ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

O Χάαλαντ απειλεί τους σούπερ σταρ για το Χρυσό Παπούτσι

Dortmund's Erling Haaland celebrates after scoring his third goal of the game during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund FC Augsburg at the WWK Arena in Augsburg, Germany, Saturday, Jan. 18, 2020. (Tom Weller/dpa via AP)
Dortmund's Erling Haaland celebrates after scoring his third goal of the game during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund FC Augsburg at the WWK Arena in Augsburg, Germany, Saturday, Jan. 18, 2020. (Tom Weller/dpa via AP) TOM WELLER/DPA VIA AP

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ κάνει πράγματα και θαύματα με τη φανέλα της Ντόρτμουντ και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση του "Χρυσού Παπουτσιού" στο τέλος της σεζόν. Ποιοι είναι οι αντίπαλοί του.

Πριν από έξι μήνες ελάχιστοι γνώριζαν την ύπαρξή του. Πλέον, όμως, ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ένας από τους δημοφιλέστερους και πιο αγαπητούς παίκτες στην Ευρώπη χάρη στα κατορθώματά του με τη φανέλα των Ζάλτσμπουργκ και Ντόρτμουντ.

Ο 19χρονος Νορβηγός φορ "συστήθηκε" στους φιλάθλους τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν σημείωσε χατ τρικ στο ντεμπούτο του στο Champions League με τη Ζάλτσμπουργκ, βοηθώντας τα μέγιστα προκειμένου η αυστριακή ομάδα να επικρατήσει με το εμφατικό 6-2 της Γκενκ. Ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων με οχτώ τέρματα σε έξι αγώνες, προκαλώντας φρενίτιδα ενθουσιασμού στους φίλους του ποδοσφαίρου παγκοσμίως.

Βέβαια, την ίδια ώρα, έκανε πράγματα και θαύματα και στο αυστριακό πρωτάθλημα, ολοκληρώνοντας το πρώτο μισό της σεζόν με 16 γκολ και έξι ασίστ σε μόλις 14 παιχνίδια. Δηλαδή, κάτι περισσότερο από ένα γκολ ανά ματς. Όπως ήταν, λοιπόν, λογικό αρκετές ομάδες έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Salzburg's Erling Braut Haaland, second right, celebrates his goal before it is canceled by the video referee during the Champions League Group E soccer match between FC Red Bull Salzburg and Napoli in Salzburg, Austria, Wednesday, Oct. 23, 2019. (AP Photo/Kerstin Joensson)
Salzburg's Erling Braut Haaland, second right, celebrates his goal before it is canceled by the video referee during the Champions League Group E soccer match between FC Red Bull Salzburg and Napoli in Salzburg, Austria, Wednesday, Oct. 23, 2019. (AP Photo/Kerstin Joensson) AP PHOTO/KERSTIN JOENSSON

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους, Λειψία εξέτασαν σοβαρά την περίπτωσή του, αλλά τελικά η Ντόρτμουντ κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του, σε ένα deal που άγγιξε συνολικά τα 50.000.000 ευρώ. Η Ζάλτσμπουργκ πήρε 20.000.000 ευρώ, ο ατζέντης του Νορβηγού, Μίνο Ραϊόλα άλλα 10.000.000, ενώ ο πατέρας του ποδοσφαιριστή και γενικά η οικογένειά του έγιναν πλουσιότεροι κατά 15.000.000 ευρώ.

Ο Χάαλαντ δεν τους απογοήτευσε, αφού έχει αρχίσει εντυπωσιακά την καριέρα του με τη γερμανική ομάδα, σημειώνοντας ήδη πέντε γκολ σε μόλις 60 λεπτά συμμετοχής. Στο ντεμπούτο του με τους Βεστφαλούς σημείωσε χατ τρικ απέναντι στην Άουγκσμπουργκ, αποτελώντας το μεγάλο πρωταγωνιστή στην ανατροπή επί της Άουγκσμπουργκ, ενώ λίγες ημέρες αργότερα πέρασε ξανά ως αλλαγή και σκόραρε δύο τέρματα απέναντι στην Κολωνία.

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις του τον καθιστούν ένα απ' τα φαβορί για την κατάκτηση του "Χρυσού Παπουτσιού", παρά το γεγονός πως στην αρχή της σεζόν ο συντελεστής του αυστριακού πρωταθλήματος (1.5) δεν του επέτρεπε να κάνει τέτοια όνειρα. Πλέον, με... σύμμαχο το 2.0 του γερμανικού πρωταθλήματος, ο 19χρονος επιθετικός είναι έτοιμος να βάλει δύσκολα στους σούπερ σταρ που προπορεύονται τη δεδομένη στιγμή στη λίστα.

Στην κορυφή βρίσκεται ο Τσίρο Ιμόμπιλε με 23 γκολ και 46 πόντους, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και Τίμο Βέρνερ με 42 (21 γκολ) και 40 πόντους (20 γκολ) αντίστοιχα. Ο Χάαλαντ είναι στην τέταρτη θέση μαζί με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Τζέιμι Βάρντι, έχοντας 34 πόντους, παρά το γεγονός πως έχει σημειώσει τέσσερα περισσότερα γκολ από τους αντιπάλους του. Ο λόγος, όπως προείπαμε, είναι ο χαμηλότερος συντελεστής που έχει το αυστριακό πρωτάθλημα σε σχέση με το πέντε κορυφαία της Ευρώπης.

Ωστόσο, με τη... φόρα που έχει πάρει ο Χάαλαντ, δεν αποκλείεται να υπερκαλύψει άμεσα το μειονέκτημα του πρώτου μισού της σεζόν και να μετατραπεί στο απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του "Χρυσού Παπουτσιού".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΧΡΥΣΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ"

O Χάαλαντ απειλεί τους σούπερ σταρ για το Χρυσό Παπούτσι

Photo Credits: Tom Weller/dpa via AP

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ