ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι ακριβότερες μεταγραφές παικτών κάτω των 18

AC Milan Brazilian forward Pato celebrates after scoring during the Serie A soccer match between AC Milan and Chievo Verona at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Nov. 27, 2011. (AP Photo/Antonio Calanni)
AC Milan Brazilian forward Pato celebrates after scoring during the Serie A soccer match between AC Milan and Chievo Verona at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Nov. 27, 2011. (AP Photo/Antonio Calanni) ASSOCIATED PRESS

Με αφορμή την μεταγραφή του Τζουντ Μπέλινγκχαμ από την Μπέρμιγχαμ στην Ντόρτμουντ διαβάστε τις δέκα ακριβότερες μεταγραφές παικτών ηλικίας από 18 και κάτω.

Οι ομάδες επενδύουν πολλά εκατομμύρια σε ταλέντα. Έχουμε δει πολλές φορές δεκάδες εκατομμύρια να δίνονται για παίκτες πριν αυτοί ενηλικιωθούν. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η αποκτήση του Τζουντ Μπέλινγκχαμ από την Ντόρτμουντ.

Οι Βεστφαλοί για να αποκτήσουν τον 17χρονο Βρετανό έδωσαν 23 εκατομμύρια ευρώ στην Μπέρμιγχαμ.

Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ παρά το σημαντικό ποσό που έδωσε η Ντόρτμουντ για λίγο έμεινε εκτός πρώτης δεκάδας πωλήσεων παικτών από 18 και κάτω. Ο τελευταίος του Top10 είναι ο Πάτο για τον οποίο η Μίλαν είχε δώσει 24 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει από την Ιντερνασιονάλ.

Το εντυπωσιακό στοιχείο της πρώτης δεκάδας είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης τα τελευταία δύο χρόνια έχει δώσει 120 εκατομμύρια ευρώ για να επενδύσει σε τρεις παίκτες. Πρόκειται φυσικά για τους Βινίσιους, Ροντρίγκο και Ρεϊνιέρ. Μάλιστα, οι δύο πρώτοι βρίσκονται και στην κορυφή της λίστας αφού αμφότεροι κόστισαν από 45 εκατομμύρια ευρώ.

Ουσιαστικά οι δύο Βραζιλιάνοι πέταξαν από την κορυφή τον Λουκ Σο για τον οποίο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε δώσει 37.5 εκατομμύρια στην Σαουθάμπτον για να τον αποκτήσει. Ο νυν αριστερός μπακ των κόκκινων του Μάντσεστερ είχε σπάσει το ρεκόρ που ανήκε σε έναν άλλο πρώην παίκτη της ομάδας του.

Ο λόγος για τον Γουέιν Ρούνεϊ. Το καλοκαίρι του 2004 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε δώσει στην Έβερτον 37 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό τρελό για την εποχή. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης αρκεί να αναφέρουμε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε αποκτηθεί από τους κόκκινους ένα καλοκαίρι νωρίτερα με 19 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΔΕΚΑΔΑΣ

Ο "CR7" δεν είναι ο μοναδικός μεγάλος αστέρας που βρίσκεται εκτός της συγκεκριμένης δεκάδας. Στην 28η θέση της λίστας βρίσκεται ένας νυν συμπαίκτης του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο λόγος για τον Παουλο Ντιμπάλα για τον οποίο η Παλέρμο είχε προσφέρει 11,9 εκατομμύρια ευρώ στην Ινστιτούτο για να τον αποκτήσει.

Εκτός δεκάδας βρίσκεται και ο Γκάρεθ Μπέιλ. Η Τότεναμ έδωσε στην Σαουθάμπτον το καλοκαίρι του 2007 14,7 εκατομμύρια ευρώ για τον Ουαλό. Λίγα παραπάνω, για την ακρίβεια 15 εκατομμύρια ευρώ, έδωσε η Τσέλσι στην Άντερλεχτ το καλοκαίρι του 2011 για να πάρει τον Ρομέλου Λουκάκου.

Οριακά εκτός δεκάδας έμεινε και ο Σέρχιο Αγκουέρο, αφού η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε δώσει το καλοκαίρι του 2006 περίπου 21,7 εκατομμύρια ευρώ στην Ιντεπεντιέντε για τον Αργεντινό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Παίκτης Ομάδα στην οποία ανήκε Ομάδα μεταγραφής Κόστος
Βίνισιους Φλαμένγκο Ρεάλ Μαδρίτης 45 εκατομμύρια
Ροντρίγκο Σάντος Ρεάλ Μαδρίτης 45 εκατομμύρια
Λουκ Σο Σαουθάμπτον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 37,5 εκατομμύρια
Γουέιν Ρούνεϊ Έβερτον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 37 εκατομμύρια
Ρενάτο Σάντσες Μπενφίκα Μπάγερν 35 εκατομμύρια
Αλεσάντρο Μπαστόνι Αταλάντα Ίντερ 31,1 εκατομμύρια
Αντόνιο Κασάνο Μπάρι Ρόμα 31 εκατομμύρια
Ρεϊνιέρ Φλαμένγκο Ρεάλ Μαδρίτης 30 εκατομμύρια
Γουίλιαμ Σαλίμπα Σεντ-Ετιέν Άρσεναλ 30 εκατομμύρια
Πάτο Ιντερνασιονάλ Μίλαν 24 εκατομμύρια
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ