ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι εκπλήξεις της Ευρώπης

Οι εκπλήξεις της Ευρώπης

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα επιστρέφουν και ένα σημαντικό ερώτημα είναι αν ομάδες όπως οι Φιορεντίνα, Βιγιαρεάλ, Θέλτα και Λέστερ θα συνεχίσουν να μας εκπλήσσουν... (videos)

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν... αφιερωμένη στα προκριματικά του Euro 2016 και αυτό το Σαββατοκύριακο επιστρέφει η δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τα οποία έχουν ξεκινήσει όπως λίγοι περίμεναν.

Ο Κλοπ θα... αναστήσει την Λίβερπουλ; Η Τσέλσι θα συνέλθει ή θα απολυθεί ο Ζοζέ Μουρίνιο; Η Μίλαν θα συνεχίσει να κερνάει πίκρες τους φιλάθλους της; Θα χάσει και κανέναν βαθμό η Μπάγερν; Θα ανταποκριθεί η Μπαρτσελόνα χωρίς τον Μέσι;

Είναι πολλά τα ερωτήματα, αλλά ίσως το πιο ιδιαίτερο είναι αυτό που αφορά τις μεγάλες εκπλήξεις. Θα συνεχίσουν λοιπόν να μας εκπλήσσουν ομάδες όπως η Φιορεντίνα, η Βιγιαρεάλ, η Θέλτα και η Λέστερ;

Οι εκπλήξεις της Ευρώπης

Πρωτοπόροι σε Ιταλία και Ισπανία

Έπειτα από 7 αγωνιστικές σε Ιταλία και Ισπανία είναι πρωτοπόρος στην πρώτη η Φιορεντίνα και η Βιγιαρεάλ στην δεύτερη.

Σίγουρα σε αυτό έχει παίξει ρόλο και το όχι καλό ξεκίνημα των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Γιουβέντους και Ρόμα, αλλά οι επιδώσεις των "βιόλα" και του "κίτρινου υποβρυχίου" εντυπωσιάζουν.

Έξι νίκες και μία ήττα για την Φιορεντίνα, η οποία στην πρεμιέρα νίκησε 2-0 τη Μίλαν, εν συνεχεία έχασε στο Τορίνο από την "γκρανάτα" και ακολούθησαν 5 σερί "τρίποντα".

Στην 6η αγωνιστική ο Πάουλο Σόουζα πήρε την... ταυτότητα του Ρομπέρτο Μαντσίνι. Άψογα στημένη η Φιορεντίνα στο "Τζουζέπε Μεάτσα", προηγήθηκε 3-0 στο 23' και νίκησε με 4-1, πιάνοντας τους "νερατζούρι" στην κορυφή. Μία εβδομάδα μετά έμεινε μόνη πρώτη, επικρατώντας με 3-0 της Αταλάντα.

Η Βιγιαρεάλ στην 7η αγωνιστική, αυτή πριν την διακοπή για τα προκριματικά του Euro 2016, ηττήθηκε για πρώτη φορά και μάλιστα από την ουραγό, Λεβάντε. Διατηρήθηκε όμως μόνη στην κορυφή, ενώ μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας με την Μπέτις στην Σεβίλλη, ακολούθησαν 5 σερί νίκες, η τελευταία επί της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι εκπλήξεις της Ευρώπης

Μεγάλα ματς με Νάπολι και Θέλτα

Η 8η αγωνιστική θα δείξει πολλά και για την Φιορεντίνα και για την Βιγιαρεάλ, για το αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να εκπλήσσουν. Η ομάδα της Φλωρεντίας το μεσημέρι της Κυριακής αντιμετωπίζει τη Νάπολι στο "Σαν Πάολο" και το "κίτρινο υποβρύχιο" υποδέχεται στο "Μαδριγάλ" την Θέλτα, την δεύτερη μεγαλύτερη έκπληξη φέτος του ισπανικού πρωταθλήματος.

Η Νάπολι προέρχεται από την "4άρα" επί της Μίλαν στο "Σαν Σίρο" και σίγουρα έχει ρόστερ με δυνατότητες, σαφώς πιο ακριβό από της Φιορεντίνα, ενώ η Θέλτα είναι στην 2η θέση μαζί με την Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα, έναν βαθμό πίσω από την Βιγιαρεάλ και είναι η μόνη αήττητη μαζί με τους "μερένγκες".

Η Θέλτα μετά τις Φιορεντίνα και Βιγιαρεάλ είναι η μεγάλη έκπληξη φέτος στην Ευρώπη, για κάποιους μεγαλύτερη από του "κίτρινου υποβρυχίου", καθώς νίκησε 4-1 την Μπαρτσελόνα, αλλά και 2-1 την Σεβίλλη μέσα στο "Ραμόν Σάντσεθ-Πιθχουάν".

Το Βιγιαρεάλ - Θέλτα αν έχει νικητή θα δείξει ουσιαστικά ποιος είναι ο ποιος δυνατός από τις εκπλήξεις του ισπανικού πρωταθλήματος και ποιος θα μπορούσε να κοντράρει με μεγαλύτερη διάρκεια τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο.

Οι εκπλήξεις της Ευρώπης

Σόουζα, Μαρθελίνο και Μπερίσο

Ο Πάουλο Σόουζα είναι ο προπονητής που έχει εντυπωσιάσει φέτος περισσότερο από τον καθένα στην Ευρώπη. Όταν άφησε την Βασιλεία για να αναλάβει την Φιορεντίνα το καλοκαίρι ζήτησε από τους φιλάθλους να ξεχάσει το παρελθόν του στην Γιουβέντους, καθώς δεν τον έβλεπαν... με καλό μάτι.

Τότε αυτό που λέγαμε είναι πως στο χέρι του Πάουλο Σόουζα είναι να κάνει τους φιλάθλους να ξεχάσουν την ιστορία του με την φανέλα της "Γιούβε", μέσω της δουλειά του και των καλών αποτελεσμάτων.

Το καταφέρνει και μάλλον κανείς δεν περίμενε να πηγαίνει τόσο καλά. Η ομάδα δεν παίρνει απλά αποτελέσματα, αλλά παίζει και καλό ποδόσφαιρο, με τον Πορτογάλο να παίρνει από τον κάθε παίκτη το καλύτερο που μπορεί.

Συνήθως την παρατάσσει με 3 κεντρικού αμυντικούς, τρεις δηλαδή από τους Αστόρι, Ρονκάγλια, Τόμοβιτς και Γκονσάλο Ροντρίγκες. Μπακ-χαφ είναι κυρίως ο Μπλαστσικόβσκι δεξιά και Μάρκος Αλόνσο αριστερά, με τον πρώτο να έχει καλύψει ιδανικά και φθηνά το κενό του Χοακίν που ήθελε να επιστρέψει σπίτι του, στην Μπέτις δηλαδή.

Στο κέντρο παίζει ο Μπάντελ με τον Βεσίνο, όταν το ματς είναι πιο δύσκολο και χρειάζεται δύο πιο καθαρά αμυντικά χαφ ή ο Μπάντελ με τον Μπορχα Βαλέρο αν αντίπαλος είναι πιο μικρής δυναμικότητας. Στο πιο δύσκολο ματς ο Μπόρχα Βαλέρο θα παίξει πιο μπροστά με τον Ίλιτσιτς και στην κορυφή ο Κάλινιτς, ενώ στο πιο εύκολο μαζί με τον Ίλιτσιτς θα είναι ο Μπερναρντέσκι πίσω από τον στράικερ.

Πάντα υπάρχει η λύση του Ματίας Φερνάντες στο κέντρο, ενώ ακόμη σιγά-σιγά θα βλέπουμε τους Μάριο Σουάρεθ και Τζουζέπε Ρόσι να παίζουν περισσότερο. Ο Ιταλός επιθετικός παίρνει χρόνο συμμετοχής, έχοντας επιστρέψει από σοβαρό τραυματισμό, ενώ ο Ισπανός που αποκτήθηκε από την Ατλέτικο έχει ποιότητα και ακόμη εγκλιματίζεται. Όσον αφορά στο τέρμα, παίζει πάντα ο διεθνής Ρουμάνος, Τσιπριάν Ταταρουσάνου.

Οι εκπλήξεις της Ευρώπης

Ο 50άχρονος Ισπανός προπονητής, Μαρθελίνο, παρατάσσει την Βιγιαρεάλ με 4-4-2. Αρεολά στο τέρμα, στόπερ ο Μπεγί με τον Βίκτορ Ρουίθ, δεξιά ο Μάριο Γκασπάρ και αριστερά ο Γιόκιτς. Στο κέντρο οι Τομάς Πίνα και Τριγκέρος, αλλά παίρνουν χρόνο και οι Ζόναταν ντος Σάντος και Μπρούνο.

Στα άκρα κυρίως χρησιμοποιούνται κυρίως οι Σάμου, Σάμου Καστιγέχο και Λέιβα, τα δύο αποκτήματα από την Μάλαγα και η 18άχρονη έκπληξη από την Αργεντινή. Η μεγάλη δύναμη είναι η επίθεση, με Σολδάδο, Λέο Μπαπτιστάο, Αντριάν Λόπεθ και Μπακαμπού να παίρνουν χρόνο και να μοιράζονται τις... φανέλες βασικού, παίζοντας όλοι αρκετά καλά, με τον Αντριάν να χρειάζεται μόνο να βρει την επαφή του με τα δίχτυα.

Οι εκπλήξεις της Ευρώπης

Ο Αργεντινός, Μανουέλ Μπερίσο, παρατάσσει την Θέλτα με 4-3-3. Τα μεγάλα όπλα είναι οι Νολίτο και Ορεγιάνα, οι οποίοι στην τριάδα θα παίξουν στα πλάγια με τον Ιάγο Άσπας στην κορυφή, ενώ οι τρεις στο κέντρο είναι τρεις από τους εξής τέσσερις: Ραντόγια, Πάμπλο Ερνάντες, Βας και Αουγκούστο Φερνάντες.

Τέρμα είναι ο Σέρχιο Άλβαρεθ, δεξί μπακ ο Ούγκο Μάγιο, αριστερό ο Χόνι Κάστρο και στο κέντρο της άμυνας οι Καμπράλ και Σέρτζι Γκόμεθ.

Οι εκπλήξεις της Ευρώπης

Οι στόχοι και υπόλοιπες εκπλήξεις

Ο αρχικός στόχος της Φιορεντίνα ήταν να τερματίσει στην 3η θέση, πίσω από Γιουβέντους και Ρόμα που ήταν τα φαβορί για τον τίτλο. Με σταθερή αξία τη Νάπολι και τις Μίλαν, Ίντερ να ενισχύονται οι "βιόλα" ήθελαν απλά να είναι στο group των πρωτοπόρων και μαζί ενδεχομένως και με την Λάτσιο να παλέψει μέχρι τέλους για έξοδο στο Champions League.

Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί, ενώ η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι κάτι που δεν αποκλείεται, κυρίως λόγω της πτώσης της Γιουβέντους, αλλά και την αστάθεια της Ρόμα, όμως εξακολουθεί να φαντάζει αρκετά δύσκολο.

Για την Βιγιαρεάλ αρχικός στόχος ήταν η έξοδος στην Ευρώπη, όπως πάντα και αν προέκυπτε στην πορεία και η διεκδίκηση της 4η θέσης, ενώ για την Θέλτα στόχος ήταν η παραμονή και εν συνεχεία η έξοδος στην Ευρώπη.

Περνώντας στις υπόλοιπες εκπλήξεις στην Ευρώπη, με στόχο την παραμονή ξεκίνησαν η Λέστερ και η Κρίσταλ Πάλας στην Αγγλία, οι οποίες μετά από 8 αγωνιστικές είναι μαζί στην 4η θέση, με 3 βαθμούς λιγότερους από την πρωτοπόρο, Μάντσεστερ Σίτι.

Η Λέστερ με τον Κλάουντιο Ρανιέρι στον πάγκο έχει κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση, με τον κορυφαίο τον Τζέιμι Βάρντι, ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ της Premier League με 7 γκολ και πλέον μέλος της εθνικής Αγγλίας στα 28 του.

Στην Γερμανία δεν μπορεί να χαρακτηρίσεις έκπληξη μια ομάδα όπως η Σάλκε που βρίσκεται στην 3η θέση, η οποία πάντα αποτελεί σχεδόν τον στόχο της, αλλά στην 4η θέση είναι μαζί Χέρτα, Κολωνία και Ίνγκολσταντ, η οποία έχει την δεύτερη καλύτερη άμυνα μετά από αυτήν την Μπάγερν.

Στην Γαλλία η Παρί Σεν-Ζερμέν θα ξεφύγει γρήγορα με μεγάλη διαφορά, ενώ οι εκπλήξεις είναι οι Ανζέρ και Καέν, δύο ομάδες και κύριο στόχο την παραμονή, που βρίσκονται μαζί στην 2η θέση, μετά από 9 αγωνιστικές, προσπερνώντας μετά από δύο σερί νίκες τις Ρεν, Σεντ-Ετιέν και Λιόν, ενώ Μονακό και Μαρσέιγ έχουν ξεκινήσει άσχημα.

Οι εκπλήξεις της Ευρώπης

Ίντερ - Φιορεντίνα 1-4

Βιγιαρεάλ - Ατλέτικο 1-0

Θέλτα - Μπαρτσελόνα 4-1

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ