ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Σιμεόνε εξήγησε για ποιο λόγο αρνείται τώρα τον πάγκο της Αργεντινής

Atletico Madrid coach Diego Simeone arrives for a press conference at Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Tuesday, Feb. 19, 2019. Juventus will play Atletico Madrid in a first leg, round of sixteen, Champions League soccer match on Wednesday. (AP Photo/Andrea Comas)
Atletico Madrid coach Diego Simeone arrives for a press conference at Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Tuesday, Feb. 19, 2019. Juventus will play Atletico Madrid in a first leg, round of sixteen, Champions League soccer match on Wednesday. (AP Photo/Andrea Comas) AP PHOTO/ANDREA COMAS

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε μίλησε για την πρόκληση που αποτελεί για τον ίδιο να κάτσει κάποια στιγμή στον πάγκο της εθνικής Αργεντινής, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως αυτή η δουλειά δεν είναι τώρα μέσα στις προτεραιότητές του.

Η εθνική Αργεντινής έχει να γευτεί τη χαρά της κατάκτησης ενός σημαντικού τίτλου από το 1993 (Copa America) και ένα από τα πρώτα ονόματα που έρχεται στο μυαλό των φίλων της "αλμπισελέστε" για την άκρη του πάγκου ώστε να την οδηγήσει ξανά στην κορυφή είναι ο Ντιέγκο Σιμεόνε.

Η περίπτωση πάντως αυτή είναι μάλλον όνειρο θερινής νυκτός στην παρούσα φάση, με τον 49χρονο τεχνικό της Ατλέτικο Μαδρίτης να δέχεται σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο "Tyc Sports" και να ξεκαθαρίζει πως δεν σκοπεύει να αφήσει σύντομα τους πάγκους σε συλλογικό επίπεδο.

"Θα ήταν κάτι μαγικό για μένα να αναλάβω το τιμόνι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και θέλω να το κάνω κάποια στιγμή, όχι όμως τώρα. Επιθυμία μου είναι τώρα να βρίσκομαι σε έναν σύλλογο και να έχω καθημερινές προπονήσεις", ξεκαθάρισε ο Σιμεόνε, προσθέτοντας πως δεν είχε άλλωστε κάποια πρόταση στα χέρια του από τους ανθρώπους της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας.

Όσον αφορά στην τοποθέτηση του άπειρου Λιονέλ Σκαλόνι για τον πάγκο, με την πρόσληψή του να γίνεται λίγους μήνες πριν από το Κόπα Αμέρικα, ο Σιμεόνε την χαρακτήρισε καλή επιλογή, σημειώνοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχαν ανθρώπους να τους εμπιστευτούν σε σημαντικά πόστα σε νεαρή ηλικία.

Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία της "αλμπισελέστε" στο πρόσφατο Κόπα Αμέρικα όπου έφτασε μέχρι τους "4", ο τεχνικός της "Ατλέτι" υποστήριξε πως του άρεσε η εμφάνιση της Αργεντινής στον ημιτελικό με την Βραζιλία (ήττα με 2-0), ενώ για το ηγετικό προφίλ που έβγαλε ο Μέσι κατά τη διάρκεια του τουρνουά, είπε:

"Κατανοώ ότι οι σημαντικοί παίκτες των συλλόγων και των εθνικών ομάδων είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ένα βήμα προς τα εμπρός και για αυτό, για αυτό λέγονται ηγέτες, και για αυτό είχε τέτοια συμπεριφορά ο Μέσι.

Στη ζωή, ο καθένας έχει τους χρόνους και τους διαχειρίζεται όπως εκείνος θέλει. Ο λόγος που συμπεριφέρθηκε πιο ηγετικά και διαφορετικά σε σύγκριση με το παρελθόν είναι επειδή ο ίδιος επέλεξε να βγει μπροστά".

Photo Credits: AP Photo/Andrea Comas

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ