ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι επιζώντες της Σαπεκοένσε συγκλονίζουν με τις μαρτυρίες τους από το δυστύχημα

Οι επιζώντες της Σαπεκοένσε συγκλονίζουν με τις μαρτυρίες τους από το δυστύχημα

Ο αμυντικός, Ζαμπιέρ Νέτο, ο αμυντικός, Αλάν Ρουσέλ, ο γκολκίπερ, Ζάκσον Φόλμαν, που επέζησαν από το αεροπορικό δυστύχημα που ξεκλήρισε την Σαπεκοένσε, θυμούνται τις τελευταίες στιγμές. Συγκλονίζουν με τις μαρτυρίες τους. (VIDEO)

Ήταν 28 Νοεμβρίου 2016 και η αποστολή της Σαπεκοένσε μεταφερόταν με πτήση τσάρτερ στην Κολομβία (Μεντεγίν) για τον τελικό του Copa Sudamericana με την Ατλέτικο Νασιονάλ. Δυστυχώς, το αεροπλάνο δεν έφτασε ποτέ στον τελικό προορισμό του...

Λίγο πριν φθάσει στην Κολομβία, η πτήση 2933 του αεροσκάφους της εταιρίας LaMia συνετρίβη. Από τους 77 επιβαίνοντες, οι 71 βρήκαν τραγικό θάνατο. Σχεδόν σε όλους το νήμα της ζωής κόπηκε ακαριαία. Ο γκολκίπερ της ομάδας, Ντανίλο, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, αλλά υπέκυψε ύστερα από λίγες ώρες στα τραύματά του.

Επέζησαν μόλις έξι. Ο αμυντικός, Ζαμπιέρ Νέτο, ο αμυντικός, Αλάν Ρουσέλ, ο γκολκίπερ, Ζάκσον Φόλμαν, ένας βοηθός πτήσης, ένας τεχνικός πτήσης κι ένας δημοσιογράφος. Ύστερα από ένα ημερολογιακό έτος, καμία οικογένεια εκ των 71 δεν έχει λάβει αποζημίωση από την εταιρεία. Τα ερωτήματα για τα αίτια του δυστυχήματος, έχουν μείνει σε μεγάλο βαθμό αναπάντητα.

Οι Νέτο, Ρουσέλ και Φόλμαν είναι οι μόνοι από το ποδοσφαιρικό τμήμα που κατάφεραν να επιβιώσουν και να κρατήσουν ζωντανή τη Σαπεκοένσε, η οποία προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της και να επανέλθει στην κανονικότητα.

Οι τρεις τους μίλησαν για εκείνη την αποφράδα ημέρα και οι μαρτυρίες τους συγκλονίζουν, αποτυπώνοντας τις τελευταίες στιγμές πριν τη μοιραία σύγκρουση, αλλά και όσα βίωσαν αμέσως μετά. Όταν έβλεπαν άψυχα κορμιά δίπλα τους ή άλλους να εκπλιπαρούν για βοήθεια, ξέροντας ότι ήταν βαριά τραυματισμένοι...

"Προσευχόμουν, προσευχόμουν, προσευχόμουν δυνατά και μόλις κατάλαβα ότι το αεροπλάνο επρόκειτο να συντριβεί και ότι θα γινόταν δυστύχημα είπα Χριστέ μου, διαβάζω στη Βίβλο ότι κάνεις τόσα θαύματα. Σε παρακαλώ, σε παρακαλώ δώσε μας το έλεός σου. Πρόσεξέ μας, βοήθησέ μας. Εσύ είσαι ο πιλότος του αεροπλάνου τώρα", ανέφερε ο 32χρονος Νέτο.

"Ήταν μια εύκολη πτήση. Ήταν μια πτήση τσάρτερ, επομένως ο κόσμος τριγυρνούσε, έβλεπε ταινίες, έπαιζε video games, χαρτιά, άκουγε μουσική, τέτοια πράγματα", είπε ο Ζάκσον Φόλμαν, ο οποίος αποτύπωνε τις στιγμές ηρεμίας πριν συμβεί το τραγικό συμβάν που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Και μετά το χάος...

"Υπήρχε σιωπή, ξαφνικά όλοι έκατσαν κάτω. Κανείς δεν ήξερε τι συνέβαινε. Ήταν μια μπερδεμένη κατάσταση. Καμια από τις αεροσυνοδούς δεν έλεγε τίποτα. Λίγα λεπτά πριν πέσουμε, ήρθε μια αεροσυνοδός και είπε να φορέσουμε τις ζώνες μας, διότι θα προσγειωθούμε.

Μετά δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Δεν μπορείς να τρέξεις, να πας κάπου. Δεν μπορείς να ζητήσεις βοήθεια. Απλά πρέπει να αφεθείς στα χέρια του Θεού. Θυμάμαι πολλοί άνθρωποι άρχισαν να προσεύχονται φωναχτά και λίγο πριν πέσουμε άρχισαν να φωνάζουν τι συμβαίνει και να ουρλιάζουν.

Στην συνέχεια, συνέβη και ξύπνησα μέσα στο δάσος. Άνοιξα τα μάτια μου και άκουγα ανθρώπους να χαροπαλεύουν, οι φωνές τους ήταν αδύναμες και ζητούσαν βοήθεια. Δεν είχα ιδέα που ήμουν, δεν είχα ιδέα ότι το αεροπλάνο είχε συντριβεί, όλα ήταν σκοτεινά και δεν μπορούσα να δω τίποτα, μόνο να ακούσω πράγματα", συνέχισε με την συγκλονιστική του μαρτυρία ο Φόλμαν.

Ανατριχιαστικές και οι μαρτυρίες από την πλευρά του Αλάν Ρουσέλ, ο οποίος στο νοσοκομείο έμαθε από τον πατέρα του τι ακριβώς συνέβη. Μέχρι εκείνη την στιγμή πίστευε ότι μόνο εκείνος, ο Φόλμαν και ο Νέτο είχαν χτυπήσει και πως οι άλλοι ήταν καλά στην υγεία τους.

Δείτε το βίντεο...

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ