός περιμένει πρόταση νέου συμβολαίου και αν δεν ικανοποιηθεί θα ακούσει άλλες προσφορές.

Στο κέντρο της άμυνας θα ξεκινήσουμε με τον Βενσάν Κομπανί. Ο αρχηγός είναι 29 ετών και έχει αρκετά προβλήματα τραυματισμών, όμως η διοίκηση έχει αποφασίσει να τον κρατήσει και να του δώσει άλλη μία χρονιά ευκαιρία για να βρει τον εαυτό του. Ήταν άλλωστε κάποτε ο καλύτερος αμυντικός στην Premier League.

Ο μεγάλος στόχος είναι ο Τζον Στόουνς, το νέο μεγάλο όνομα στην Αγγλία, όσον αφορά στο κέντρο της άμυνας. Θα ήταν ιδανικό να αποτελέσει δίδυμο με τον πραγματικό... Βενσάν Κομπανί. Υπάρχει απογοήτευση σίγουρα για τον Μανγκαλά, ο Ντεμιτσέλις και να μείνει θα 4η και 5η λύση, ενώ ο Οταμέντι είναι σπουδαίο στόπερ, δεν υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση, αλλά δύσκολα θα φύγει. Αν δεν υπάρξει συμφωνία με την Έβερτον για τον Στόουκς, υπάρχει η περίπτωση του Λαπόρτ της Μπιλμπάο και το αν θα αποκτηθούν και οι δύο θα εξαρτηθεί από τους παίκτες που θα αποχωρήσουν.

Οι μεταγραφικοί στόχοι του Γκουαρδιόλα για Μάντσεστερ Σίτι

Οι υπόλοιποι που παρακολουθούνται

Πέραν των Πολ Πογκμπά, Ιλκάι Γκιουντογάν, Τιάγκο Αλκάνταρα, Τόνι Κρόος, Τζον Στόουνς και Εμερίκ Λαπόρτ, αναφέραμε πως παρακολουθούν οι "πολίτες" και την περίπτωση του Σέρτζι Μπουσκέτς, δεν είναι όμως μόνο αυτός.

Από ποδοσφαιριστές νεότερους στην λίστα είναι για το κέντρο οι Γιούρι Τίλεμανς και Ντένις Πρατ από την Άντερλεχτ, ο Γιούλιαν Βάιγκλ της Ντόρτμουντ, ο Ρίτσεντλι Μπαζούρ του Άγιαξ αλλά και οι Γκάντφρεντ Ντόνσα και Αμαντού Ντιαουαρά της Μπολόνια.

Από εξτρέμ οι Ουσμάν Ντεμπελέ της Ρεν και Ινιάκι Γουίλιαμς της Μπιλμπάο, ενώ δυνατά ονόματα που "παίζουν" είναι αυτά των Άλεξ Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν και Άλβαρο Μοράτα.

Για τον δεύτερο μπορεί η Ρεάλ να τον πάρει πίσω από την Γιουβέντους με 30.000.000 ευρώ, αλλά δεν αποκλείεται εν συνεχεία να τον πουλήσει, ενώ για τον δεύτερο είναι το αγγλικό στοιχείο που θέλουν στην Σίτι. Πέρσι πήραν τον Στέρλινγκ και φέτος θέλουν τον Στόουνς, αλλά θεωρούν καλή λύση μεσοεπιθετικά τον Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν.

Οι μεταγραφικοί στόχοι του Γκουαρδιόλα για Μάντσεστερ Σίτι
© REUTERS
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ