ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελεύθεροι παίκτες: Οι κορυφαίοι άνω των 30 που κυκλοφορούν

AC Milan's Zlatan Ibrahimovic gestures during a Serie A soccer match between AC Milan and Udinese, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Jan. 19, 2020. (AP Photo/Luca Bruno)
AC Milan's Zlatan Ibrahimovic gestures during a Serie A soccer match between AC Milan and Udinese, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Jan. 19, 2020. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Το Sport24.gr καταγράφει τις κορυφαίες 10+1 περιπτώσεις παικτών που μένουν ελεύθεροι το ερχόμενο καλοκαίρι και μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Συνηθίζουμε να λέμε πως οι παίκτες μόλις ξεπερνάνε τα τριάντα αρχίζουν να μετρούν αντίστροφα για το τέλος της καριέρας τους. Υπάρχουν όμως πολλές περιπτώσεις αθλητών που κάνουν τη διαφορά ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία.

Το ερχόμενο καλοκαίρι μένουν αρκετοί ελεύθεροι παίκτες άνω των 30 οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Εμείς ρίξαμε μία ματιά στην αγορά και επιλέξαμε 10 + 1 περιπτώσεις που είναι ικανές να δώσουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα που θα τους αποκτήσει.

Γιατί αναφέρουμε 10+1; Επειδή ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς είναι μία περίπτωση μόνος του. Ο 38χρονος Σουηδος έχει οψιόν για έναν ακόμα χρόνο στο συμβόλαιο που υπέγραψε με την Μίλαν και σίγουρα δεν θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του λόγω του κορονοϊού. Αν δεν μείνει στους ροσονέρι σίγουρα θα βρεθεί μία ομάδα που θα του προσφέρει συμβόλαιο και θα συνεχίσει την καριέρα του.

ΟΙ ΦΕΥΓΑΤΟΙ ΤΗΣ ΤΣΕΛΣΙ

Πάμε να δούμε τους υπόλοιπους που επιλέξαμε για τη λίστα. Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά τρεις έμπειροι παίκτες οι οποίοι σημάδεψαν την πορεία της Τσέλσι τα προηγούμενα χρόνια μένουν ελεύθεροι.

Manchester City's David Silva, right, collides with Chelsea's Willian during their English FA Cup fifth round soccer match at the Etihad Stadium, Manchester, England, Saturday, Feb. 15, 2014. (AP Photo/Jon Super)
Manchester City's David Silva, right, collides with Chelsea's Willian during their English FA Cup fifth round soccer match at the Etihad Stadium, Manchester, England, Saturday, Feb. 15, 2014. (AP Photo/Jon Super) AP

Πρώτος και καλύτερος ο Γουίλιαν. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός είναι ίσως η κορυφαία επιλογή στη λίστα μας αφού στα 31 του χρόνια έχει μπροστά του τουλάχιστον μία τριετία σε τοπ επίπεδο και έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει.

Ποιοτικές λύσεις μπορούν να δώσουν και ο Πέδρο με τον Ζιρού. Στα 32 ο πρώτος, στα 33 ο δεύτερος αλλά σίγουρα είναι ικανοί να προσφέρουν στις ομάδες που θα τους εμπιστευτούν.

ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

Ειδική μνεία πρέπει να κάνουμε και σε δύο ακόμα περιπτώσεις. Δύο παίκτες οι οποίοι οριακά μπήκαν στη λίστα λόγω ηλικίας και που είναι ικανοί να παίξουν σε τοπ επίπεδο και σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν από τις νέες τους ομάδες.

Ο πρώτος είναι ο Χοσέ Λουίς Παλομίνο. Ο αμυντικός της Αταλάντα αποτελεί έναν από τους λόγους που η ιταλική ομάδα εντυπωσίασε στο Champions League. Με 28 συμμετοχές γεμάτες (2443 λεπτά) δείχνει έτοιμος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Το ίδιο ισχύει και για τον Τσαρλς Αράνγκις. Το μηχανάκι από την Χιλή στη μηχανή της Λεβερκούζεν ετοιμάζεται να μετακομίσει και αυτός σε άλλες πολιτείες. Η Μπάγερν Μονάχου φέρεται να είναι η ομάδα που τελικά θα τον αποκτήσει.

ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ

Για το τέλος αφήσαμε μία πεντάδα στην οποία ξέρεις ακριβώς τι θα πάρεις. Κορυφαία επιλογή για εμάς αποτελεί η περίπτωση του Έντινσον Καβάνι. Ο Ουρουγουανός επιθετικός είναι μία σπάνια περίπτωση παίκτη αφού τα κάνει όλα και συμφέρει.

Ο μεγαλύτερος της λίστας Νταβίντ Σίλβα αναμένεται να επιστρέψει στην Ισπανία για να κλείσει την καριέρα του με την Βαλένθια να είναι έτοιμη να προσφέρει συμβόλαιο στον 34χρονο μέσο. Έτοιμος να ανανεώσει με την Ίντερ είναι και ο Άσλεϊ Γιάνγκ, ενώ τίμιες επιλογές αποτελούν και οι Ντις Μέρτενς και Γιαν Βερτόνχεν.

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑΟΙ 10+1 ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 30

Όνομα Ηλικία Ομάδα Θέση
Γουίλιαν 31 Τσέλσι Μεσοεπιθετικός
Ντρις Μέρτενς 33 Νάπολι Επιθετικός
Έντινσον Καβάνι 32 Παρί Σεν Ζερμέν Επιθετικός
Τσαρλς Αράνγκις 31 Λεβερκούζεν Μέσος
Γιαν Βερτόνχεν 33 Τότεναμ Αμυντικός
Νταβίντ Σίλβα 34 Μάντσεστερ Σίτι Μέσος
Πέδρο 32 Μεσοεπιθετικός Μεσοεπιθετικός
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς 38 Μίλαν Επιθετικός
Χοσέ Λουίς Παλομίνο 30 Αταλάντα Αμυντικός
Ολιβιέ Ζιρού 33 Τσέλσι Επιθετικός
Άσλεϊ Γιάνγκ 34 Ίντερ Αμυντικός
PSG's Edinson Cavani celebrates his goal against Bordeaux during the French League One soccer match between Paris-Saint-Germain and Bordeaux at the Parc des Princes stadium in Paris, Sunday Feb. 23, 2020. (AP Photo/Christophe Ena)
PSG's Edinson Cavani celebrates his goal against Bordeaux during the French League One soccer match between Paris-Saint-Germain and Bordeaux at the Parc des Princes stadium in Paris, Sunday Feb. 23, 2020. (AP Photo/Christophe Ena) AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2019-20

Όνομα Συμμετοχές Γκολ Ασίστ Λεπτά
Γουίλιαν 37 7 6 2532
Ντρις Μέρτενς 29 12 6 1787
Έντινσον Καβάνι 22 7 3 1096
Τσαρλς Αράνγκις 27 3 6 2157
Γιαν Βερτόνχεν 26 2 1 2151
Νταβίντ Σίλβα 28 3 8 1865
Πέδρο 18 2 2 1215
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς 10 4 1 810
Χοσέ Λουίς Παλομίνο 28 1 1 2443
Ολιβιέ Ζιρού 13 3 - 684
Άσλεϊ Γιάνγκ 25 2 2 1862
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ