ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ζλάταν θέλει 14 γκολ για να γίνει ο πρώτος Σουηδός σκόρερ στην ιστορία

LA Galaxy forward Zlatan Ibrahimovic reacts after his goal was disallowed during the second half of an MLS soccer match against the New York Red Bulls, Saturday, April 28, 2018, in Carson, Calif. The Red Bulls won 3-2. (AP Photo/Chris Carlson)
Ιμπραχίμοβιτς AP PHOTO/CHRIS CARLSON

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς έφτασε τα 500 γκολ στην καριέρα και χρειάζεται ακόμη 14 για να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του σουηδικού ποδοσφαίρου. Επίσης, είναι ο τρίτος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα τέρματα.

Με το γκολ που σημείωσε ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στην αναμέτρηση της LA Galaxy απέναντι στην DC United έφτασε τα 500 στη σπουδαία καριέρα του. Ο 37χρονος επιθετικός είναι δεύτερος σκόρερ στην ιστορία του σουηδικού ποδοσφαίρου και χρειάζεται ακόμη 14 για να περάσει τον Γκούναρ Νόλνταρ.

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Μίλαν και της Ρόμα με τα 513 τέρματα, που απεβίωσε στις 15 Σεπτεμβρίου 1995 σε ηλικία 73 ετών, διατηρεί τα... σκήπτρα μέχρι σήμερα (στη Μίλαν είχε βάλει 210 γκολ σε 257 συμμετοχές από το 1949 μέχρι το 1956).

Ο Ζλάταν, μάλιστα, είναι ο τρίτος εν ενεργεία σκόρερ με τέτοιο αριθμό τερμάτων, πίσω φυσικά από τους Κριστιάνο Ρονάλντο (676) και Λιονέλ Μέσι (644).

AP Photo/Chris Carlson

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ