ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οδηγία της FIFA: Επιπλέον καθυστερήσεις και για τους πανηγυρισμούς!

Οδηγία της FIFA: Επιπλέον καθυστερήσεις και για τους πανηγυρισμούς!

Η FIFA έδωσε οδηγία στους διαιτητές, ώστε να κρατάνε περισσότερες καθυστερήσεις στα δυο ημίχρονα των αγώνων για τους πανηγυρισμούς στην επίτευξη των γκολ. Στο Confederations Cup η πρώτη εφαρμογή του νέου κανονισμού.

Οι διαιτητές έλαβαν οδηγία από τη FIFA προκειμένου να κρατάνε περισσότερες καθυστερήσεις στα δυο ημίχρονα των ποδοσφαιρικών αγώνων που σφυρίζουν για τους πανηγυρισμούς στην επίτευξη των τερμάτων.

Στόχος της παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι να αυξηθεί ο καθαρός χρόνος στα ματς, καθώς πολλές φορές βλέπουμε να χάνεται αρκετός χρόνος όταν πανηγυρίζουν οι ποδοσφαιριστές έπειτα από ένα γκολ που πέτυχε η ομάδα τους και δεν προσμετράται στο 45λεπτο.

Αν δεχτούμε ότι κατά μέσο όρο οι διαιτητές κρατούν ένα λεπτό στο πρώτο ημίχρονο και τρία στο δεύτερο, αναμένεται να αυξηθούν και το μέτρο θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στο επικείμενο Confederations Cup. Βέβαια, στόχος είναι να υιοθετηθεί σε όλο τον κόσμο όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-17 των γυναικών είδαμε το νέο σύστημα διεξαγωγής των πέναλτι (η ομάδα που εκτελεί δεύτερη, έχει την πρώτη εκτέλεση στην συνέχεια), ενώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 των ανδρών έχει γίνει χρήση των video assistant referees που συνεργάζονται με τους διαιτητές για πολύ δύσκολες περιπτώσεις που θέλουν μια δεύτερη γνώμη για την απόφασή τους.

Βλέπουμε πως το ποδόσφαιρο αλλάζει, σιγά σιγά μπαίνουν νέοι κανονισμοί και το διαφοροποιούν αρκετά σε σχέση με αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Πέρα, λοιπόν, από το κομμάτι της διαιτησίας και την χρήση της τεχνολογίας, θα δούμε να κρατείται εξτρά χρόνος και για τους παίκτες που πανηγυρίζουν και ίσως πολλές φορές το παρακάνουν.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ