ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι Έλληνες του εξωτερικού: Το μπλόκο του Τζαβέλλα σε Μήτρογλου και το τέλος στο τρομερό σερί του Βλαχοδήμου

Οι Έλληνες του εξωτερικού: Το μπλόκο του Τζαβέλλα σε Μήτρογλου και το τέλος στο τρομερό σερί του Βλαχοδήμου
EUROKINISSI

Η κόντρα Τζαβέλλα-Μήτρογλου στο ντεμπούτο του δεύτερου με τη Γαλατάσαραϊ, ο θρίαμβος της Μπενφίκα των Βλαχοδήμου-Σάμαρη στο ντέρμπι με την Σπόρτινγκ και το comeback του Μαυροπάνου με την Άρσεναλ. Το Sport24.gr ακτινογραφεί τη δράση των Ελλήνων το περασμένο 4ήμερο στις σημαντικότερες ευρωπαϊκές λίγκες.

Πλούσια ήταν η δράση στην ποδοσφαιρική Ευρώπη το Σαββατοκύριακο που μας άφησε, με τους αρκετούς Έλληνες που παίζουν μπάλα εκτός των συνόρων μας να έχουν μπόλικη δουλειά με τις ομάδες τους σε Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1 και όχι μόνο...

Πάμε να δούμε την παρουσία 37 εκπροσώπων μας στα σημαντικότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης το περασμένο τετραήμερο.

ΑΓΓΛΙΑ

Premier League

Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Άρσεναλ): Παραμένει στα πιτ μετά τον τραυματισμό του στον αριστερό αστράγαλο, σε ματς για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (25/1), με την Άρσεναλ να έχει ανακοινώσει επίσημα πως "αναμένεται να επιστρέψει σε φουλ προπονήσεις στα τέλη Φεβρουαρίου".

Ντίνος Μαυροπάνος (Άρσεναλ): Ο τραυματισμός του Μουστάφι στον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι τον έφερε στον αγωνιστικό χώρο, με τον Έμερι να έχει ξεμείνει από λύσεις στην καρδιά της άμυνας των Λονδρέζων και να βάζει τον νεαρό Έλληνα στόπερ στο γήπεδο στο 79' (το σκορ ήταν ήδη 3-1 υπέρ των "πολιτών" και δεν άλλαξε ως το φινάλε). Αυτή ήταν η τέταρτη συμμετοχή του σε αγώνα της Premier League με την Άρσεναλ και η πρώτη μετά τις 9/5/2018. Τότε είχε βρεθεί στο βασικό σχήμα των Λονδρέζων, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λέστερ, αλλά αποβλήθηκε στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης.

Χοσέ Χολέμπας (Γουότφορντ): Βασικός και αναντικατάστατος στο πρωτάθλημα, αγωνίστηκε ως το φινάλε στο εκτός έδρας ματς με την Μπράιτον (0-0) και έφτασε τα 1.896 λεπτά συμμετοχής στην φετινή Premier League. Ο απολογισμός του σε αυτό το διάστημα είναι 3 γκολ και 6 ασίστ!

Championship

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Μίντλεσμπρο): Έμεινε στον πάγκο στην αναμέτρηση του "Χόθορνς" με την Γουέστ Μπρομ που βρήκε την "Μπόρο" να επικρατεί με 3-2 (μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ασομπαλόνγκα που μπήκε αλλαγή στο 65' και σκόραρε στο 75' και στο 83') και να παραμένει σε τροχιά πλέι οφ ανόδου (5η).

ΙΣΠΑΝΙΑ

La Liga

Δημήτρης Σιόβας (Λεγκανές): Βασικός στην εκτός έδρας επικράτηση της Λεγκανές με 2-1 επί της Ράγιο Βαγεκάνο, αγωνίστηκε μέχρι το φινάλε και συμπλήρωσε 14 γεμάτα 90λεπτα στα τελευταία 15 ματς πρωταθλήματος με την ομάδα του.

ΙΤΑΛΙΑ

Serie A

Κώστας Μανωλάς (Ρόμα): Καλή εμφάνιση για τον διεθνή στόπερ απέναντι στην Μίλαν, με την Ρόμα να έχει τις περισσότερες ευκαιρίες για τη νίκη στο "Ολίμπικο" αλλά να πέφτει πάνω σε έναν εκπληκτικό Τζανλουίτζι Ντοναρούμα (πραγματοποίησε καθοριστικές αποκρούσεις) και έτσι οι δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 που άφησε τους Ρωμαίους εκτός 4άδας. Συνολικά, ο Μανωλάς μετράει 19 συμμετοχές (στις 16 εξ αυτών έπαιξε και στα 90') στις 22 πρώτες αγωνιστικές της φετινής Serie A.

Ορέστης Καρνέζης (Νάπολι): Έμεινε στον πάγκο των αναπληρωματικών στον αγώνα της Νάπολι με την Σαμπντόρια στο "Σαν Πάολο" (άνετο 3-0 για τους "παρτενοπέι"), με τον Άλεξ Μέρετ να παίρνει φανέλα βασικού. Από τα 22 ματς της Serie A, έχει μπει στην ενδεκάδα σε έξι από αυτά, με τον Κάρλο Αντσελότι να μοιράζει στο πρωτάθλημα το χρόνο συμμετοχής στους Μέρετ, Οσπίνα και Καρνέζη.

Μπάμπης Λυκογιάννης (Κάλιαρι): Έμεινε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του, Ρολάντο Μαράν, στην εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Αταλάντα.

Δημήτρης Νικολάου (Έμπολι): Λίγες ημέρες μετά τη μεταγραφή του από τον Ολυμπιακό στην Έμπολι με τη μορφή δανεισμού (ως το τέλος της σεζόν), συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τον εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με την Κιέβο (2-2 το τελικό σκορ) και έμεινε στον πάγκο.

Serie B

Παναγιώτης Ταχτσίδης (Λέτσε): Ήταν στο αρχικό σχήμα της Λέτσε στο ματς κόντρα στην Άσκολι την περασμένη Παρασκευή, το οποίο όμως διεκόπη στα πρώτα λεπτά, μετά από το σοκαριστικό τραυματισμό στο κεφάλι του μέσου των γηπεδούχων και συμπαίκτη του Ταχτσίδη, Μανουέλ Σκαβόνε, που είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστεί να διακομισθεί άμεσα σε νοσοκομείο για εξετάσεις. Το ευχάριστο ήταν πως διέφυγε τον κίνδυνο για τη ζωή του και πήρε εξιτήριο την Κυριακή.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga

Τάσος Δώνης (Στουτγκάρδη): Δεύτερο σερί ματς που ήταν στο αρχικό σχήμα της Στουτγκάρδης, ωστόσο σε αντίθεση με τον αγώνα στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν όπου σκόραρε (ένα εκπληκτικό γκολ) και έμεινε στο χορτάρι ως το 74', απέναντι στην Φράιμπουργκ είχε μικρότερο χρόνο συμμετοχής. Συγκεκριμένα, αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο (είχε κίτρινη κάρτα από το 25') από τον Μάριο Γκόμεζ, με τους Σουηβούς να κάνουν την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο αλλά να ισοφαρίζονται σε 2-2 με γκολ στο 94'.

Παναγιώτης Ρέτσος (Μπάγερ Λεβερκούζεν): Έχει υποβληθεί σε εγχείριση και η επιστροφή του στα γήπεδα για τις "ασπιρίνες" υπολογίζεται στα μέσα Μαρτίου.

Κώστας Σταφυλίδης (Άουγκσμπουργκ): Ο διεθνής αριστερός μπακ έπαιξε και στα 90 λεπτά στο επιβλητικό 3-0 κόντρα στην Μάιντς, που έφερε την ομάδα του τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού (είναι στην 15η θέση με 18 βαθμούς, με την 16η Στουτγκάρδη του Τάσου Δώνη να είναι στην 16η θέση με 15). Δεύτερο σερί 90λεπτο για τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ.

Στέφανος Καπίνο (Βέρντερ Βρέμης): Έμεινε στον πάγκο στο εκτός έδρας 1-1 της Βέντερ απέναντι στην Νυρεμβέργη. Δεν έχει πάρει ακόμα λεπτά συμμετοχής στη φετινή Bundesliga.

2nd Bundesliga

Κυριάκος Παπαδόπουλος (Αμβούργο): Είναι τραυματίας και έμεινε εκτός αποστολής από το ματς στο Μπίλεφελντ, που βρήκε το πρωτοπόρο Αμβούργο να γνωρίζει την ήττα με 2-0 από την τοπική Αρμίνια. Εξακολουθεί η ομάδα του γερμανικού Βορρά να είναι φαβορί για την άμεση επιστροφή της στην Bundesliga έχοντας "αέρα" 3 βαθμών από την Ζανκτ Πάουλι και 4 βαθμών από την Κολωνία.

Δημήτρης Διαμαντάκος (Ζανκτ Πάουλι): Λόγω τραυματισμού έμεινε εκτός αποστολής της ομάδας του στο νικηφόρο 3-2 επί της Ουνιόν Βερολίνου που την ανέβασε στη 2η θέση της βαθμολογίας και στο -3 από το πρωτοπόρο Αμβούργο.

ΓΑΛΛΙΑ

Ligue 1

Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Νιμ): Έμεινε εκτός αποστολής στην εντός έδρας ισοπαλία της Νιμ με 1-1 με την Μονπελιέ. Δεν έχει "γράψει" ακόμα λεπτά συμμετοχής στα 23 ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα η ομάδα του στη φετινή Ligue 1, έχοντας μείνει εκτός αποστολής σε 20 ματς και παίρνοντας θέση στον πάγκο των αναπληρωματικών στα άλλα 3.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Primeira Liga

Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα): Βασικός στον θρίαμβο της Μπενφίκα με 4-2 επί της Σπόρτινγκ στο μεγάλο ντέρμπι της πορτογαλικής πρωτεύουσας, ωστόσο μετά το εκπληκτικό σερί των δεκαεννέα 90λεπτων στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος δεν μπόρεσε να κάνει το "20 στα 20". Αιτία η αποβολή του με απευθείας κόκκινη κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα πάνω στον Μπας Ντοστ στο 85' και με το σκορ στο 4-1 υπέρ των "αετών" (έγινε χρήση του VAR από τον διαιτητή), με τον αναπληρωματικό γκολκίπερ της Μπενφίκα Μίλε Σβίλαρ να υπερασπίζεται τα γκολπόστ στα τελευταία λεπτά.

Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα): Για τρίτο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος ο διεθνής μέσος ήταν στο αρχικό σχήμα της Μπενφίκα και έπαιξε σε όλο το 90λεπτο, για να πανηγυρισει στο φινάλε το 4-2 επί της Σπόρτινγκ στο "Ζοζέ Αλβαλάδε" που έφερε την Μπενφίκα στο -3 απο την πρωτοπόρο Πόρτο.

Νίκος Ιωαννίδης (Μαρίτιμο): Βρέθηκε εκτός αποστολής της Μαρίτιμο στην εκτός έδρας ήττα της με 1-0 από την Τσάβες που την έριξε στην 13η θέση της βαθμολογίας.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Eredivisie

Κώστας Λάμπρου (Άγιαξ): Μετά την ταπεινωτική ήττα με 6-2 από την Φέγενορντ, ο Άγιαξ ξέσπασε στην Φένλο συντρίβοντάς την με σκορ 6-0. Στον πάγκο έμεινε ο Κώστας Λάμπρου, με τον Ονανά να κρατάει τη φανέλα του βασικού παρα τον εφιάλτη που έζησε μία εβδομάδα νωρίτερα στο Ρότερνταμ.

Λάζαρος Λάμπρου (Φορτούνα Σιτάρντ): Αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμό και έμεινε εκτός αποστολής από το ματς του "Φίλιπς Στάντιον", που βρήκε την ομάδα του να γνωρίζει βαριά ήττα με 5-0 από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Αϊντχόφεν.

Παντελής Χατζηδιάκος (Άλκμααρ): Μετά από πέντε διαδοχικά ματς πρωταθλήματος που έμεινε στον πάγκο, πήρε χρόνο συμμετοχής, καθώς αντικατέστησε στο 80' τον Φλάαρ στο κέντρο της άμυνας, στο άνετο 5-0 της Άλκμααρ απέναντι στην Έμεν.

Μάριος Βρουσάι (Βίλεμ): Δεύτερο σερί 90λεπτο για τον δανεικό από τον Ολυμπιακό επιθετικό, ο οποίος στο 55ο λεπτό βρήκε δίχτυα κόντρα στην Χρόνινχεν με διαγώνιο συρτό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και μείωσε σε 2-1 για λογαριασμό της Βίλεμ, αποτέλεσμα που έμεινε ως το φινάλε. Ο μέχρι τώρα απολογισμός του σην Ολλανδία είναι 3 ματς (195 λεπτά συμμετοχής) και 2 γκολ.

Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ): Αποτέλεσε τη μοναδική αλλαγή για την ομάδα του στο ματς, καθώς μπήκε στο 46' στη θέση του Μάισνερ (με το σκορ στο 2-0 υπέρ της φιλοξενούμενης Χρόνινχεν) και έπαιξε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

ΒΕΛΓΙΟ

First Division A

Χάρης Χαρίσης (Κόρτραϊκ): Για δεύτερο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος έμεινε στον πάγκο, αυτή τη φορά στο νικηφόρο 2-1 επί της Λόκερεν που ανέβασε την Κόρτραϊκ στην 9η θέση.

Στέργος Μαρίνος (Σαρλερουά): Δεν έχει χάσει ούτε ένα λεπτό συμμετοχής από την αρχή της σεζόν (!), βασικός στο δεξί άκρο της άμυνας της Σαρλερουά στο εκτός έδρας ματς με την Μουσκρόν για την 24η αγωνιστική (πήρε κίτρινη κάρτα στο 11') που βρήκε την ομάδα του να γνωρίζει την ήττα με 3-0.

Απόστολος Βέλλιος (Μπέβερεν): Έμεινε εκτός αποστολής (για δεύτερη μόλις φορά μέσα στη σεζόν και πρώτη μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος την 1η Σεπτεμβρίου 2018) στην εντός έδρας ήττα της ομάδας του με 2-1 από την Γκενκ, που την άφησε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Γιώργος Γκαλίτσιος (Μουσκρόν): Για έβδομο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος έμεινε στον πάγκο της Μουσκρόν, αυτή τη φορά στην ευρεία εντός έδρας επικράτηση με 3-0 απέναντι στην Σαρλερουά του Στέργου Μαρίνου.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Super Lig

Κώστας Μήτρογλου (Γαλατάσαραϊ): Δύο μόλις 24ωρα μετά τη μετακίνησή του από την Μαρσέιγ στην Γαλατάσαραϊ (την τελευταία ημέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου), είδε τον Φατίχ Τερίμ να του δίνει φανέλα βασικού στο εκτός έδρας αγώνα με την Αλάνιασπορ, που βρήκε την "Τσιμπόμ" να μένει στο 1-1 και να απομακρύνεται οκτώ βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπασακσεχίρ. Ο διεθνής επιθετικός αγωνίστηκε για 55 λεπτά, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει στο ντεμπούτο του, με τον Σινάν Γκιουμούς να παίρνει τη θέση του.

Γιώργος Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ): Για δωδεκάτο σερί ματς πρωταθλήματος ήταν στο αρχικό σχήμα της ομάδας του και αγωνίστηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα στο 1-1 (σκόρερ ο Τζάλμα Κάμπος με ένα αριστουργηματικό τέρμα) απέναντι στην διεκδικήτρια του τίτλου Γαλατάσαραϊ. Κάλυψε τη θέση του αριστερού στόπερ σε σύστημα 4-5-1 ενώ χρεώθηκε με κίτρινη κάρτα στο 90'.

Στέλιος Κίτσιου (Άνκαραγκουτσου): Ο 25χρονος δεξιός μπακ μετακόμισε στο φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου στην Άνκαραγκουτσου ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ (μέχρι το τέλος της σεζόν) και με το... καλημέρα έκανε ντεμπούτο, αγωνιζόμενος και στα 90 λεπτά στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Τράμπζονσπορ. Η ομάδα του ηττήθηκε όμως 1-0 και βρίσκεται πλέον ένα βαθμό κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΚΥΠΡΟΣ

1η κατηγορία

Χάρης Μαυρίας (Ομόνοια): Μετά τα 64 λεπτά στα οποία αγωνίστηκε απέναντι στην Πάφο, ο πρώην εξτρέμ του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε σε όλο το ματς απέναντι στον Ερμή Αραδίππου που βρήκε την Ομόνοια να επικρατεί με 2-0 και να παραμένει σε τροχιά πλέι οφ.

Δημήτρης Κολοβός (Ομόνοια): Κόντρα στην Πάφο την περασμένη αγωνιστική έμεινε ως το φινάλε, αυτή τη φορά ο άλλοτε παίκτης των Πανιωνίου και Ολυμπιακού ήταν στο αρχικό σχήμα του "τριφυλλιού" και έγινε αλλαγή στο 83'.

Λουκάς Βύντρα (Ομόνοια): Στυλοβάτης της άμυνας της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου, πρόσθεσε άλλα 90 λεπτά συμμετοχής στο κοντέρ και είχε σημαντικό ρόλο στο να κρατήσει η ομάδα του ανέπαφη την εστία της και να πάρει το τριποντο στην έδρα του Ερμή.

Πραξιτέλης Βούρος (ΑΠΟΕΛ): Βασικός στην εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Πάφο που βρήκε τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας ΑΠΟΕΛ να έχει πολλά αμυντικά κενά και να γνωρίζει αναπάντεχη ήττα με 2-1 (έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 2-2 όταν ο γκολκίπερ Βάτεμαν απέκρουσε το πέναλτι του Μοράις στο 65'). Πέμπτο σερί ματς που βρέθηκε στο αρχικό σχήμα των "κυανοκίτρινων" ο Βούρος, έγινε αλλαγή στο 68' από τον Γκέντσογλου.

Σάββας Γκέντσογλου (ΑΠΟΕΛ): Μετά από τέσσερα διαδοχικό ματς που έμεινε στον πάγκο χωρίς να χρησιμοποιηθεί, κόντρα στην ΠΑΦΟ βρήκε λεπτά συμμετοχής, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο αντί του Βούρου.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ