ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

O Στόιτσκοφ έβαλε τα κλάματα για τους ρατσιστές οπαδούς της Βουλγαρίας

O Στόιτσκοφ έβαλε τα κλάματα για τους ρατσιστές οπαδούς της Βουλγαρίας

Ο Χρίστο Στόιτσκοφ αισθάνθηκε ντροπή για τη ρατσιστική συμπεριφορά συμπατριωτών του απέναντι σε παίκτες της Αγγλίας και λύγισε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής (VIDEO).

Ο Χρίστο Στόιτσκοφ έχει ζήσει στιγμές δόξας φορώντας τη φανέλα της εθνικής Βουλγαρίας με αποκορύφωμα το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του απέκλεισε την παντοδύναμη Γερμανία σε νοκ-άουτ προημιτελικό και έφτασε να διεκδικεί την πρόκρισή της στον τελικό απέναντι στην Ιταλία!

Τώρα όμως, 25 χρόνια μετά, εκείνη η μεγάλη Βουλγαρία αποτελεί μία μακρινή ανάμνηση και το ακόμα πιο άσχημο είναι πως πέρα από την αγωνιστική καθίζηση έχει έρθει και παρακμή εκτός γηπέδου, στις εξέδρες.

Όλοι άλλωστε το διαπίστωσαν το βράδυ της Δευτέρας, με μερίδα οπαδών της Βουλγαρίας να προκαλεί με ναζιστικούς χαιρετισμούς και ρατσιστικές επιθέσεις σε παίκτες της εθνικής Αγγλίας και το ματς να φτάνει ένα βήμα από την οριστική διακοπή του.

O Στόιτσκοφ έβαλε τα κλάματα για τους ρατσιστές οπαδούς της Βουλγαρίας

Η κατάπτυστη αυτή συμπεριφορά είχε μάλιστα ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει άγρια κόντρα μεταξύ του Βούλγαρου πρωθυπουργού και του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας αλλά και να γιγαντωθούν οι φωνές που ζητούσαν παραδειγματική τιμωρία της εθνικής Βουλγαρίας.

Σε αυτή μάλιστα την κατηγορία φέρεται να βρίσκεται και ο Χρίστο Στόιτσκοφ, ο οποίος φιλοξενήθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό με έδρα τις ΗΠΑ και έφτασε στο σημείο να ξεσπάσει σε λυγμούς αναφερόμενος στη συμπεριφορά μερίδας συμπατριωτών του.

"Θα πρέπει να επιβληθεί ποινή για ματς κεκλεισμένων των θυρών ή ακόμα πιο βαριές τιμωρίες. Στην Αγγλία είχαν επιβάλλει ποινή αποκλεισμού πέντε ετών στους συλλόγους τους", δήλωσε μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος επιθετικός της Μπαρτσελόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η FIFA εξετάζει δια βίου αποκλεισμό για ρατσιστικές συμπεριφορές
UEFA: Σε απολογία η Βουλγαρία για ναζιστικούς χαιρετισμούς και ρατσισμό
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ