ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ταμπάρες αρνήθηκε να στηθεί άγαλμά του στο Μοντεβιδέο

Uruguay head coach Oscar Tabarez stands prior to the start of he group A match between Egypt and Uruguay at the 2018 soccer World Cup in the Yekaterinburg Arena in Yekaterinburg, Russia, Friday, June 15, 2018. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Uruguay head coach Oscar Tabarez stands prior to the start of he group A match between Egypt and Uruguay at the 2018 soccer World Cup in the Yekaterinburg Arena in Yekaterinburg, Russia, Friday, June 15, 2018. (AP Photo/Natacha Pisarenko) AP

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ουρουγουάης, Όσκαρ Ταμπάρες, απέρριψε την πρόταση ν' αναγερθεί άγαλμά του στο Μοντεβιδέο ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στη "σελέστε".

Πριν λίγες ημέρες ανανέωσε το συμβόλαιο συνεργασίας του με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουρουγουάης μέχρι το 2022 και θα είναι ομοσπονδιακός τεχνικός της "σελέστε" μέχρι τα 75 του έτη.

Ο Όσκαρ Ταμπάρες ανέλαβε ομοσπονδιακός τεχνικός το 2006 και πέρα από την εξαιρετική φουρνιά ποδοσφαιριστών που ανέδειξε, έφθασε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, ενώ η ομάδα ήταν παρούσα και στις διοργανώσεις των 2014 και 2018 (έστω κι αν η επιβράβευσή του σε θέμα τίτλων σε όλη αυτήν την 12ετή θητεία του στον πάγκο της "σελέστε" ήταν η κατάκτηση του Copa America 2011).

Η ταπεινότητα και η μετριοφροσύνη διακατείχε τον 71χρονο Αργεντινό τεχνικό σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής του. Με την ίδια ταπεινότητα αντιμετώπισε και το σπάνιο νευρολογικό νόσημα από το οποίο πάσχει και το οποίο τον υποχρεώνει να κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο και να στέκεται με τη βοήθεια πατερίτσας, όπως είδαμε στο πρόσφατο Μουντιάλ.

Γι' αυτό κι απάντησε αρνητικά την πρόταση κίνησης πολιτών της πρωτεύουσας, Μοντεβιδέο, γι' ανέγερση αγάλματος με τον ίδιο ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του.

"Δεν δέχεται μια κίνηση που ενδέχεται να βλάψει το πνεύμα ενότητας που ο ίδιος έχει εμφυσήσει στην εθνική ομάδα. Σεβόμενοι την απόφασή του, δεν θα προχωρήσουμε στη μελέτη ανέγερσης του αγάλματος", υποστήριξαν μέλη της κίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ