ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο στρατός στους δρόμους για το Βέλγιο-Ισπανία

Ο στρατός στους δρόμους για το Βέλγιο-Ισπανία

Το μακελείο στο Παρίσι μετέτρεψε το φιλικό του Βελγίου με την Ισπανία σε ματς υψηλής επικινδυνότητας, με δυνάμεις του στρατού να επιστρατεύονται για την ομαλή διεξαγωγή του.

Οι συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν το Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής δεν έφεραν τον φόβο μόνο στη Γαλλία αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την επικείμενη αναμέτρηση μεταξύ του Βελγίου και της Ισπανίας.

Η κυβέρνηση του Βελγίου ανακοίνωσε πως ανέβασε το επίπεδο συναγερμού από το 2 στο 3, το ανώτερο προβλεπόμενο δηλαδή, για όλα τα γεγονότα που συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου όπως οι αθλητικές εκδηλώσεις, κάτι που σημαίνει πως και η συγκεκριμένη φιλική αναμέτρηση θα διεξαχθεί υπό αυτές τις συνθήκες.

Πέρα από τους άνδρες ασφαλείας και τους αστυνομικούς που θα έχουν την ευθύνη για να κυλήσουν τα πάντα ομαλά στο "Stade Roi Baudouin", δράση θα αναλάβει και στρατιωτικό προσωπικό ενώ όπως έγινε γνωστό το Σάββατο έγιναν συλλήψεις αρκετών ατόμων που θεωρήθηκαν ύποπτα όσον αφορά στη διευκόλυνση ατόμων που πραγματοποίησαν τρομοκρατικές επιθέσεις.

"Για τα μεγάλα γεγονότα το επίπεδο συναγερμού ανεβαίνει στο 3, κάτι που σημαίνει πως είναι πιθανή μιά απειλή", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βέλγου πρωθυπουργού, Φρεντερίκ Κοντερλιέρ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ